هر حرکتی که عضلات شما را به فعالیت وادارد و به سوزاندن کالری کمک کند، ورزش کردن محسوب می شود. برای پاسخ سوالاتتان، در این مقاله همراه ما باشید.
ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:
انواع مختلفی از فعالیت فیزیکی وجود دارند؛ از جمله شنا، دو، پیاده روی، رقص و…. که می توانید انجام بدهید.فعالیت فیزیکی برای سلامت روانی و جسمی مفید است. می توانید با ورزش مداوم حتی طول عمر خود را افزایش دهید.
در ادامه 10 فایده ورزش برای سلامت جسم و ذهن را شرح خواهیم داد.
ورزش کردن چه فایده ای برای سلامتی دارد؟
1. ورزش حس بهتری به شما می دهد.
ثابت شده که با ورزش کردن می توانید حس بهتری داشته باشید. به علاوه، فعالیت فیزیکی برای کاهش افسردگی، اضطراب و استرس مفید است.ورزش بخش هایی از مغز که به افسردگی و استرس مربوط می شوند را کنترل می کند. به علاوه حساسیت مغز را نسبت به هورمون هایی مانند سروتونین و نوراپی نفرین که احساس خوبی ایجاد می کنند، افزایش می دهد.
میزان تولید هورمون های درون ریز با فعالیت جسمی افزایش می یابد. این هورمون ها احساسات خوبی ایجاد می کنند و برای کاهش درد مفید هستند.
به علاوه با ورزش کردن می توان علائم استرس و اضطراب را نیز کنترل نمود.
جالب است بدانید شدت ورزش اهمیتی ندارد. فرقی نمی کند چقدر سنگین ورزش کنید؛ در هر صورت فعالیت جسمی به شما حس بهتری خواهد داد.در حقیقت، مطالعات انجام شده روی افراد مبتلا به افسردگی نشان می دهند که ورزش تأثیر قابل توجهی بر کاهش افسردگی دارد.
اثر ورزش کردن بر خلق و خو آنقدر زیاد است که حتی یک دوره کوتاه فعالیت جسمی هم مؤثر خواهد بود.طبق تحقیقات، توقف ورزش مداوم باعث بازگشت علائم افسردگی و اضطراب می شود.
خلاصه
با ورزش کردن مداوم می توانید احساسات ناخوشایند افسردگی و اضطراب را کنترل نمایید.
2. ورزش برای کاهش وزن مفید است.
طبق پژوهش ها، عدم فعالیت یکی از عوامل اصلی افزایش وزن و چاقی می باشد.برای درک تأثیر ورزش بر کاهش وزن، ابتدا باید بدانید که رابطه بین ورزش و مصرف انرژی چقدر مهم است.
بدن انرژی خود را به سه روش مصرف می کند:
•گوارش غذا؛
•ورزش؛
•و حفظ فعالیت های حیاتی بدن مانند ضربان قلب و تنفس.
وقتی رژیم می گیرید، کاهش مصرف کالری سرعت متابولیسم را پایین می آورد و اجازه نمی دهد سریع وزن کم کنید. در مقابل، ورزش کردن منظم سرعت متابولیسم را بیشتر می کند تا کالری های بیشتری سوزانده شوند.به علاوه، ترکیب ورزش های هوازی و استقامتی برای کاهش توده چربی و تقویت عضلات مفید است. با این روش می توانید از اضافه وزن جلوگیری کنید.
خلاصه
ورزش برای متابولیسم مناسب و سوزاندن کالری های اضافی بسیار مهم است. به علاوه به تقویت عضلات و کاهش وزن نیز کمک می کند.
3. ورزش به سلامت استخوان و عضلات کمک می کند.
فعالیت جسمی نقش مهمی در ساخت و تقویت عضلات و استخوان ها دارد.فعالیت هایی مانند وزنه برداری همراه با مصرف پروتئین کافی، توده عضلانی را تقویت می کنند.
ورزش کردن باعث ترشح هورمون هایی می شود که قابلیت جذب آمینواسید در عضلات را افزایش می دهند. به همین دلیل است که ورزش به تقویت و افزایش حجم عضلات کمک می کند.
با افزایش سن به تدریج توده عضلانی تحلیل می رود و خطر آسیب دیدگی بیشتر می شود. اگر دائماً فعالیت جسمی داشته باشید ریسک تحلیل عضلات کمتر خواهد شد و قدرت بدنی شما حفظ می گردد.
به علاوه در سنین نوجوانی، ورزش برای تقویت استخوان ها هم مفید است و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می کند.طبق گفته متخصصان، ورزش های قدرتی مانند ژیمناستیک، دو، فوتبال و بسکتبال نسبت به ورزش های دیگر مانند شنا و دوچرخه سواری تأثیر بیشتری بر افزایش تراکم استخوان دارند.
خلاصه
فعالیت فیزیکی برای تقویت عضلات و استخوان ها مفید است. به علاوه می توانید با ورزش از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری نمایید.
4. سطح انرژی شما را افزایش می دهد.
ورزش کردن به افزایش انرژی بسیاری از افراد کمک می کند؛ حتی کسانی که دچار اختلالات جسمی هستند.طبق تحقیقات، شش هفته ورزش مداوم برای رفع احساس کسالت مزمن مفید است و علائم آن را برطرف می کند.
به علاوه افرادی که دچار سندرم خستگی مزمن (CFS) هستند می توانند با ورزش، علائم این اختلال را کاهش دهند و انرژی بیشتری داشته باشند.در حقیقت بهترین درمان برای CFS ورزش کردن است. فعالیت جسمی بیش از روش های درمانی دیگر مانند ریلکسیشن برای رفع خستگی مزمن مؤثر خواهد بود.افراد مبتلا به بیماری های حاد مانند سرطان نیز می توانند با ورزش کردن، شرایط خود را بهبود ببخشند.
خلاصه
با فعالیت فیزیکی مداوم، می توانید سطح انرژی خود را افزایش دهید. این امر برای کسانی که مبتلا به اختلالات جدی یا خستگی مزمن هستند نیز مفید خواهد بود.
5. ورزش خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد.
یکی از دلایل اصلی ابتلا به بیماری های مزمن، عدم فعالیت فیزیکی می باشد.اگر مرتب ورزش کنید میزان پاسخدهی بدن به انسولین بیشتر می شود. به علاوه فعالیت بدنی برای سلامت قلب مفید است، فشار خون را کاهش می دهد و به کنترل سطح کلسترول خون کمک می کند.
در مقابل عدم ورزش کردن (حتی در کوتاه مدت) موجب افزایش توده چربی شکمی می شود. این امر ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را به دنبال داشته باشد.به همین دلیل برای کاهش توده چربی اطراف شکم و پیشگیری از ابتلا به بیماری، توصیه می کنیم حتماً ورزش کنید.
خلاصه
فعالیت جسمی روزانه روش مناسبی برای کاهش وزن است و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد.
6. ورزش برای سلامت پوست مفید است.
استرس اکسیداتیو اثر مخربی بر پوست شما دارد.در بدن انسان ترکیبات مضری به نام رادیکال های آزاد تولید می شوند که به سلول ها آسیب می زنند. اگر سدهای دفاعی آنتی اکسیدانی بدن نتوانند آسیب های سلولی را به طور کامل ترمیم کنند، بدن دچار استرس اکسیداتیو می شود. در نتیجه ساختار سلولها آسیب می بیند و پوست سلامت خود را از دست می دهد.
البته ورزش سنگین و شدید هم موجب آسیب اکسیداتیو می شود. با ورزش سبک و منظم می توانید تولید آنتی اکسیدان های طبیعی بدن را افزایش دهید. این امر از سلول ها حفاظت می کند.ورزش هم با تحریک جریان خون و سازگارسازی سلول ها، از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند.
خلاصه
با ورزش سبک و منظم می توانید تولید آنتی اکسیدان در بدن و جریان خون را تقویت نمایید. با این کار، سلامت پوست حفظ شده و از پیری آن جلوگیری می شود.
7. ورزش برای تقویت حافظه مفید است.
با ورزش کردن منظم می توانید عملکرد مغز خود را بهبود ببخشید و بهتر فکر کنید.در درجه اول، ورزش ضربان قلب و گردش خون را تقویت می کند. در نتیجه اکسیژن بیشتری به مغز می رسد. با فعالیت بدنی، ترشح هورمون هایی که مسئول رشد سلول های مغزی هستند نیز بیشتر می شود.
به علاوه، ورزش کردن برای پیشگیری از بیماری های مزمن مفید است و می تواند به سلامت مغز نیز کمک کند. همانطور که می دانید، بیماری های مختلف بر مغز اثر می گذارند.
با ورزش منظم، حجم هیپوکامپ (بخشی از مغز که به حافظه و قدرت یادگیری مربوط می شود) افزایش می یابد. در نتیجه افراد سالمند می توانند با ورزش منظم به سلامت عملکرد ذهن خود کمک کنند.اخیراً مشاهده شده با ورزش منظم، خطر آسیب های مغزی که منجر به بیماری هایی مانند آلزایمر و اسکیزوفرنی می شوند نیز کاهش می یابد.
خلاصه
ورزش جریان خون به مغز را تقویت می کند و برای قدرت حافظه و تفکر مفید است. سالمندان نیز می توانند با ورزش منظم از سلامت عقلی خود حفاظت کنند.
8. ورزش برای آرامش و خواب بهتر مفید است.
با ورزش کردن مداوم می توانید آرامش و خواب بهتری داشته باشید.با انجام فعالیت های فیزیکی، انرژی مصرف می شود. در نتیجه فرایندهای طبیعی که بدن را برای خواب آماده می کنند تحریک می گردند.
به علاوه حین ورزش کردن دمای بدن نیز افزایش می یابد. این امر باعث می شود هنگام خواب، بدن سریعتر خنک گردد و فرد خواب بهتری داشته باشد.تحقیقات فراوانی در زمینه اثر ورزش بر کیفیت خواب انجام شده اند که نتایج مشابهی دربر داشته اند.
طبق این تحقیقات، مشاهده شده افرادی که در برنامه ورزشی شرکت می کنند نسبت به دیگران کیفیت خواب بهتری دارند. به علاوه سریعتر از کسانی که فعالیت بدنی ندارند، به خواب می روند.
به گفته متخصصان، ورزش منظم به مدت 16 هفته باعث افزایش کیفیت خواب می شود و علائم بی خوابی را نیز بهبود می بخشد. به این ترتیب افراد در طی روز انرژی بیشتری خواهند داشت.
جالب است که ورزش کردن منظم برای سالمندانی که اغلب از مشکلات خواب رنج می برند نیز مفید می باشد.می توانید ورزش های مختلف را امتحان کنید. ظاهراً ورزش های هوازی به تنهایی یا همراه تمرین استقامتی به افزایش کیفیت خواب کمک می کنند.
خلاصه
فعالیت جسمی مداوم (ورزش های هوازی به تنهایی یا همراه تمرینات استقامتی) به شما کمک می کنند تا بهتر بخوابید و طی روز نیز انرژی بیشتری داشته باشید.
9. ورزش درد را تسکین می دهد.
درد مزمن می تواند بسیار آزاردهنده باشد. البته فعالیت جسمی برای کاهش درد مفید است.در حقیقت از مدتها پیش برای درمان درد مزمن به بیماران توصیه می شد استراحت کنند و فعالیت نداشته باشند. البته طبق تحقیقات اخیر، با ورزش منظم می توان درد مزمن را تسکین داد.
در حقیقت پژوهش ها نشان می دهند افراد مبتلا به درد مزمن می توانند با ورزش هم بهبود یابند و هم کیفیت زندگی خود را افزایش دهند.فعالیت جسمی به کنترل درد ناشی از اختلالات مختلف (مانند کمردرد مزمن، فیبرومیالژیا و درد مزمن شانه و…) کمک می کند.به علاوه فعالیت جسمی میزان مقاومت و تحمل درد را بالا می برد.
خلاصه
ورزش فواید زیادی برای بهبود درد ناشی از اختلالات مختلف دارد. می توانید با ورزش کردن آستانه تحمل درد را نیز افزایش دهید.
10. ورزش برای سلامتی جنسی مفید است.
ثابت شده که ورزش کردن برای تقویت سلامتی جنسی هم مفید می باشد.با فعالیت جسمی وضعیت قلب و گردش خون بهبود می یابد، عضلات روی فرم می آیند و بدن انعطاف بیشتری پیدا می کند. همه این عوامل اثر مثبتی بر قوه جنسی می گذارند.
فعالیت فیزیکی تأثیر خوبی روی عملکرد و لذت جنسی دارد و قدرت بدن را نیز افزایش می دهد.طی یک پژوهش مشاهده شد خانم های یائسه با انجام ورزش منظم می توانند سلامتی جنسی بهتری داشته باشند.
به گفته متخصصان، اگر به مدت شش ماه هر هفته حداقل 160 دقیقه ورزش کنید سلامت و قوه جنسی شما تا حد زیادی تقویت خواهد شد.مشاهده شده است که پیاده روی منظم 6 دقیقه ای، علائم اختلال نعوظ آقایان را تا 71% کاهش می دهد. به علاوه خانم هایی که دچار تنبلی تخمدان هستند نیز می توانند با ورزش کردن مداوم به مدت 16 هفته، سلامت جنسی خود را تقویت نمایند و از کاهش میل جنسی پیشگیری کنند.
خلاصه
ورزش مداوم می تواند به تقویت میل و عملکرد جنسی خانم ها و آقایان کمک کند. به علاوه ریسک ابتلا به اختلالات نعوظ در آقایان را نیز کاهش می دهد.
سخن آخر
ورزش کردن فواید زیادی برای سلامتی دارد و می تواند تقریباً همه جنبه های زندگی (چه جسمی چه روحی) را بهبود ببخشد.با فعالیت منظم می توانید میزان هورمون هایی که به شما حس خوبی می دهند را افزایش دهید. در نتیجه احساس آرامش خواهید داشت و کیفیت خواب شما نیز بهتر می شود.
ورزش کردن برای سلامتی پوست، کاهش و کنترل وزن، کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن و تقویت سلامت جنسی مفید است.فرقی نمی کند ورزش خاصی انجام بدهید یا نه. طبق اصول، اگر هر هفته 150 دقیقه ورزش کنید جنبه های مختلف زندگی شما بهبود خواهد یافت.
داروخانه آنلاین ویتامین ث در خدمت شماست تا بهترین انتخاب را داشته باشید.