ارسال رایگان برای سفارشات بالای 500 هزار تومان

ورود / ثبت نام

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 500 هزار تومان

مکمل­ های تیروئید و بهترین نکات درباره آن ها؛ معرفی 5 مکمل

فهرست محتوا

مکمل های تیروئید را می شناسید؟ نکاتی که باید درباره آن بدانید چطور؟ ما در داروخانه اینترنتی ویتامین ث به سوالات شما پاسخ داده ایم.

ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:

اختلالات تیروئید (از جمله کم کاری، پرکاری و سرطان تیروئید) بین مردم شایع هستند. تا 7 درصد جمعیت ایالات متحده به کم­کاری تیروئید مبتلا هستند. در این اختلال، تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نمی­کند. اختلالات تیروئید را می­توان با استفاده از داروهایی مانند جایگزین هورمون تیروئیدی، جراحی و روش­های دیگری مانند پرتودرمانی رفع نمود.

طبق تحقیقات، استفاده از مکمل­ های تیروئید خوراکی در کنار درمان­ های معمول می­تواند به بهبود بیماری­های تیروئیدی کمک کند. البته برخی از مکمل­ها بیش از اینکه مفید باشند، سلامت تیروئید را به خطر می ­اندازند. در این مقاله می­ خوانید که مصرف مکمل­ های مختلف، چطور به بهبود بیماری­های تیروئیدی کمک خواهد کرد.

 

مکمل­ های تیروئید مفید برای سلامتی تیروئید

در بخش­های فروش غذای سالم، احتمالاً می­توانید مواد غذایی مفید برای سلامت تیروئید نیز پیدا کنید. به دلیل شیوع بیماری­های تیروئیدی، اکثر کمپانی­ های تولیدکننده مکمل با هدف حمایت از سلامت تیروئید، محصول تولید می­ نمایند.

اکثر این محصولات بی­ ضرر هستند اما برخی مکمل­ ها عوارض نامطلوبی دربر دارند و ممکن است به تیروئید آسیب بزنند. مکمل­ ها لزوماً برای همه افراد مفید نخواهند بود. بایستی بدانید که تیروئید برای عملکرد صحیح به چه موادی نیاز دارد. در ادامه برخی از مهم­ترین مواد مغذی برای تیروئید آورده شده اند.

  1. سلنیوم: این ماده معدنی در تولید هورمون تیروئید نقش دارد و جلوی آسیب دیدگی ناشی از استرس اکسیداتیو را می­گیرد. مقدار زیادی سلنیوم داخل تیروئید وجود دارد. کمبود این ماده عملکرد تیروئید را مختل می­سازد.
  2. ید: ید برای عملکرد تیروئید بسیار ضروری است. مشخص شده که ید نقش مهمی در تولید هورمون تیروئید ایفا می­کند. تری­یدوتایرونین (T3) و تیروکسین (T4) هورمون­های تیروئیدی حاوی ید هستند. کمبود ید نیز باعث بیماری تیروئیدی می­­شود.
  3. روی: تیروئید برای تولید هورمون به روی معدنی نیاز دارد. برای تولید مقدار کافی T3، T4 و هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) وجود روی لازم است.
  4. آهن: تیروئید برای تبدیل T4 به T3 (شکل فعال هورمون) به آهن نیاز دارد. کمبود آهن نیز موجب اختلال عملکرد تیروئید می­شود.
  5. مواد مغذی دیگری مانند ویتامین­های B، A و E نیز برای سلامت تیروئید ضروری هستند. کمبود یک یا چند ماده مغذی بر سلامت تیروئید اثر منفی می­گذارد و خطر ابتلا به بیماری­ را بیشتر می­کند.

با تغذیه سالم و استفاده از مواد مغذی، می­توانید به سلامت تیروئید خود کمک کنید. البته برخی افراد باید برای حفظ سلامتی خود از مکمل­های ویتامینی، معدنی و مواد مغذی دیگر استفاده کنند. افرادی که رژیم می گیرند، باردار یا شیرده هستند یا دچار بیماری­های تیروئیدی یا دیگر بیماری­ها هستند، بایستی مکمل نیز مصرف نمایند.

 

آیا لازم است مکمل های تیروئید را مصرف کنیم؟

بدون شک باید تغذیه سالم و کافی داشته باشید تا مواد مغذی موردنیاز تیروئید تأمین شوند؛ چون کمبود مواد مغذی باعث نقص عملکرد تیروئید خواهد شد. البته افرادی که مشکلات تیروئیدی ندارند، می­توانند با تغذیه سالم و متعادل سلامت خود را حفظ کنند. این افراد نیازی به مکمل های تیروئید نخواهند داشت.

البته ممکن است برخی مکمل ­های تیروئید برای افرادی که دچار مشکلات تیروئیدی هستند، خطرناک باشند. مثلاً در بسیاری از مکمل­های تیروئیدی مقدار زیادی ید و هورمون وجود دارد. افرادی که تیروئید سالمی دارند، ممکن است با مصرف این مکمل­ ها سلامتی خود را به خطر بیندازند.

دیگر تحقیقات درباره مکمل های تیروئید

طبق تحقیقات، مشخص شده اکثر مکمل­ ها حاوی مقادیر زیاد T3 و T4 هستند. در برخی محصولات، مقدار این هورمون­­ها بیشتر از میزان مجاز دارویی است که برای درمان کم ­کاری تیروئید تجویز می­شود. با مصرف این مکمل­ های تیروئید امکان دارد سطح هورمون تیروئیدی خون بالا برود و علائم پرکاری تیروئید ایجاد شود. این امر می­تواند عوارض خطرناکی دربر داشته باشد.

البته مصرف بیش از حد ید نیز در افراد مستعد باعث پرکاری تیروئید می­گردد. ممکن است مکمل­ها حتی برای افرادی که بیماری­های تیروئیدی دارند نیز خطرناک باشند. این گونه افراد نیازهای خاصی دارند؛ مصرف مکمل های تیروئید تجاری ممکن است عملکرد تیروئید را تحت تأثیر قرار دهد و باعث تشدید علائم شود.

بنابراین چه بیماری تیروئیدی داشته باشید و چه نداشته باشید، بهتر است از مصرف مکمل­ های تیروئید تجاری خودداری نمایید. بهتر است پس از مشورت با متخصص، برنامه سالم و بی­ خطری برای خود آماده کنید تا سالم بمانید و نیازهای خاص شما نیز برطرف شوند.

 

خلاصه

بهتر است از مکمل­ های تیروئید تجاری که برای بهبود شرایط تیروئید تولید می­شوند، استفاده نکنید. ممکن است افراد سالم یا مبتلا به اختلالات تیروئیدی، با مصرف این محصولات به خطر بیفتند.

 

مکمل های تیروئید برای بیماری هاشیموتو

بیماری هاشیموتو، شایع­ترین علت ابتلا به کم­کاری تیروئید می­ باشد. این بیماری خودایمنی باعث می­شود سیستم ایمنی پادتن­هایی تولید کند که به تیروئید حمله می­کنند و موجب فیبروز یا آسیب دیدگی آن می­شوند. بیماری هاشیموتو علائم مختلفی دربر دارد. افزایش وزن، خستگی، ریزش مو، کم خونی، یبوست، عدم تحمل سرما، درد مفاصل، خشکی پوست، تغییرات خلقی، سختی در تمرکز و…. از جمله علائم این بیماری هستند.

تغییر سبک زندگی و تغذیه، به درمان آسیب­های تیروئیدی ناشی از هاشیموتو کمک می­کند و کیفیت زندگی افراد را نیز بهبود می­ بخشد. طبق تحقیقات، مصرف مکمل­های زیر برای بهبود بیماری هاشیموتو مفید خواهد بود.

  • سلنیوم: مصرف روزانه 200 میکروگرم سلنیوم در روز، مقدار پادتن­های تیروئیدی را کاهش می­دهد و باعث بهبود خلق و خو می ­شود.
  • میو اینوزیتول: اینوزیتول یک ترکیب قندی است که نقش مهمی در عملکرد تیروئید دارد. طبق شواهد، مصرف روزانه 600 میلیگرم میواینوزیتول و 83 میکروگرم سلنیوم، برای بهبود عملکرد تیروئید افراد مبتلا به هاشیموتو مفید خواهد بود.
  • روی: وجود روی برای تولید هورمون­های تیروئیدی لازم است. کمبود روی موجب کم­ کاری تیروئید خواهد شد. مصرف روزانه 30 میلیگرم روی به تنهایی یا همراه سلنیوم، عملکرد تیروئید افراد مبتلا به هاشیموتو را بهبود می­بخشد.
  • ویتامین B12: افراد مبتلا به بیماری هاشیموتو، دچار کمبود ویتامین B12 نیز می­شوند. مصرف مکمل B کمپلکس یا B12، از کمبود این ویتامین جلوگیری می­کند و سطح ویتامین B12 در بدن را تعدیل می­سازد.
  • منیزیم: کمبود منیزیم ریسک ابتلا به بیماری هاشیموتو را افزایش می­ دهد. همچنین ممکن است سطح پادتن­های تیروئید را بالا ببرد. با تعدیل سطح منیزیم بدن، ممکن است علائم بیماری هاشیموتو نیز بهبود یابند.
  • آهن: اغلب خانم ­های مبتلا به هاشیموتو، دچار کمبود آهن یا کم­ خونی هستند. کم خونی تأثیر مخربی بر عملکرد تیروئید دارد. استفاده از مکمل آهن، به جبران کمبودها کمک می­کند.
  • ویتامین D: احتمال کمبود ویتامین D در بدن افراد مبتلا به بیماری هاشیموتو نیز زیاد است. کمبود این ویتامین، عملکرد تیروئید را مختل می­کند.
  • ویتامین C: طبق تحقیقات، مصرف مکمل ویتامین C به کاهش مقدار پادتن­های تیروئیدی در بدن افراد مبتلا به بیماری هاشیموتو کمک می­کند.
  • مکمل­ های تیروئید دیگر نیز برای درمان علائم هاشیموتو مفید هستند. در تحقیقات، تأثیر مکمل­های بالا بر درمان بیماری هاشیموتو بررسی شده است.

خلاصه

طبق پژوهش­ها، مکمل­ های تیروئید حاوی سلنیوم، روی، آهن و ویتامین B12 و D می­توانند برای درمان افراد مبتلا به بیماری هاشیموتو مفید باشند.

 

مکمل ­های تیروئید مفید برای درمان بیماری گریوز

بیماری گریوز (Grave’s) یکی از دلایل شایع پرکاری تیروئید می­باشد. این بیماری نیز همانند هاشیموتو، منشأ خودایمنی دارد. در بیماری گریوز، سیستم ایمنی به تیروئید حمله می­کند. در نتیجه هورمون­های تیروئیدی بیش از حد تولید می­ شوند. در نتیجه این اختلال ممکن است غده تیروئید بزرگ شود.

علائم بیماری گریوز شامل کاهش وزن، تپش قلب، تنگی نفس، اسهال، درد و حساسیت چشم، خستگی، ضعف، بی­نظمی در قاعدگی، بی­خوابی، ضعف اعصاب و… می­باشند. درحال حاضر برای درمان این بیماری از جراحی، دارو و ید رادیواکتیو (RAI) استفاده می­شود.

طبق تحقیقات، افراد مبتلا به بیماری گریوز می­توانند با تنظیم تغذیه، علائم بیماری را کنترل کنند و کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشند. مکمل­ های تیروئید زیر می­توانند برای درمان این بیماری مفید باشند.

  • سلنیوم: کمبود سلنیوم خطر ابتلا به بیماری گریوز را افزایش می­دهد. طبق تحقیقات، مصرف روزانه 100 تا 300 میکروگرم سلنیوم به مدت 6 ماه، عملکرد تیروئید مبتلایان به گریوز را بهبود می­بخشد. اما این اثر پس از 9 ماه مصرف، از بین می­رود.
  • ویتامین D: احتمال بروز کمبود ویتامین D در افراد مبتلا به گریوز، بیش از سایرین است. با مصرف مکمل می­توان کمبود را رفع کرد و عملکرد تیروئید را نیز بهبود داد.
  • L-کارنیتین: کارنیتین نقش مهمی در تولید انرژی بدن دارد. طبق تحقیقات، پرکاری تیروئید باعث کمبود کارنیتین می­شود. با مصرف مکمل حاوی L-کارنیتین می­توان علائم را بهبود بخشید و کیفیت زندگی را افزایش داد.
  • ویتامین B12: افراد مبتلا به بیماری گریوز در خطر کمبود ویتامین B12 نیز هستند. با مصرف مکمل B کمپلکس یا B12 می­توان سطح ویتامین B بدن را کنترل نمود.
  • مکمل­های دیگری نیز هستند که برای رفع علائم بیماری گریوز مفید هستند. حتماً با یک متخصص مشورت کنید تا مکمل­هایی که برای بهبود شرایط شما هستند، تجویز نماید.

 

خلاصه

طبق تحقیقات، مصرف سلنیوم، ویتامین D، L-کارنیتین و ویتامین B12 به رفع علائم بیماری گریوز کمک می­کند.

 

مکمل­ های تیروئید مناسب برای درمان سرطان تیروئید

سرطان تیروئید، نوع نادری از سرطان است که فقط 1 تا 4 درصد از کل سرطان­های جمعیت را تشکیل می­دهد. حدود 95 درصد از سرطان­های تیروئیدی، سلول­های فولیکولی این غده را درگیر می­­کنند. برای درمان سرطان تیروئید از روش­هایی مانند جراحی، پرتودرمانی، سرکوب هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH)، ید رادیواکتیو (RAI) و برداشتن غده تیروئید استفاده می­شود. در صورتی که سرطان قابل درمان نباشد نیز از داروهای مسکن استفاده می شود.

علاوه درمان­­های معمول، با تنظیم تغذیه و سبک زندگی نیز می­توان به درمان کمک کرد و کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان تیروئید را افزایش داد. تحقیقات نشان می­دهند مصرف چربی­های امگا 3، کورکومین، G-کارنیتین، کوئرستین، ملاتونین، رسوراتول، سلنیوم، اینوزیتول، روی و ویتامین­های A، E، C و D برای بهبود سرطان تیروئید مفید هستند.

به علاوه مصرف کم ید خطر ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش می­دهد. با جبران کمبود ید، می­توان از ایجاد و پیشرفت سرطان تیروئید جلوگیری نمود. بسیاری از مواد مغذی (مانند ویتامین D و سلنیوم) اثر ضدسرطانی دارند؛ اما برای تأیید تأثیر آنها در درمان سرطان تیروئید بایستی پژوهش­های بیشتری انجام داد.

بنابراین قبل از توصیه این مکمل­ها به افراد، بایستی پژوهش­های بیشتری انجام شود. بهترین راه تعیین رژیم مناسب برای تأمین نیازها، مشورت با پزشک متخصص است. پزشکان و متخصصان تغذیه که به علم غده شناسی تسلط داشته باشند، می­توانند بر اساس نوع تغذیه و وضعیت کلی و روش درمان، رژیم و مکمل های تیروئید تجویز نمایند.

 

خلاصه

تحقیقات نشان می­دهند که برخی مکمل­ها برای افراد مبتلا به سرطان تیروئید مفید هستند؛ اما هنوز آزمایش­ها به مراحل انسانی نرسیده اند. برای اطمینان بهتر است قبل از مصرف هرگونه مکمل، با پزشک متخصص مشورت نمایید.

 

نکات احتیاطی در مصرف مکمل­ های تیروئید

همان­طور که گفته شد، بایستی قبل از مصرف مکمل با پزشک مشورت کنید؛ مگر اینکه خود متخصص برای شما مکمل تجویز نموده باشد. مصرف خودسرانه مکمل ممکن است به تیروئید آسیب بزند و منجر به بیماری­های تیروئیدی شود.

البته ویتامین­ها، مواد معدنی و مکمل­های غذایی زیادی هستند که به عملکرد تیروئید کمک می­کنند و علائم بیماری را کاهش می­دهند. افراد مبتلا به بیماری­های تیروئیدی می­توانند با مصرف این مکمل­ها، شرایط خود را بهبود دهند. افراد مبتلا به بیماری هاشیموتو، گریوز، سرطان تیروئید یا دیگر بیماری­هایی که بر تیروئید اثر می­گذارند بهتر است تحت نظر متخصصان غدد داخلی باشند.

اگر درحال حاضر دارو مصرف می­کنید باید حتما به این امر توجه داشته باشید. بسیاری از مکمل­ها، به خصوص داروهای گیاهی، ممکن است با داروهای تجویز شده تداخل داشته باشند و عوارض خطرناکی ایجاد کنند. در انتها، دقت کنید همیشه مکمل­ برندهای معتبر را خریداری نمایید. مطمئن شوید محصولات را از نظر کیفیت و خلوص، توسط سازمان­هایی مانند USP و NSF آزمایش شده باشند.

خلاصه

اگر مایل هستید برای درمان بیماری تیروئیدی مکمل مصرف کنید، حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید. به این ترتیب، پزشک بر اساس وضعیت و نیازهای شما مکمل تجویز خواهد کرد.

 

سخن آخر درباره مکمل های تیروئید

طبق تحقیقات، ویتامین­ها و مواد معدنی مختلف می­توانند برای درمان مشکلات تیروئیدی مناسب باشند. البته مکمل­ها حتماً باید بر اساس شرایط و نیازهای خاص افراد تجویز شوند. اگر می­خواهید برای بهبود شرایط تیروئیدی خود مکمل مصرف کنید، بهتر است با متخصص مشورت کنید تا از امنیت و تأثیر مکمل­ها مطمئن شوید.

 

اگر مایلید از مکمل های تیروئید معتبر استفاده کنید. داروخانه اینترنتی ویتامین ث پیشنهاد ویژه ای برای شما دارد:

مکمل های تیروئید معتبر داروخانه اینترنتی ویتامین ث

 

داروخانه آنلاین ویتامین ث در خدمت شماست تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

0 0 رای ها
امتیاز به مقاله

به اشتراک بگذارید

guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها