ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

پوسته‎ پوسته شدن کف پا

پوسته پوسته شدن کف پا: علل، درمان های خانگی و پیشگیری

فهرست محتوا

پاهای ما تمام ساییدگی و فشار را در حین گام برداشتن تحمل می کنند. به علت عدم مراقبت صحیح از پوست پا امکان تجربه پوسته پوسته شدن و ترک خوردن پوست پا وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکلات باید مشابه با سایر نقاط بدن به پوست کف پا هم رسیدگی کرد. پوسته‎ پوسته شدن کف پا می تواند به دلیل شرایط پوستی افراد نیز اتفاق افتد که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. برای پی بردن به این مشکل باید دلایل مختلفی که چرا پوست کف پا شروع به پوسته پوسته شدن می کند را در این متن از داروخانه آنلاین ویتامین ث بررسی کنیم.

چه چیزی باعث پوسته‎ پوسته شدن کف پا می شود؟

سندرم پوسته پوسته شدن پوست (PSS) گروهی از اختلالات نادر ارثی پوست است که در آن روند طبیعی لایه برداری پوست به سرعت انجام می پذیرد و پوسته پوسته شدن اتفاق می افتد. از ویژگی های بارز این بیماری می توان به لایه برداری مداوم و خود به خود و بدون درد در پوست اشاره کرد که به دلیل جدا شدن خارجی ترین لایه پوست از لایه های زیر آن رخ می دهد و پوست حالتی پوسته پوسته به خود می گیرد.

چه چیزی باعث پوسته‎ پوسته شدن کف پا می شود؟

1.نقایص ژنتیکی

یکی از دلایل اصلی پوسته پوسته شدن کف پا، نقایص ژنتیکی است. ژن هایی که به دلیل عملکرد نادرست خود باعث ایجاد سندرم لایه برداری پوست می شوند عبارتند از TGM5، CHST8، FLG2، CSTA، SERPINB8 و CDSN و سایر ژن های ناشناخته نیز ممکن است در ایجاد این بیماری پوستی نقش داشته باشند.

2.عوامل محیطی

جدای از نقایص ژنتیکی، عوامل محیطی نیز در تشدید پوسته پوسته شدن کف پا و انگشتان نقش دارند. پاهای شما هر روز تحت فشار زیادی قرار می گیرند. از زمانی که پاها برای ساعت‌های طولانی در داخل کفش‌ها قرار می‌گیرند تا تماس با سطوح آلوده، با شرایط مختلفی مواجه می‌شوند که ممکن است باعث اختلال در سلامتی پوست پا شود. برخی از دلایل محیطی که باعث تشدید لایه برداری پوست پا و انگشتان پا می شوند عبارتند از قرار گرفتن در معرض گرما، اصطکاک، رطوبت و عرق، در چنین شرایطی پوست ممکن است به طور موقت قرمز شده و احساس خارش کند اما بدون هیچ گونه زخمی بهبود یابد.

علائم پوسته‎ پوسته شدن کف پا

سندرم پوسته پوسته شدن یک بیماری ژنتیکی پوستی است که در بدو تولد یا در مراحل اولیه نوزادی ایجاد می شود و با لایه برداری یا ریزش خارجی یا خارجی ترین لایه پوست شروع می شود. با این حال، ایجاد علائم به تولد و اوایل کودکی محدود نمی شود. این بدان معنی است که علائم منجر به پوسته پوسته شدن پوست دست و پا می تواند در هر سنی رخ دهد. در انواع خاصی از این سندرم، لایه برداری پوست بدون ایجاد درد یا علائم دیگری برای فرد بروز پیدا می کند. اما در برخی موارد دیگر، این بیماری پوستی با علائم متعددی مشخص می شود. به این ترتیب، سندرم لایه برداری پوست با عناوین غیر التهابی (نوع A) یا التهابی (نوع B) طبقه بندی می شود.

علائم پوسته‎ پوسته شدن کف پا

علائم این اختلال پوستی ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و از شدید تا خفیف تغییر کند. برخی از علائم و نشانه های رایج پوسته پوسته شدن کف پا شامل موارد زیر است:

  • قرمزی پوست
  • پوست اندازی مداوم لایه بیرونی پوست
  • خارش
  • تیره شدن لکه های پوستی (هیپرپیگمانتاسیون)
  • تاول
  • خشکی پوست
  • احساس سوزش در پاها
  • اگزمای پا و دست
  • درماتوز کف پا کودک و نوجوانان (خشکی مزمن پوست در پای کودکان)
  • مخملک حاد در کودکان
  • بیماری کاوازاکی (به ندرت)

نحوه درمان پوسته‎ پوسته شدن کف پا

متناسب با شدت این عارضه پوستی در کف پاها می توان درمان های خانگی و پزشکی را انتخاب کرد.

نحوه درمان پوسته‎ پوسته شدن کف پا

1.درمان های خانگی

در این قسمت برخی از روش‌های درمان های خانگی که می‌توانید برای تحت کنترل نگه داشتن پوسته پوسته شدن کف پا انجام دهید آورده شده است. اما، به یاد داشته باشید که این راه حل ها بسته به علت و شدت بیماری شما موثر خواهند بود.

✔ پاهای خود را به اندازه کافی مرطوب نگه دارید. برای این منظور می توانید از یک مرطوب کننده غلیظ استفاده کنید. به دنبال مرطوب کننده های حاوی سرامیدسی، پروپیلن گلیکولی، اوره، اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک باشید.

✔ اگر بیماری موسوم به پای ورزشکار (عفونت قارچی روی پا) دارید، می توانید از کرم ضد قارچ بدون نسخه برای تسکین استفاده کنید. اگر در عرض 3-4 هفته تسکین نیافت، با یک متخصص پوست مشورت کنید.

✔ در مورد تاول ها، آنها را بپوشانید و خشک و تمیز نگه دارید. می توانید از چسب زخم استفاده کنید.

✔ اگر احساس می کنید که تاول ها دچار اصطکاک می شوند از پوشیدن کفش خودداری کنید.

✔ سعی کنید تا حد امکان پاهای خود را خشک و تمیز نگه دارید.

✔ از راه رفتن با پای برهنه روی هر سطحی که ممکن است آلوده باشد خودداری کنید.

✔ در خانه جوراب یا دمپایی بپوشید.

✔ اگر پای شما دارای پینه است با یک متخصص پوست مشورت کرده و آن را درمان کنید.

✔ یک اسکراب جو دوسر برای لایه برداری پوست های مرده از کف پاهایتان درست کنید.

✔ پاهای خود را در محلول نمک اپسوم و آب خیس کنید، سپس سلول های مرده را به آرامی با استفاده از برس پا یا سنگ پا لایه برداری کنید.

✔ به این نکته دقت کنید که چه چیزی باعث این عارضه پوستی در کف پای شما شده است.

✔ پاهای خود را از مواد شوینده مضر یا پاک کننده های شیمیایی دور نگه دارید.

2.درمان های پزشکی

هنگامی که برای مقابله با پوسته پوسته شدن کف پا درمان پزشکی را انتخاب می کنید، شامل یک روش دو مرحله ای می شود. مرحله اول تشخیص پزشک است و مرحله دوم یک درمان مناسب خواهد بود.

تشخیص

به طور کلی، سندرم پوسته پوسته شدن کف پا با کمک بررسی دقیق علائم و معاینات بالینی تشخیص داده می شود. گاهی اوقات، ممکن است برای ارزیابی وضعیت به آزمایش های تخصصی نیز نیاز باشد. چنین آزمایشاتی به تشخیص PSS از سایر مشکلات پوستی مانند سندرم نترتون کمک می کند.

درمان های استاندارد

نکته مهم در درمان این عارضه پوستی در کف پا مدیریت علائم است. هدف، جلوگیری از آسیب پوست در عین تسکین علائم است. روش متداول برای درمان این بیماری پوستی استفاده از پمادهای نرم کننده پوست خواهد بود. این پمادها اغلب برای استفاده پس از حمام، زمانی که پوست هنوز مرطوب است تجویز می شود. وازلین برای درمان این بیماری توصیه می شود. علاوه بر این، از افراد نیز خواسته می شود از محرک هایی که ممکن است مشکل را تشدید کنند، مانند گرما، رطوبت، عرق، آب و سایر عوامل اجتناب کنند.

دلایل دیگر پوسته‎ پوسته شدن کف پا و درمان آن

در این قسمت برخی از دلایل دیگر پوسته پوسته شدن کف پا را بررسی می کنیم.

دلایل دیگر پوسته‎ پوسته شدن کف پا و درمان آن

1.عفونت های قارچی

عفونت قارچی می تواند باعث پوسته پوسته شدن کف پا شود. به عنوان مثال اگر ورزشکار هستید بر اثر تعریق زیاد ممکن است فقط پوسته شدن پوست را تجربه کنید اما خارش نداشته باشید. به این ترتیب متوجه این بیماری نمی شوید. برای درمان عفونت با یک متخصص پوست مشورت کنید زیرا در صورت عدم درمان مناسب، این بیماری عود می کند.

2.پوست خشک

یکی از دلایل اصلی احساس پوسته پوسته شدن و خارش پاها می تواند خشکی باشد. بله، اگر پاهای شما بیش از حد خشک باشد و فاقد روغن طبیعی، می تواند منجر به چنین مشکلات پوستی شود. همچنین ممکن است دچار ترک خوردگی کف پا شوید. یک کرم مرطوب کننده مخصوص کف پا می تواند به رفع این عارضه و پیشگیری از آن کمک کند. همچنین می توانید برای درمان صحیح پاهای خود به متخصص مراقبت از پوست مراجعه کنید.

3.آفتاب سوختگی

اکثر مردم هنگام بیرون آمدن از خانه به یاد دارند که ضد آفتاب را روی صورت و دست های خود بزنند. اما اغلب فراموش می شود که پا هم به مراقبت از آفتاب نیاز دارد. قرار گرفتن پا در معرض اشعه های مخرب خورشید ممکن است باعث خارش و لایه برداری غیرقابل کنترل شود. می توانید از لوسیون حاوی آلوئه ورا استفاده کنید تا پوست خود را تسکین داده و خارش را درمان کنید. همچنین می توانید از کرم مرطوب کننده برای کاهش پوسته پوسته شدن کف پا استفاده کنید.

4.اگزما

اگزما یک بیماری التهابی مزمن پوستی است که می تواند باعث قرمزی، خشکی و خارش پاها حتی موجب بروز زگیل و زخم همراه با پوسته پوسته شدن کف پا شود. برای درمان اگزما باید به پزشک مراجعه کرده و دارو دریافت کنید.

5.پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری التهابی مزمن پوستی است که باعث می شود پوست قرمز، خشک، فلسی شکل و پوسته پوسته شود. همچنین باعث کنده شدن عمیق لایه بیرونی پوست و بروز درد در آن ناحیه خواهد شد. این بیماری التهابی پوست، نیاز به درمان مناسب برای از بین بردن پلاک های پوسته پوسته و خشک دارد. برای درمان این مشکل پوستی بهتر است از پزشک کمک بگیرید. و از ضد التهاب ها استفاده کنید.

سوالات متداول

آیا کمبود ویتامین D باعث پوسته‎ پوسته شدن کف پا می شود؟

ویتامین D در آبرسانی پوست نقش دارد همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که به محافظت از سلول ها کمک می کند. اگر پوست کف پا به دلیل کمبود ویتامین D خشک شود، بله، ممکن است پوسته پوسته شود.

آیا استرس می تواند باعث پوسته پوسته شدن پوست شود؟

بعید است که استرس به خودی خود باعث پوسته شدن شود. با این حال، ممکن است باعث تشدید یک اختلال التهابی پوستی که از قبل وجود داشته مانند اگزما شود.

آیا دیابت باعث پوسته پوسته شدن پاها می شود؟

بله، دیابت ممکن است منجر به واکنش های پوستی مانند خشکی و ضخامت پوست و لایه های پوسته پوسته شود.

کمبود ویتامین B12 تنها در پوست به صورت هایپرپیگمانتاسیون ظاهر می شود و یا گاهی اوقات می ‌تواند باعث پوسته پوسته شدن در گوشه ‌های بیرونی لب شود.

پوسته پوسته شدن پا معمولا بین یک هفته تا دو هفته طول می کشد تا پوست شما کاملا لایه برداری شود. با این حال، زمان ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه