ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

هر آنچه باید در مورد تزریق وریدی آهن بدانید + پاسخ به سوالات شما

فهرست محتوا

تزریق وریدی آهن یعنی چه؟ ما در داروخانه اینترنتی ویتامین ث به سوالات پر تکرار شما پاسخ می دهیم. هر آنچه که باید درباره تزریق وریدی آهن بدانید را در این مقاله بخوانید.

ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:

تزریق وریدی آهن چیست؟

تزریق آهن روشی است که در آن آهن به صورت داخل وریدی به بدن منتقل می شود، به این معنی که از طریق یک سوزن وارد رگ می شود. این روش به عنوان تزریق داخل وریدی (IV) نیز شناخته می شود.

تزریق آهن معمولاً توسط پزشکان برای درمان کم خونی فقر آهن تجویز می شود. کم خونی فقر آهن معمولاً با تغییر رژیم غذایی و مکمل های آهن که به شکل قرص مصرف می کنید، درمان می شود. در برخی موارد، پزشکان به جای آن تزریق آهن را توصیه می کنند.

چه کسانی به تزریق وریدی آهن نیاز دارند؟

در صورت داشتن هر یک از شرایط زیر، ممکن است فرد به تزریق وریدی آهن نیاز داشته باشد:

  • نتواند آهن را به صورت خوراکی مصرف کند
  • جذب آهن به اندازه کافی از طریق روده امکان پذیر نباشد
  • به دلیل خونریزی زیاد، بدن نتواند آهن کافی جذب کند
  • جهت رفع عوارض پزشکی یا انتقال خون، نیاز به بالا بردن فوری سطح آهن خون وجود داشته باشد

نحوه آماده سازی برای تزریق آهن

پزشک جهت آماده سازی برای اولین درمان تزریقی آهن، دستورالعمل های خاصی را به بیمار می دهد. برخی از کارهای اساسی که باید برای آماده سازی در روز تزریق انجام شود عبارتند از:

  • خوردن کامل صبحانه و ناهار، زیرا برای تزریق آهن نیازی به ناشتا بودن نیست
  • مصرف داروها طبق روال همیشگی
  • پوشیدن لباسی با آستین کاملاً آزاد برای بستن یک نوار کشسان بالای بازو که جریان خون را متوقف می کند
  • بدانید که در صورت بروز عوارض جانبی چگونه در طول تزریق خود درخواست کمک کنید

ممکن است پیش از تزریق آهن کمی استرس داشته باشید. برای کاهش هر گونه استرس و نگرانی در مورد این روش با پزشک خود مشورت کنید و از او کمک بخواهید. پزشک می تواند راه هایی را پیشنهاد کند که در طول روند تزریق راحت و آسوده باشید.

نکاتی برای آرامش و راحتی حین تزریق آهن

  • لباس راحت و گشاد بپوشید.
  • آب آشامیدنی در دسترس داشته باشید.
  • موسیقی آرامش بخش گوش کنید.
  • می توانید فیلم یا سریال مورد علاقه خود را در تبلت یا گوشی خود تماشا کنید.
  • کتاب یا مجله بخوانید.

آنچه در طول تزریق وریدی آهن اتفاق می افتد

تزریق آهن معمولاً در بیمارستان یا مرکز همودیالیز انجام می شود. پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی مانند پرستار از یک سوزن برای وارد کردن یک لوله کوچک به داخل ورید استفاده می کنند. این لوله کوچک به کاتتر معروف است. معمولاً در رگ بازو یا دست قرار می گیرد. سپس، پزشک و یا پرستار سوزن را برداشته و سوند را در رگ شما می گذارد.

کاتتر به یک لوله بلند متصل است که به یک کیسه IV آهن متصل است. آهن با محلول نمک رقیق شده است. این محلول یا به داخل رگ شما پمپاژ می شود یا از نیروی جاذبه استفاده می کند تا به آرامی لوله را به سمت پایین و داخل رگ شما بچکاند.

پزشک که این روش را انجام می دهد، ابتدا یک دوز آزمایشی به شما تزریق می کند تا مطمئن شوید هیچگونه عوارض جانبی ناشی از آهن ندارید. اگر واکنشی وجود داشته باشد، پزشک تزریق آهن را سریعاً متوقف می کند.

مدت زمان تزریق آهن چقدر است؟

تزریق آهن می تواند تا 3 یا 4 ساعت طول بکشد. در این مدت باید در حالت نشسته باقی بمانید. در برخی موارد، طبق نظر پزشک و بسته به میزان آهن مورد نیاز برای تزریق، ممکن است این روند کمی بیشتر طول بکشد. سرعت کند تزریق به جلوگیری از عوارض کمک می کند.

اغلب چندین مرحله تزریق نیاز است تا سطح آهن بدن را به سطح مناسب برساند. شما در طول یک یا چند هفته برای درمان های خود تزریق آهن دریافت خواهید کرد. تزریق آهن زمان می برد و ممکن است هزینه آن گران تر از سایر انواع درمان های کم خونی باشد.

عوارض جانبی تزریق وریدی

پس از تزریق، می توانید بلافاصله به فعالیت های عادی خود بازگردید. اکثر افراد پس از تزریق به راحتی می توانند رانندگی کنند. در صورت داشتن آمادگی، فرد حتی می تواند به سر کار خود برگردد.

ممکن است بلافاصله بعد از تزریق عوارض جانبی وجود داشته باشد اما اکثر آنها خفیف هستند. این عوارض شامل:

  • تغییرات موقتی حس چشایی
  • سردرد
  • حالت تهوع و استفراغ
  • دردهای عضلانی و مفصلی
  • تنگی نفس
  • خارش و بثورات پوستی
  • افزایش یا کاهش فشار خون یا ضربان قلب
  • احساس سوزش یا تورم در محل تزریق

عوارض جدی تر

یکی از عوارض نادر اما جدی ناشی از تزریق آهن، مسمومیت با آهن است. علائم مسمومیت با آهن ممکن است به سرعت ظاهر شود، که می تواند باعث شوک آنافیلاکسی شود. یا ممکن است به مرور زمان به آرامی ظاهر شوند. مسمومیت با آهن که با گذشت زمان ایجاد می شود منجر به تولید بیش از حد آهن در بافت های بدن می شود.

دوز آزمایش و سرعت تزریق آهسته هر دو برای جلوگیری از این عارضه انجام می شود. اگر سابقه حساسیت دارویی متعدد دارید، دوز آزمایش نیز مهم است. پزشک از دوز آزمایش برای نظارت بر هرگونه واکنش استفاده می کند. این واکنش ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آنافیلاکسی
  • شوکه شدن
  • افت فشار خون شدید (فشار خون پایین)
  • غش کردن
  • از دست دادن هوشیاری

تزریق آهن وریدی در مقایسه با تزریق آمپول آهن

تزریق وریدی آهن به صورت وریدی شامل دوز آهن از طریق ورید با قطره IV است. تزریق آمپول آهن شامل تزریق آهن به عضله با سوزن است و معمولاً در باسن انجام می شود. تزریق وریدی آهن ممکن است چند ساعت طول بکشد، در حالی که تزریق آمپول آهن یک دوز کامل را بلافاصله تزریق می کنند.

تزریق آهن از طریق آمپول معمولاً نسبت به تزریق وریدی دردناک تر است. همچنین تزریق آمپول آهن می تواند خونریزی عضلانی و در پی آن لکه ای نارنجی در محل تزریق ایجاد کند. به دلیل این عوارض احتمالی، پزشکان اغلب تزریق وریدی را برای درمان کم خونی فقر آهن ترجیح می دهند.

تزریق آهن در دوران بارداری

نیاز یک زن باردار به آهن با رشد جنین افزایش می یابد. وقتی جنین آهن را از بدن مادر جذب می کند، سطح آهن مادر ممکن است کاهش یابد و در نتیجه منجر به کم خونی شود. به همین دلیل، گاهی اوقات پزشکان تزریق وریدی آهن را برای زنان باردار توصیه می کنند.

تزریق وریدی آهن اغلب بر مکمل های خوراکی آهن ترجیح داده می شود زیرا مصرف آهن به صورت خوراکی می تواند عوارض گوارشی ایجاد کند. با این حال، تزریق وریدی آهن معمولاً برای سه ماهه دوم یا سوم بارداری است. هنوز مشخص نیست که آیا تزریق آهن در سه ماهه اول بارداری بی خطر است یا خیر.

مزایای تزریق آهن

تزریق وریدی آهن راهی برای افزایش سریع سطح آهن بدن است. این درمان سریع تر از مصرف مکمل ها یا تغییرات رژیم غذایی است و در شرایط کم خونی شدید بسیار مفید است.

مزایای جسمی تزریق وریدی آهن شامل افزایش انرژی و راحتی تنفس است. شما باید چند هفته پس از تزریق نهایی، این مزایا را احساس کنید. مدت زمان ماندگاری این مزایا بستگی به علت کم خونی ناشی از فقر آهن دارد و اینکه آیا از روش های درمانی دیگری برای افزایش سطح آهن خود استفاده می کنید یا خیر.

برای مثال، خونریزی های گاه به گاه مثل دوران قاعدگی، ممکن است منجر به کاهش مزمن سطح آهن شود. بسته به شرایط بیمار، مزایای تزریق آهن ممکن است از چند ماه تا چند سال ادامه داشته باشد.

پزشک ممکن است درمان های دیگری برای افزایش آهن مانند مکمل و تغییرات رژیم غذایی را توصیه کند که می تواند مزایا را طولانی کند.

داروخانه اینترنتی ویتامین ث در خدمت شماست تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیگر مکمل های غذایی داروخانه اینترنتی ویتامین ث برای رفع کمبود ویتامین های بدن

ممکن است این مطلب برای شما مفید باشد:

مصرف مکمل ها در دوران بارداری؛ پاسخ به تمام سوالات شما درباره مکمل ها در دوران بارداری

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه