ارسال رایگان برای سفارشات بالای 500 هزار تومان

ورود / ثبت نام

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 500 هزار تومان

رفلاکس معده GERD

راه های بهبود کیفیت خواب افراد مبتلا به GERD (رفلاکس معده)

فهرست محتوا

اگر مبتلا به رفلاکس معده GERD هستید، چطور خواب با کیفیت داشته باشید؟ پاسخ به این سوال شما و دیگر سوالاتتان را در این مقاله بخوانید.

ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:

بیماری رفلاکس معده GERD یک اختلال مزمن است که در آن، اسید معده از مری بالا برمی گردد. در نتیجه مجاری گوارشی تحریک می شود. اکثر افراد در طول زندگی خود سوزش معده یا رفلاکس اسیدی را تجربه می کنند.

اگر علائم رفلاکس اسیدی شما مزمن باشند و بیش از دوبار در هفته دچار این مشکل می شوید، ممکن است مبتلا به GERD یا رفلاکس معده در هنگام خواب باشید. GERD در صورتی که درمان نشود ممکن است مشکلات جدی تری مانند اختلالات خواب ایجاد نماید.

GERD چیست؟

GERD مخفف بیماری رفلاکس معده به مری است و با برگشت اسید معده به مری مشخص می شود. مری یک لوله عضلانی است که در پشت نای قرار دارد و هدف آن حمل غذا از گلو به معده با استفاده از انقباضات عضلانی است.

چگونه با وجود رفلاکس معده (GERD) بخوابیم؟

طبق گفته متخصصان، GERD یکی از عوامل اصلی اختلالات خواب در بزرگسالان سنین 45 تا 64 سال می باشد. طبق سنجش های انجام شده، بزرگسالانی که مبتلا به گرد هستند احتمالاً علائم زیر را تجربه خواهند کرد:

•بی خوابی؛
•خستگی در طی روز؛
•سندرم پای بیقرار؛
•تنگی نفس در خواب.

اکثر افرادی که مبتلا به تنگی نفس در خواب هستند مبتلا به GERD می باشند. در این حالت، حین خواب فرد دچار تنگی نفس شده یا تنفس یکی دو مرتبه به مدت چند ثانیه تا چند دقیقه متوقف می شود. ممکن است توقف ها طی یک ساعت حتی تا 30 بار نیز رخ دهند. پس از توقف، معمولاً تنفس عادی دوباره برقرار می شود اما همراه صدای خرخر یا حس خفگی خواهد بود.

تنگی نفس در خواب در افراد مبتلا به GERD باعث خستگی و خواب آلودگی در طی روز می گردد. معمولاً این اختلال مزمن می باشد. در نتیجه، طی روز متوقف می شود و فرد مبتلا نمی تواند به خوبی روی کارهای خود تمرکز نماید. طبق توصیه NSF، افرادی که مبتلا به گرد هستند باید از نظر ابتلا به تنگی نفس در خواب بررسی شوند.

علائم GERD مانند سرفه و حس خفگی، معمولاً هنگام دراز کشیدن یا تلاش برای خوابیدن تشدید می شوند. برگشت اسید از معده به داخل مری، حلق و نای را تحریک می کند. در نتیجه فرد دچار سرفه یا حس خفگی خواهد شد. در اکثر موارد پس از بروز این علائم فرد مبتلا به GERD بیدار می شود.

رفلاکس معده GERD,رفلاکس معده در خواب راه های بهبود کیفیت خواب افراد مبتلا به GERD (رفلاکس معده)

درمان رفلاکس معده GERD

درمان رفلاکس معده  ممکن است برای همه متفاوت باشد، بسته به اینکه چه چیزی باعث آن شده است. تغییرات ساده در شیوه زندگی، مانند ترک سیگار، تغییر وضعیت خواب و تغییر رژیم غذایی، ممکن است علائم را برای برخی افراد تسکین دهد.

از بالش بلند استفاده کنید

افراد مبتلا به گرد باید از بالش بلند استفاده کنند.استفاده از بالش های بلند و مخصوص می تواند به حل مشکلات خواب ناشی از GERD کمک کند. این بالش ها بدن را تا حدودی بالا نگه می دارند، در نتیجه جریان اسید به سمت بالا حرکت نخواهد کرد. بالش بلند حالت های خوابیدن را اصلاح می کند، و اجازه نمی دهد بر شکم فشار وارد شود. بنابراین احتمال بروز علائمی مانند سوزش معده یا رفلاکس کمتر خواهد بود.

اگر بالش بلند و مخصوص پیدا نکردید، به فروشگاه های لوازم نوزادی سر بزنید. در این فروشگاه ها معمولاً بالش مخصوص پیدا می شود چون بروز GERD در دوران بارداری شایع است. می توانید فروشگاه های لوازم پزشکی و داروخانه ها را هم ببینید.

افزایش شیب تخت

افراد مبتلا به GERD باید شیب تخت شان را افزایش بدهند.اگر قسمت بالای تخت را شیبدار کنید، سطح سر شما بالا خواه آمد. این امر احتمال بازگشت اسید به حلق در طی شب را کاهش می دهد. متخصصان استفاده از بلندکننده تخت را توصیه می کنند. این بلندکننده های کوچک و استوانه ای، زیر پایه های تخت قرار می گیرند. اکثر افراد برای افزایش فضای زیر تخت این بلندکننده ها را به کار می برند. می توانید در فروشگاه های لوازم خانگی این وسایل را پیدا کنید.

برای بهبود علائم GERD دو بلند کننده را زیر پایه های بالای تخت قرار بدهید و پایه های پایین تخت را روی زمین باقی بگذارید. هدف این است که سطح سر شما، بالاتر از پاها باشد. اگر ارتفاع بالای تخت را تا 6 اینچ افزایش بدهید، از بروز علائم جلوگیری خواهد شد.

بلافاصله بعد از غذا دراز نکشید

افراد مبتلا به GERD نباید بلافاصله بعد از غذا دراز بکشند. دراز کشیدن بلافاصله بعد از غذا ممکن است علائم GERD را تشدید کند و خواب شما را برهم بزند. طبق توصیه متخصصان، بهتر است بین صرف غذا و زمان خواب حداقل سه تا چهار ساعت فاصله باشد. به علاوه سعی کنید قبل از خواب چیزی نخورید.

پس از شام می توانید مسافت کوتاهی را قدم بزنید. با این کار می توانید وزن خود را نیز کاهش دهید؛ کاهش وزن نیز به بهبود علائم GERD کمک می کند. البته دقت داشته باشید ورزش باعث افزایش آدرنالین خون می شود و ممکن است نتوانید به خوبی بخوابید.

کاهش وزن روش خوبی برای پیشگیری از رفلاکس است. با کم شدن وزن، میزان فشار وارده بر شکم کمتر می شود و خطر بروز رفلاکس نیز پایین می آید.با کم کردن حجم وعده ها و افزایش تعداد آنها نیز می توانید از بروز علائم جلوگیری کنید. همچنین از مصرف غذاهایی که باعث تشدید علائم می شوند خودداری نمایید؛ این مواد غذایی عبارتند از:

•غذاهای سرخ کردنی؛
•گوجه فرنگی؛
•الکل؛
•قهوه؛
•شکلات؛
•سیر.

سخن آخر برای افراد مبتلا به GERD

علائم GERD کیفیت خواب را تحت تأثیر قرار می دهند. البته می توانید با استفاده از روش های مناسب، علائم را کنترل کنید. با تغییرات طولانی مدت سبک زندگی مانند کاهش وزن، می توانید مشکلات خواب ناشی از GERD را کاهش دهید.

تغییر سبک زندگی معمولاً کیفیت خواب را افزایش می دهد. البته برخی افراد مبتلا به GERD بایستی تحت درمان نیز قرار بگیرند. برای دریافت بهترین درمان و توصیه ها، حتماً به پزشک مراجعه نمایید.

0 0 رای ها
امتیاز به مقاله

به اشتراک بگذارید

guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها