ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

چه افرادی باید مکمل آهن مصرف کنند؟

فهرست محتوا

چه افرادی باید مکمل آهن مصرف کنند؟ در داروخانه اینترنتی ویتامین ث ما تلاش می کنیم تا به تمام سوالات دغدغه های مهم سلامتی شما پاسخ دهیم.

ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:

آهن یک ماده مغذی است که نقش های مهم زیادی از جمله حفظ سلامتی بدن، ایفا می کند.

سطح پایین آهن امری شایع است و می تواند علائم ناخوشایندی مانند خستگی، تمرکز ضعیف و ابتلای مکرر به بیماری را ایجاد کند. با این وجود، تشخیص کمبود آهن به خصوص در مراحل اولیه همیشه آسان نیست.

مکمل های آهن یک راه عالی برای رفع کمبود این ماده معدنی است، به ویژه اگر تغییرات رژیم غذایی به تنهایی کارساز نباشد.

 

علائم سطح پایین آهن

سطوح پایین آهن امری شایع است اما در صورت عدم درمان، ممکن است به وضعیت جدی تری تبدیل شود که به آن کم خونی فقر آهن (IDA) گفته می شود.

کم خونی فقر آهن حالتی است که در آن خون به اندازه کافی گلبول های قرمز سالم و حامل اکسیژن ندارد. در نتیجه فرد ممکن است علائم زیر را تجربه کند:

  • خستگی
  • کمبود انرژی
  • تنگی نفس
  • مشکل در تمرکز
  • ابتلای مکرر به بیماری
  • مشکل در تنظیم دمای بدن یا اغلب احساس سرما
  • رنگ پریدگی پوست
  • تپش قلب
  • سردرد
  • شنیدن صدای زنگ، خش خش یا صداهای وزوز در داخل سر
  • خارش
  • درد زبان یا مشکل در بلع
  • تغییر در طعم و مزه غذا
  • ریزش مو
  • میل به خوردن مواد غیر خوراکی مانند یخ یا خاک که به آن پیکا می گویند
  • زخم های باز دردناک در گوشه های دهان
  • ناخن های قاشقی شکل
  • میل غیرقابل کنترل برای تکان دادن پاها – که به سندرم پای بی قرار نیز معروف است

اگر هر یک از این علائم را تجربه می کنید، در مورد گزینه های آزمایش تشخیصی با پزشک صحبت کنید تا سطح آهن پایین یا کم خونی فقر آهن را تشخیص یا رد کند.

یادتان باشد که این علائم معمولاً هنگامی که سطح پایین آهن به کم خونی فقر آهن پیشرفت می کند، بیشتر مشهود است. بنابراین، ممکن است سطح آهن پایینی داشته باشید بدون اینکه هیچ کدام از این علائم را تجربه کنید، به ویژه در مراحل اولیه کاهش آهن.

آزمایش منظم میزان آهن می تواند راهی عالی برای تشخیص و درمان سطح پایین آهن قبل از تبدیل شدن به کم خونی فقر آهن باشد.

 

چه زمانی ممکن است مکمل های آهن مفید باشند؟

مکمل های آهن می توانند به کاهش سطح پایین آهن یا درمان کم خونی فقر آهن کمک کنند. آنها می توانند سریع تر از مداخلات رژیم غذایی نتیجه دهند و اغلب به عنوان روش درمانی انتخابی در نظر گرفته می شوند.

این مکمل ها در افرادی که مستعد سطح پایین آهن هستند می توانند مفید باشند؛ به ویژه اگر قادر به حفظ سطح سالم آهن از طریق رژیم غذایی نیستند. از جمله این افراد:

  • زنان باردار
  • نوزادان و کودکان خردسال
  • زنانی که دوره قاعدگی سنگینی دارند
  • اهداکنندگان مکرر خون
  • افراد مبتلا به سرطان
  • افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مانند بیماری سلیاک، کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون
  • کسانی که تحت عمل جراحی معده قرار گرفته اند
  • افراد مبتلا به نارسایی قلبی
  • کسانی که از داروهای کاهش دهنده آهن استفاده می کنند، مانند داروهای کاهش اسید معده
  • افرادی که مرتباً ورزش سنگین انجام می دهند
  • کسانی که رژیم گیاهخواری یا وگان را دنبال می کنند
  • افراد مبتلا به اختلالات خونی مانند تالاسمی یا کم خونی داسی شکل
  • افراد مبتلا به الکل

توجه به این نکته ضروری است که مصرف مکمل های آهن در مواقع غیر ضروری می تواند به سلامتی فرد آسیب برساند، تا حدودی به این دلیل که معمولاً آنها حاوی دوزهای بالای آهن هستند که می تواند باعث مشکلات گوارشی شده و جذب سایر مواد مغذی را در روده کاهش دهد.

همچنین مصرف بی رویه این مکمل ها ممکن است باعث آسیب سلولی شود و در موارد شدید به نارسایی اندام، کما یا مرگ منجر شود. عوارض جانبی منفی ممکن است در هر فردی رخ دهند، اما به طور ویژه در کودکان کشنده به نظر می رسد.

بنابراین، همیشه قبل از مصرف مکمل های آهن در مورد آزمایش وضعیت آهن خود یا فرزند خود با پزشک مشورت کنید و همیشه دوز توصیه شده توسط پزشک را دنبال کنید.

آزمایش فقر آهن

آزمایش خون یکی از بهترین روش ها برای تشخیص سطح پایین آهن یا کم خونی فقر آهن است، زیرا تشخیص شرایط تنها بر اساس علائم دشوار است. یک روش مکمل در نظر گرفتن میزان آهن دریافتی از رژیم غذایی و مقایسه آن با میزان مصرف توصیه شده برای آهن است.

برای درک اهمیت درخواست برخی آزمایش های خون نسبت به آزمایش های دیگر، درک سه مرحله اصلی فقر آهن مفید خواهد بود.

 

اگر می خواهید بدانید آنمی فقر آهن چیست؟ راه تشخیص آن چیست؟ و چطور می توان آن را درمان کرد؟ در مقاله زیر به تمام سوالات شما درباره آنمی فقر آهن پاسخ داده ایم.

آنمی فقر آهن و پاسخ به تمام سوالات شما درباره آن در داروخانه اینترنتی ویتامین ث

مراحل کمبود آهن

سطوح پایین آهن معمولاً از طریق این مراحل به کم خونی فقر آهن تبدیل می شود:

  1. فقر آهن خفیف. این وضعیت شامل ذخیره کم آهن با سطح فریتین بین 10 تا 30 میکروگرم در لیتر و همچنین شمارش گلبول های قرمز خون معمولی با هموگلوبین بالای 12 گرم در دسی لیتر و هماتوکریت بالای 36 درصد برای زنان و 41 درصد برای مردان است.
  2. کمبود آهن عملکردی خفیف. این وضعیت شامل ذخایر آهن تخلیه شده با سطح فریتین کمتر از 10 میکروگرم در لیتر است اما تعداد گلبول های قرمز عادی با هموگلوبین بالای 12 گرم در دسی لیتر و هماتوکریت بالای 36 درصد برای زنان و 41 درصد برای مردان است.
  3. کم خونی فقر آهن (IDA). این وضعیت شامل ذخیره آهن کم شده با سطح فریتین کمتر از 10 میکروگرم در لیتر است، بعلاوه شمارش گلبول های قرمز کمتر از محدوده طبیعی با هموگلوبین زیر 12 گرم در دسی لیتر و هماتوکریت زیر 36 درصد برای زنان و 41 درصد برای مردان.

بهترین آزمایشات برای تشخیص وضعیت آهن بدن

آزمایشات هموگلوبین و هماتوکریت معمولاً برای غربالگری کمبود آهن استفاده می شود. با این حال، این آزمایشات معمولاً فقط کم خونی فقر آهن را تشخیص می دهند نه مراحل اولیه کاهش سطح آهن.

تشخیص مراحل اولیه کاهش سطح آهن مفید است، زیرا اجازه می دهد بلافاصله چه از طریق تغییر رژیم غذایی و چه از طریق مصرف مکمل ها به مشکل رسیدگی شود، به جای آن که پیشرفت کرده و به کم خونی فقر آهن تبدیل شود.

فریتین سرم در حال حاضر مقرون به صرفه ترین و کارآمدترین آزمایش برای تشخیص کمبود آهن به ویژه در مراحل اولیه آن است.

با این حال، تعداد کمی از متخصصان پزشکی به طور معمول میزان فریتین را آزمایش می کنند، بنابراین می توانید هنگام مراجعه به پزشک، علاوه بر آزمایش هموگلوبین و هماتوکریت، این آزمایش را به طور خاص درخواست کنید.

اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره آزمایش های دیگر تشخیص وضعیت آهن بدن بدست آورید. خواندن مقاله زیر می تواند به شما کمک کند:

آزمایش آهن سرم؛ پاسخ به تمام سوالات شما درباره آن در داروخانه اینترنتی ویتامین ث

هر چند وقت یکبار باید آزمایش بدهید؟

افرادی که سابقه سطوح پایین آهن ندارند ممکن است سالی یک بار برای تشخیص کمبود احتمالی آهن در مراحل اولیه آن آزمایش دهند. در صورت مصرف مکمل های آهن، بهبود هموگلوبین ممکن است ظرف 4 هفته محسوس باشد. با این حال، به طور کلی حداقل 3 ماه طول می کشد تا سطح هموگلوبین به طور کامل پر شود. گاهی اوقات حتی بیشتر طول می کشد تا سطح فریتین پر شود.

بنابراین، افرادی که در حال حاضر برای درمان کمبود آهن از مکمل استفاده می کنند. برای آزمایش مجدد سطح هموگلوبین و فریتین باید حداقل سه ماه پس از آغاز درمان صبر کنند. با این حال، تعداد کمی از افراد یا به مکمل های خوراکی آهن واکنشی نشان نمی دهند یا عوارض جانبی را تجربه می کنند. به این ترتیب، آنها ممکن است به درمان های دیگر نیاز داشته باشند.

بنابراین، اگر کم خونی فقر آهن دارید و در 4 تا 8 هفته اول مصرف مکمل متوجه هیچ بهبودی در علائم نشدید. سطح هموگلوبین خود را مجددا آزمایش کنید تا بررسی کنید که آیا به درمان پاسخ می دهید یا خیر.

گاهی اوقات تزریق وریدی آهن به افراد خاص پیشنهاد می شود. مقاله زیر می تواند به شما کمک کند پاسخ تمام سوالات خود را درباره این تزریق پیدا کنید:

هر آنچه باید در مورد تزریق وریدی آهن بدانید؛ پاسخ به سوالات شما در داروخانه اینترنتی ویتامین ث

کلام آخر درباره چه افرادی باید مکمل آهن مصرف کنند؟

اگر تغییر در رژیم غذایی به تنهایی در رفع کمبود آهن ناموفق باشد، مکمل های آهن می توانند کمک کنند.

برخی از افراد، از جمله زنان باردار، نوزادان، کودکان خردسال، ورزشکاران سنگین و افرادی که دارای شرایط خاص پزشکی هستند. بیشتر مستعد سطح پایین آهن هستند و باید به طور مرتب سطح آهن خود را آزمایش کنند.

اگر در نظر دارید سطح آهن خود را آزمایش کنید. حتماً آزمایش هموگلوبین و هماتوکریت را به همراه آزمایش فریتین درخواست کنید. این ترکیب در تشخیص کمبود آهن، حتی در مراحل اولیه، مؤثرتر است.

داروخانه اینترنتی ویتامین ث در خدمت شماست تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیگر مکمل های غذایی داروخانه اینترنتی ویتامین ث برای رفع کمبود ویتامین های بدن

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه