ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

قرص آهن

همه چیز در مورد قرص آهن – مکمل آهن

فهرست محتوا

فروس سولفات یک مکمل آهن است که می توانید برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن استفاده کنید. اگر آهن کافی از طریق غذاهایی که می خورید دریافت نکنید، ممکن است به سولفات آهن نیاز داشته باشید. سولفات آهن به صورت قرص و مایع موجود است. عوارض جانبی ممکن است شامل یبوست، گرفتگی معده و سایر مشکلات گوارشی باشد. پس در این متن از داروخانه آنلاین ویتامین ث با ما همراه باشید.

مکمل آهن (سولفات آهن) چیست؟

فروس سولفات نوعی مکمل آهن است. شما به طور معمول تمام آهن مورد نیاز خود را از غذاهایی که می خورید دریافت می کنید. اگر آهن کافی در رژیم غذایی خود دریافت نکنید، ممکن است پزشک شما سولفات آهن را توصیه کند. مکمل‌های آهن می‌توانند به ویژه برای زنان مفید باشند.

کم خونی ناشی از فقر آهن چیست؟

اگر آهن کافی در بدن خود نداشته باشید، کم خونی ناشی از فقر آهن ممکن است رخ دهد. این عارضه زمانی ایجاد می‌شود که آهن مورد نیاز گلبول‌های قرمز خون خود را نداشته باشید.

کم خونی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما ممکن است آزمایش خون را برای بررسی شمارش کامل خون شما تجویز کند. آزمایش خون هموگلوبین و تعداد گلبول های قرمز را در بدن اندازه گیری می کند. اگر این سطوح پایین باشد، پزشک شما می تواند کم خونی را تشخیص دهد.

کم خونی ناشی از فقر آهن چگونه درمان می شود؟

بسته به علت کم خونی ناشی از فقر آهن، درمان شما متفاوت خواهد بود. پزشک شما ممکن است خوردن غذاهای سرشار از آهن را توصیه کند. آنها همچنین ممکن است یک مکمل آهن خوراکی (که از طریق خوراکی مصرف می شود) مانند سولفات آهن را پیشنهاد کنند. اگر نمی توانید مکمل خوراکی مصرف کنید، ممکن است نیاز به دریافت آهن (داخل وریدی) داشته باشید.

چه غذاهایی سرشار از آهن هستند؟

شما می توانید آهن را به طور طبیعی در بسیاری از غذاها پیدا کنید. بسیاری از محصولات غذایی نیز با آهن غنی شده اند. غذاهای غنی از آهن عبارتند از:

– گوشت و مرغ بدون چربی.
– غذاهای دریایی مانند سالمون.
– لوبیا سفید، لوبیا چشم بلبلی، عدس و نخود.
– آجیل و میوه های خشک.
– سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج.
– نان غنی شده و غلات صبحانه.

چه غذاهایی سرشار از آهن هستند؟

مکمل آهن خوراکی چیست؟

علاوه بر خوردن غذاهای غنی از آهن، ممکن است مجبور شوید مکمل آهن خوراکی مصرف کنید. مزیت مکمل آهن خوراکی این است که با افزایش سطح آهن و هموگلوبین در بدن علائم شما را درمان می کند.

آهن موجود در بدن شما “آهن عنصری” نامیده می شود. مکمل های آهن خوراکی حاوی مقادیر مختلفی از آهن عنصری هستند. وقتی مکملی را انتخاب می کنید، حتما برچسب آن را بررسی کنید تا ببینید چه مقدار آهن عنصری دارد. مقدار بیشتر آهن عنصری به این معنی است که بدن شما آهن بیشتری جذب می کند.

زمانی که آهن را با گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و غذاهای سرشار از ویتامین C مصرف کنید، بدن شما می تواند آهن را از غذاهای گیاهی بهتر جذب کند. غذاهایی که حاوی مقدار زیادی ویتامین C هستند عبارتند از میوه ها و سبزیجات مانند پرتقال، توت فرنگی.

انواع مختلف مکمل آهن چیست؟

انواع مختلفی از مکمل های آهن خوراکی وجود دارد. سولفات آهن به شکل قرص یا مایع موجود است:

قرص ها: رایج ترین اندازه قرص فروس سولفات 325 میلی گرم (میلی گرم) است. قرص ها در قالب‌های استاندارد عرضه می‌شوند.
مایع: همچنین می توانید سولفات آهن را به عنوان مکمل آهن مایع مصرف کنید. مایع به صورت اکسیر یا قطره می باشد.

چگونه باید مکمل آهن مصرف کنم؟

اگر پزشک شما مکمل آهن را توصیه کرده است، آن را فقط طبق دستور مصرف کنید. باید مکمل را با معده خالی مصرف کنید. داروی خود را حداقل یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا مصرف کنید.

چگونه باید مکمل آهن مصرف کنم؟

نقش آهن در بدن

آهن نقش بسیار مهم و اساسی در انتقال اکسیژن در بدن ایفا میکند . آهن این عمل را از طریق شرکت در ساخت هموگلوبین خون انجام میدهد . هموگلوبین در گلبول های قرمز قرار دارد و وظیفه انتقال اکسیژن را داراست  . آهن همچنین در ساختار میوگلوبین ماهیچه ها که نقشی مشابه هموگلوبین برای آن تعریف میشود ، وجود دارد . آهن نقش موثری در رشد و نمو و عملکرد سلولی و ساخت برخی هورمون ها و کلاژن ، ساختن آنتی بادی  و در نتیجه مقاومت بدن دارد .

در بدن انسان طبیعی حدود سه تا چهار گرم آهن وجود دارد رم آهن موجود در بدن در حدود ۶۰ تا ۷۵ درصد در ساختمان هموگلوبین موجود در گلبول هاي قرمز، ۳ درصد در میوگلوبین عضلات و ۲۰ درصد بصورت ذخیره در کبد، طحال و مغز استخوان است . ۱۵ درصد بقیه آهن نیز در تمام سلول ها و آنزیم هاي حاوي آهن پراکنده می باشد.

انواع آهن

آهن موجود در مواد غذایی به دو گروه عمده تقسیم میشود:

هم (HAEM)

غیر هم (non Haem)

منابع غذایی آهن هم از قابلیت جذب بالایی برخوردار ست (حدود بیست تا سی درصد آن جذب میشود) و عموما تحت تاثیر کاهش دهنده های جذب آهن مانند تانن ها (موجود در چای و قهوه و دمنوش های گیاهی) و فیبر و فیتات (موجود در در پوسته غلات و حبوبات) قرار نمیگیرد.

آهن غیر هم در منابع غذایی گیاهی مانند غلات، حبوبات، سبزي هاي سبز تیره (جعفري، برگهاي تیره رنگ کاهو، برگ چغندر)، زرده تخم مرغ، انواع خشکبار) توت خشک، انجیر خشک، کشمش، خرما و.. (و مغزها) پسته، بادام، گردو، فندق وجود دارد. آهن غیر هم از قابلیت جذب کمی برخوردار است) ۳ تا ۸ درصد) و جذب آن کاملا" تحت تاثیر افزایش دهنده هاي جذب آهن) ویتامین ث موجود در میوه ها و سبزیها، اسید لاکتیک و آهن هم) و کاهش دهنده هاي جذب آهن قرار می گیرد. فیبر و فیتات موجود در سبوس غلات وسبزي ها کاهش دهنده جذب آهن هستند.

چه کسانی به مکمل آهن نیاز دارند؟

✔ زنان باردار

✔ زنان با خونریزی ماهیانه شدید

✔ نوزادان

✔ افراد مبتلا به آنمی

✔ افرادی که نارسایی قلبی دارند

✔ افرادی که نارسایی کلیوی دارند

✔ افرادی که به صورت مقطعی خون از دست داده اند (مانند جراحی ها، اهدای خون و …)

✔ افرادی که نقص دستگاه گوارش دارند (جراحی و برداشتن قسمتی از دستگاه گوارش ، ناتوانی در جذب به هر دلیل ، بیماری سلیاک ، کرون و … ).

✔ افرادی که از لحاظ جسمی فعالیت بسیار بالایی دارند (کارگران، ورزشکارنی که به ورزشهای سنگین مشغولند)

علائم فقر آهن چیست؟

✖ خستگی مفرط

✖ ضعف

✖ رنگ پریدگی

✖ درد در قسه سینه، افزایش ضربان قلب و کوتاهی نفس

✖ سردرد، سرگیجه و سبکی سر

✖ سردی دست و پاها

✖ تورم و درد در ناحیه زبان

✖ نازکی و شکندگی ناخن‌ها

✖ گرایش غیرطبیعی به مواد غیرمغذی ازجمله یخ، خاک یا نشاسته

✖ کم اشتهایی خصوصا در نوزادان و کودکان مبتلا به کمبود آهن

دوز توصیه شده دریافت مکمل آهن برای افراد مختلف چقدر است؟

RDA (Recommended Dose Allowence)  برای مکمل آهن برای افراد مختلف به شرح زیر است:

سن

مردزنبارداریشیردهی
بدو تولد تا شش ماهگی0.27 میلی گرم0.27 میلی گرم  
12-7 ماهگی11 میلی گرم11 میلی گرم  
3-1 سالگی7 میلی گرم7 میلی گرم  
8-4 سالگی10 میلی گرم10 میلی گرم  
13-9 سالگی8 میلی گرم8 میلی گرم  
18-14 سالگی11 میلی گرم15 میلی گرم27 میلی گرم10 میلی گرم
50-19 سالگی8 میلی گرم18 میلی گرم27 میلی گرم9 میلی گرم
بالای 51 سال8 میلی گرم8 میلی گرم  

 

آهن المنتال چیست و میزان آن در مکمل های مختلف به چه میزان است؟

آهن المنتال آهن موجود در مکمل است که به راحتی قابل جذب است این مقدار در ملح (نمک) های مختف متفاوت است. املاح مختلفی از آهن در بازار دارویی ایران وجود دارند که از میان انها میتوان به سولفات، بیس گلیسینات، فومارات ، گلوکونات، سوکسینات و سولفات بدون آب  اشاره کرد.

در جدول زیر به بیان میزان آهن المنتال هر کدام از این املاح پرداخته ایم:

ملحدرصد آهن المنتال
سوکسینات35%
فومارات33%
سولفات20%
بیس گلیسینات20%
گلوکونات12%

 

عوارض جانبی مکمل های آهن خوراکی چیست؟

مدفوع تیره رنگ

ناراحتی گوارشی (تهوع و عدم تحمل و ..)

یبوست یا اسهال

تیره شدن رنگ دندان ها در نوزادان

بهترین زمان برای مصرف مکمل آهن چه زمانی است؟

بهترین زمان مصرف آهن شب هنگام و زمان خواب است.

بهترین زمان برای مصرف مکمل آهن

نکاتی برای جذب بهتر مکمل های آهن

نکته اول: آهن را با شکم خالی ( حداقل یک ساعت قبل از غذا یا دو ساعت بعد غذا) مصرف کنید . جذب آهن در حضور بسیاری ازمواد غذایی من جمله غلات و حبوبات و تانن موجود در چای و قهوه کاهش می یابد .

نکته دوم: آهن برای جذب بهتر نیازمند محیطی اسیدی ست . بنابرین مصرف آن با ویتامین ث میتواند به جذب بهتر آن منتج شود .

نکته سوم: با توجه به نکته قبل مصرف آهن همراه داروهای کاهش دهنده اسید  میتواند باعث کاهش جذب آن شود . این داروها مانند امپرازول ، رانی تیدین با فاصله حد اقل چهار ساعته با آهن مصرف شوند .

نکته چهارم: مصرف همزمان آهن با غذاها و مکمل هایی که حاوی منیزیم و کلسیم هستند باعث کاهش جذب همه آنها خواهد شد .

نکته پنجم: آهن می تواند جذب برخی داروها از جمله بیس فسفونات ها (آلندرونیت و …)، فلوروکینولون ها (سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین و …)، تتراسیکلین ها، لووتیروکسین، لوودوپا و … را تحت تاثیر قرار دهد. بهتر است آهن در زمان دیگری از روز مصرف شود.

برای درمان فقر آهن به چه مدت زمان نیاز هست؟

برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن حد اقل شش ماه وقت نیاز هست.

بررسی مکمل های موجود در بازار دارویی ایران

اشکال دارویی مکمل آهن:

مکمل آهن به اشکال زیر در بازار دارویی ایران وجود دارند:

قرص، کپسول، قطره، شربت، ساشه پودری، پودر، قرص جوشان

در فرمولاسیون انواع مکمل های آهن، علاوه بر عنصر Fe عناصر دیگری وجود دارند. در ادامه به معرفی اجمالی و بررسی این عناصر در ترکیبات مکمل های آهن میپردازیم.

فولیک اسید

اسید فولیک با کمک سایر مواد مغذی از قبیل آهن، مس، ویتامین B6 و B12 کمک به تولید و بلوغ و تکامل گلبول های قرمز خون می کنند.

ویتامین ب 12

ویتامین B12 برای تولید گلبول های قرمز و سفید، هموگلوبین، پلاکت ها و سایر اجزای تشکیل دهنده خون ضروری می باشد و کمبود آن می تواند باعث بروز کم خونی شدید و سایر بیماری های خونی گردد. گلبول های قرمز، پلاکت ها و بسیاری دیگر از اجزای خون در مغز استخوان تولید می شوند، فعالیت مغز استخوان به شدت وابسته به میزان کافی از ویتامین B12 است.

ویتامین ث

ویتامین C باعث جذب هرچه بیشتر آهن در روده ها می‌شود به همین جهت برای افرادی که مبتلا به کم خونی فقر آهن می باشند مفید است. با مصرف ویتامین ث جذب آهن در روده ها تا 4 برابر افزایش می یابد.

ویتامین ب 6

کمک به تولید RBC و هموگلوبین

مس و روی

مورد نیاز برای ساخته شدن آهن و استفاده بدن از آهن

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه