ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

انواع کلسیفیکاسیون و روش های درمان

فهرست محتوا

انواع کلسیفیکاسیون و روش های درمان آن ها را در این مقاله بخوانید. ما در داروخانه اینترنتی ویتامین ث تلاش می کنیم به سوالات شما پاسخ دهیم.

ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:

کلسیم فراوان ترین ماده معدنی در بدن است و همیشه در جریان خون وجود دارد. این ماده معدنی در سلامت ماهیچه ها، سیستم عصبی، گردش خون و هضم از اهمیت بالایی برخوردار است. اما رسوبات ناخواسته کلسیم در بافت های نرم می تواند دردناک باشد و ممکن است نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد.

برخی افراد برای درمان علائم خود سعی در تغییر رژیم غذایی یا سبک زندگی خود دارند. دیگران مکمل هایی را امتحان می کنند که امیدوارند رسوبات کلسیم را مستقیماً حل کنند. مطالعات بسیار کمی وجود دارد که از اثربخشی مکمل ها حمایت کند.

برای کمک به انتخاب روش درمان، به خواندن این مطلب ادامه دهید تا در مورد انواع متداول رسوبات کلسیم در بدن خود و درمان های بالقوه آنها اطلاعاتی کسب کنید.

انواع کلسیفیکاسیون و روش های درمان

1. علائم و درمان استخوان بندی تاندون آشیل

استخوان بندی تاندون آشیل (ATO) یک بیماری نادر است که در آن کلسیم در تاندونی که پاشنه پا را به ساق پا متصل می کند تجمع می یابد. درد و تورم در پاشنه و مفصل مچ پا علائم اصلی همراه با برآمدگی نزدیک پاشنه است. ممکن است در یک پاشنه یا هر دوی آنها رخ دهد.

هرچند علت ATO ناشناخته است، اما ترومای ناشی از جراحی یا آسیب می تواند یک عامل اصلی دخیل باشد. بیماری های سیستمیک، سندرم متابولیک و عفونت نیز ممکن است مرتبط باشند. یک گزارش موردی نشان می دهد که ممکن است پیوند ارثی وجود داشته باشد.

درمان های ATO

اگر درد شدید است یا شکستگی در تاندون وجود دارد، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند. هدف از جراحی ATO این است که قسمتی از تاندون را که محل تجمع کلسیم (استخوان بندی) در آن انجام شده است، حفظ کرده و عملکرد خود را حفظ کند. این امر ممکن است نیاز به بازسازی تاندون داشته باشد.

گزارش اخیر یک مورد را توصیف می کند که در آن ماتریس بازسازی پوستی، ماده ای که برای بهبود بافت ساخته شده است، برای کمک به رشد مجدد تاندون آشیل شخص مورد استفاده قرار گرفت. پس از انجام عمل، مچ پای فرد را تا زانو و به مدت شش هفته گچ گرفتند و گچ آن را هر دو هفته یکبار تعویض می کردند.

به شخص اجازه داده شد از یک واکر استفاده کند تا قسمتی از وزن خود را روی پای خود تحمل کند. طی 14 هفته، بیمار بدون کمک واکر به راه رفتن طبیعی خود بازگشت.

2. علائم و درمان کلسینوز کوتیس

کلسینوز کوتیس رسوب کلسیم در زیر پوست است. این امر ممکن است در هر نقطه ای از بدن اتفاق بیفتد. شکل نادر آن می تواند بعد از آکنه در صورت یا قسمت بالای بدن رخ دهد. رسوبات معمولاً به صورت برجستگی های مایل به سفید روی سطح پوست ظاهر می شوند. ممکن است علائم دیگری نداشته باشند، یا ممکن است حساس شوند و یک ماده خامه ای گچی رنگ که عمدتا کلسیم است تخلیه کنند.

علل ایجاد کلسینوز کوتیس

علل ایجاد کلسینوز کوتیس به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند:

  • کلسینوز کوتیس دیستروفی به رسوبات کلسیم ناشی از آسیب، آکنه، واریس، عفونت ها و بیماری های بافت همبند اشاره دارد.
  • متاستاتیک کلسینوز کوتیس می تواند ناشی از تیروئید بیش فعال، سرطان داخلی، بیماری مخرب استخوان، مصرف بیش از حد ویتامین D، سارکوئیدوز و نارسایی مزمن کلیه باشد.
  • کلسینوز یاتروژنیک پس از یک عمل جراحی ایجاد می شود. در این مورد، رسوبات کلسیم در مناطقی که بافت ها به علت جراحی آسیب دیده اند، تشکیل می شوند.
  • ایدیوپاتیک کلسینوز به دلایلی نامعلوم رخ می دهد و از این رو، دلیل واقعی یا عواملی که موجب تشکیل رسوبات کلسیم زیر پوست می شوند، ناشناخته هستند.

 

درمان های کلسینوز کوتیس

درمان کلسینوز کوتیس بستگی به شناسایی علت زمینه ای دارد. پس از برطرف شدن علت زمینه ای، پزشک ممکن است از داروهایی برای تسکین علائم استفاده کند. اینها می توانند شامل کورتیکواستروئیدها (کورتیزون)، مکمل های منیزیم و آنتی اسیدهای آلومینیوم باشند، اگرچه این داروها به طور کلی مزایای محدودی دارند.

اگر کلسینوز به طور مکرر عفونی شود، بسیار دردناک باشد یا حرکت را محدود کند، پزشک ممکن است برداشتن جراحی را توصیه کند. پزشک ممکن است بیمار را به متخصصان دیگر، از جمله نفرولوژیست (متخصص کلیه)، روماتولوژیست (متخصص عضلانی اسکلتی) یا هماتولوژیست (متخصص خون) ارجاع دهد.

تشخیص بیماری کلسینوز کوتیس

از آنجا که کلسینوز کوتیس معمولاً نشانه بیماری دیگری است، پزشک سابقه پزشکی فرد بیمار را گرفته و آزمایشاتی را انجام می دهد تا مشخص شود این بیماری چیست. سپس نمونه های خون را برای انجام آزمایشات به آزمایشگاه ارسال می کند که می تواند ناهنجاری های متابولیسم بیمار را که ممکن است کلسیم اضافی تولید کند، کشف کند.

پزشک ممکن است بیوپسی (بافت برداری) انجام دهد تا تشخیص کلسینوز کوتیس را تایید کند. در بیوپسی، آنها بیهوشی را تجویز می کنند و سپس قسمت کوچکی از پوست و بافت زیر آن را برمی دارند. در موارد نادری که رسوب کلسیم در صورت رخ می دهد، پزشک سعی می کند تشخیص دهد که بیمار قبلا آکنه داشته است یا خیر.

اگر زخم آکنه قابل مشاهده باشد، پزشک ممکن است پانچ بیوپسی را انجام دهد تا پوست زیر لایه سطحی را از نظر وجود کلسیم بررسی کند. یکی از دلایل این آزمایش رد بیماری بافت همبند است که جدی تر از رسوب کلسیم به حساب می آید.

بیوپسی پانچ در مطب پزشک یا کلینیک با استفاده از یک لوله فلزی کوچک با لبه های تیز انجام می شود. پس از بی حسی و یخ زدن ناحیه برای از بین بردن درد، پزشک از لوله برای برداشتن لایه های زیرین بافت پوست استفاده می کند. در برخی موارد، یک یا دو بخیه برای بستن زخم مورد نیاز است. این روش 15 دقیقه طول می کشد.

 

3. علائم و درمان تاندونیت کلسیفیک

تاندونیت کلسیفیک تجمع ناخواسته رسوبات کلسیم در ماهیچه ها یا تاندون ها است. اگرچه این وضعیت می تواند در هر نقطه از بدن اتفاق بیفتد، اما بیشتر در روتاتور کاف شانه شایع است. این وضعیت همچنین ممکن است به عنوان رسوبات کلسیم در شانه توصیف شود.

 

علائم تاندونیت کلسیفیک

علامت اصلی درد شدید، گاهی اوقات طاقت فرسا است. این وضعیت می تواند بدون هیچ دلیل ظاهری، به ویژه در صبح رخ دهد. ممکن است با سفتی و یخ زدن شانه همراه باشد.

از جمله دلایل احتمالی این بیماری می توان به استعداد ژنتیکی، فعالیت غیرطبیعی تیروئید و دیابت اشاره کرد.

 

درمان تاندونیت کلسیفیک

اکثر موارد تاندونیت کلسیفیک بدون جراحی قابل درمان است. پزشک ممکن است یک دوره فیزیوتراپی و مسکن های بدون نسخه (OTC) را توصیه کند. اگر درد و تورم شدیدتر باشد، ممکن است پیشنهاد دهد که در مطب تزریق کورتیکواستروئید (کورتیزون) انجام دهد.

 

سایر روش های غیرجراحی عبارتند از:

  • اکستراکورپورال شاک ویو تراپی (EWST). در این روش پزشک از یک دستگاه دستی برای ضربه های مکانیکی کوچک به شانه استفاده می کند. این درمان ممکن است هفته ای یکبار به مدت سه هفته تکرار شود.
  • رادیال شاک ویو تراپی (RSWT). این روش شبیه EWST است. پزشک از یک دستگاه دستی برای ایجاد ضربه های مکانیکی با انرژی متوسط ​​استفاده می کند.
  • سونوگرافی درمانی. پزشک از یک دستگاه کوچک برای هدایت یک موج صوتی با فرکانس بالا استفاده می کند تا به تجزیه رسوب کلسیم در شانه کمک کند.
  • درمان با سوزن. پس از انجام بی حسی موضعی، پزشک از یک سوزن مقداری سرم را به محل تجمع کلسیم تزریق کرده و سپس از طریق همان سوزن کلسیم را بیرون می کشد. این روش با سونوگرافی انجام می شود تا پزشک بتواند سوزن را در موقعیت صحیح قرار دهد.

در صورت نیاز به جراحی، دو انتخاب وجود دارد:

  • در جراحی باز، پزشک از چاقوی جراحی برای برداشت دستی رسوب کلسیم در شانه استفاده می کند.
  • در جراحی آرتروسکوپی، پزشک یک برش کوچک ایجاد می کند و یک دوربین را در آن قرار می دهد. این دوربین ابزار جراحی را برای از بین بردن رسوب ها هدایت می کند.

بهبودی بستگی به اندازه و تعداد رسوبات کلسیم دارد. برخی از افراد در عرض یک هفته به حالت عادی برمی گردند. برخی دیگر ممکن است برای مدتی درد پس از جراحی را تجربه کنند.

 

علائم و درمان کلسیفیکاسیون سینه

کلسیفیکاسیون سینه در حدود 50 درصد از زنان بالای 50 سال و در 10 درصد از زنان جوان تر یافت می شود. اکثر آنها خوش خیم هستند، اما ممکن است همراه با سرطان سینه رخ دهند. آنها معمولاً فقط از طریق ماموگرافی کشف می شوند، زیرا علائم ایجاد نمی کنند.

کلسیفیکاسیون سینه ممکن است به عنوان واکنش بدن به آسیب ایجاد شود و به نظر نمی رسد ارتباطی با مصرف مکمل های کلسیم و این ترکیبات وجود داشته باشد.

تشخیص کلسیفیکاسیون سینه

اگر کلسیم در ماموگرافی تشخیص داده شود، رادیولوژیست یا پزشک سعی می کند بفهمد که کلسیفیکاسیون خوش خیم است یا با سرطان ارتباط دارد.

کلسیفیکاسیون می تواند در غدد (لوبول ها) و مجاری که در آن شیر تولید می شود و به نوک سینه منتقل می شود رخ دهد. رسوبات کلسیم در لوبول ها تقریباً همیشه خوش خیم هستند. اما رسوب در مجاری گاهی اوقات می تواند نشانه ای از سرطان مجرای درجا (DCIS) باشد، نوعی سرطان سینه.

اگر پزشک حتی به احتمال بدخیمی مشکوک باشد، نمونه برداری را توصیه می کند.

انواع بیوپسی

انواع مختلفی از بیوپسی سینه وجود دارد:

بیوپسی هسته ای: با یک سوزن توخالی که به پستان تزریق می شود، پس از بی حسی موضعی انجام می شود. نمونه برداشته شده و زیر میکروسکوپ بررسی می شود.

بیوپسی استریوتاکتیک: نوعی بیوپسی هسته ای است که از سوزن توخالی برای برداشتن نمونه کوچکی از بافت پستان استفاده می کند. در این مورد، از اشعه ایکس استریوسکوپی برای هدایت سوزن استفاده می شود.

بیوپسی وکیوم: با استفاده از ماموگرافی یا سونوگرافی برای هدایت پروب انجام می شود. پس از بی حسی موضعی، یک پروب توخالی از طریق یک برش کوچک در پوست وارد می شود. سپس نمونه جمع آوری شده زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می گیرد.

محلی سازی سیم: یک تکنیک برای مشخص کردن منطقه ای است که برای بررسی برداشته می شود. این روش نسبت به سه روش دیگر تهاجمی تر است و بنابراین جراحی محسوب می شود.

پس از تجویز بی حسی موضعی، رادیولوژیست از ماموگرافی یا سونوگرافی برای هدایت سیم باریک داخل سینه استفاده می کند. تا زمانی که ناحیه مشکوک از سینه برای معاینه زیر میکروسکوپ خارج نشود، سیم در جای خود باقی می ماند. جراحی معمولاً همان روز یا روز بعد انجام می شود. وقتی سیم در جای خود قرار دارد ممکن است کمی درد یا ناراحتی ایجاد شود.

عمل جراحی بعدی تحت بیهوشی عمومی یا موضعی انجام می شود. بعد از عمل ممکن است بیمار کمی درد داشته باشد.

 

درمان کلسیفیکاسیون سینه

اکثر آزمایشات و بیوپسی ها نشان می دهند که کلسیفیکاسیون سینه خوش خیم است. اما بیوپسی ممکن است نشان دهنده مراحل اولیه رشد سرطان سینه باشد. در این صورت، پزشکان درباره معنی آن و گزینه های درمانی با بیمار مشورت خواهند کرد.

توده های سینه باید توسط پزشک بررسی شود بدون در نظر گرفتن علت آن. اگر از کلسیفیکاسیون خوش خیم خود نگران هستید، در مورد برداشتن آن با پزشک مشورت کنید. این کار را می توان معمولاً در مطب پزشک یا در مراکز سرپایی انجام داد.

کلسیفیکاسیون خوش خیم خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی دهد. تقریباً 95 درصد از زنانی که دارای ناهنجاری هایی در ماموگرافی خود هستند، سرطان سینه ندارند.

 

علائم و درمان کلسیفیکاسیون قلبی عروقی

کلسیفیکاسیون قلبی عروقی می تواند در رسوبات یا پلاک تجمع یابد که ممکن است پس از آسیب به دیواره شریان یا ورید ایجاد شود. این پلاک به عنوان پلاک کلسیفیه شناخته می شود.

وجود پلاک های کلسیفیه شده خطر بیماری عروق کرونر را افزایش می دهد که یکی از علائم آن درد قفسه سینه است. پلاک کلسیفیه شده در گردن (شریان های کاروتید) و ستون فقرات (شریان های مهره ای) ممکن است به خطر سکته مغزی کمک کند.

 

درمان های کلسیفیکاسیون قلب و عروق

اگر کلسیفیکاسیون شریانی دارید، به احتمال زیاد به بیماری قلبی مبتلا می شوید.

در صورت بروز درد قفسه سینه، پزشک ممکن است از شما درخواست اسکن عروق کرونر (که اسکن قلب و اسکن کلسیم نیز نامیده می شود) را بگیرد تا ببیند آیا کلسیم اضافی وجود دارد یا خیر. این کار می تواند به پزشک در تصمیم گیری در مورد علت بیماری قلبی کمک کند. این آزمایش با سی تی اسکن انجام می شود، نوعی دستگاه اشعه ایکس که نمای سه بعدی ایجاد می کند.

وجود کلسیم در عروق لزوماً نگران کننده نیست. یک متخصص قلب می تواند با شما در مورد کل خطر حمله قلبی صحبت کند، آیا باید اسکن عروق کرونر را برای کلسیم در نظر بگیرید و چه درمانی برای شما مناسب است. شواهدی وجود دارد که مصرف مکمل ویتامین K-2 می تواند وسیله ای برای کاهش خطرات مربوط به کلسیم باشد. برای اطلاع از جدیدترین اطلاعات در مورد مصرف این مکمل، با پزشک خود مشورت کنید.

در همین حال، مراحلی وجود دارد که می توانید بلافاصله تا مراجعه به پزشک اقدام کنید. نکات مفید برای قلب را که می توانید روزانه در خانه انجام دهید کشف کنید.

علائم و درمان سنگ کلیه

سنگ کلیه معمولاً از کلسیم تشکیل شده است. کلیه ها روزانه حدود 10 گرم کلسیم را تصفیه می کنند. هنگامی که بدن سعی می کند سنگ کلیه را با عبور از آن به مثانه و خارج کردن آن هنگام ادرار، خارج کند، می تواند بسیار دردناک باشد.

علائم سنگ کلیه شامل ادرار آهسته یا مقدار کمی ادرار در یک زمان، درد شدید در ناحیه پهلو یا درد هنگام ادرار کردن است.

 

تشخیص سنگ کلیه

پزشک خون و ادرار را بررسی می کند و در مورد رژیم غذایی سوال می کند. سنگ کلیه، همراه با میزان بالای کلسیم در ادرار، ممکن است نشانه از دست دادن کلسیم استخوان باشد.

تحقیقات نشان می دهد که محدود کردن کلسیم در رژیم غذایی افراد ممکن است تشکیل سنگ کلیه را افزایش دهد. برعکس، محققان دریافتند زنانی که از رژیم غذایی سرشار از کلسیم استفاده می کنند، 40 درصد کمتر در معرض ابتلا به سنگ کلیه هستند.

سطح بالای کلسیم در خون و ادرار ممکن است نشان دهنده پاراتیروئید بیش فعال باشد. هیپرپاراتیروئیدیسم منجر به مشکلات دیگر مربوط به سطح کلسیم از جمله سنگ کلیه، بیماری های قلبی عروقی و پوکی استخوان می شود.

 

درمان سنگ کلیه

در صورت وجود سنگ کلیه و میزان بالای کلسیم در ادرار، پزشک ممکن است دیورتیک تیازیدی تجویز کند. این یک دارو است که باعث حفظ کلسیم در استخوان ها می شود تا اینکه در ادرار آزاد شود.

برای اطلاعات بیشتر درباره انواع سنگ کلیه و روش های درمان آن ها پیشنهاد می کنیم خواندن مقاله زیر را از دست ندهید:

انواع سنگ های کلیه و روش های درمان آنها؛ پاسخ به سوالات شما

 

درماتومیوزیت چیست؟

درماتومیوزیت، همچنین به عنوان سندرم CREST شناخته می شود، تنها یک رسوب کلسیم نیست. این یک بیماری التهابی است که معمولاً روی صورت یا قسمت بالای بدن بثورات بنفش یا قرمز عمیق ایجاد می کند. با این حال، رسوبات سخت کلسیم در زیر پوست ممکن است از علائم این سندرم باشد.

هرچند درماتومیوزیت نادر است اما می تواند بزرگسالان و کودکان را درگیر کند.

 

هشدارها در مورد دی متیل سولفوکسید

برخی از مردم ادعا می کنند که دی متیل سولفوکسید (DMSO) به حل شدن رسوبات کلسیم کمک می کند، اما DMSO برای این منظور تأیید نشده است.  DMSO فقط توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای درمان سیستیت بینابینی، یک بیماری مزمن که مثانه فرد را ملتهب می کند، تأیید شده است.

 

کلام آخر

کلسیم یک ماده معدنی طبیعی است که می تواند در بسیاری از اندام های مختلف بدن رسوب کند. اکثر شرایطی که این ماده معدنی ایجاد می کند خوش خیم هستند و به راحتی قابل کنترل هستند، اگرچه سایر موارد ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند یا نشانه هایی از بیماری های زمینه ای جدی تر باشند.

 

اگر تمایل دارید از مکمل های معتبر برای بهبود سطح کلسیم استفاده کنید، داروخانه ویتامین ث محصولات متنوعی را به شما پیشنهاد می کند:

داروخانه آنلاین ویتامین ث در خدمت شماست تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیگر مکمل های غذایی داروخانه اینترنتی ویتامین ث برای رفع کمبود ویتامین های بدن

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه