ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

بررسی کلسیم دی سدیم EDTA به عنوان یک ماده افزودنی غذایی

فهرست محتوا

کلسیم دی سدیم EDTA را می توان مصرف کرد؟ آیا باعث ایجاد سرطان می شود؟ آیا باعث مشکلات گوارشی می شود؟ در این مقاله به تمام سوالات شما پاسخ داده ایم.

ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:

کلسیم دی سدیم EDTA یک ماده افزودنی غذایی رایج است که در محصولات آرایشی و صنعتی نیز به کار می رود. این ماده برای حفظ طعم، رنگ و بافت در غذا استفاده می شود. با این حال، مانند بسیاری از مواد افزودنی غذایی، بحث برانگیز شده است.

در این مقاله به بررسی کاربردها، ایمنی و عوارض جانبی کلسیم دی سدیم می پردازیم.

کلسیم دی سدیم EDTA

کلسیم دی سدیم EDTA یک پودر کریستالی بی بو است که مقدار خیلی کمی طعم شوری دارد. این ماده افزودنی محبوب، به عنوان نگهدارنده و طعم دهنده در غذا استفاده می شود. کلسیم دی سدیم EDTA به عنوان عامل کی لیت ساز عمل می کند، یعنی به فلزات متصل شده و از شرکت آنها در واکنش های شیمیایی که ممکن است باعث تغییر رنگ یا از دست دادن طعم شود، جلوگیری می کند.

سازمان غذا و دارو دی سدیم کلسیم EDTA را به عنوان یک افزودنی غذایی ایمن تأیید کرده است، اما محدودیت هایی در مقدار ماده ای که یک غذا می تواند در آن وجود داشته باشد، تعیین کرده است. کلسیم دی سدیم EDTA ضعیف توسط دستگاه گوارش جذب می شود و حداکثر مصرف روزانه قابل قبول (ADI) 2.5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است.

موارد مصرف کلسیم دی سدیم EDTA

کلسیم دی سدیم EDTA در محصولات غذایی، آرایشی و صنعتی یافت می شود. همچنین از این ماده برای درمان کلاتاسیون استفاده می شود.

1. محصولات غذایی

از کلسیم دی سدیم EDTA می توان برای حفظ بافت، طعم و رنگ بسیاری از محصولات غذایی استفاده کرد. همچنین از این ماده برای بهبود قوام و افزایش ماندگاری برخی از غذاها استفاده می شود.

غذاهای رایج حاوی دی سدیم کلسیم EDTA عبارتند از:

  • انواع سس سالاد
  • ترشیجات، مانند کلم و خیارشور
  • کنسرو لوبیا و حبوبات
  • نوشابه های گازدار
  • مشروبات الکلی مقطر
  • کنسرو تن ماهی، ​​صدف و میگو

2. محصولات آرایشی و بهداشتی

کلسیم دی سدیم EDTA به طور گسترده ای در محصولات زیبایی و آرایشی استفاده می شود. این ماده باعث کف کنندگی بیشتر محصولات بهداشتی می شود. علاوه بر این، با اتصال آن به یون های فلزی، از تجمع فلزات بر روی پوست، پوست سر یا مو جلوگیری می کند.

صابون ها، شامپوها، لوسیون ها و محلول های لنزهای تماسی نمونه هایی از محصولات آرایشی و بهداشتی هستند که ممکن است حاوی کلسیم دی سدیم EDTA باشند.

3. محصولات صنعتی

کلسیم دی سدیم EDTA همچنین در بسیاری از محصولات صنعتی مانند کاغذ و منسوجات یافت می شود، زیرا می تواند از تغییر رنگ آنها جلوگیری کند. علاوه بر این، اغلب در محصولاتی مانند شوینده های لباسشویی، میکروب کش های صنعتی و سایر محصولات تمیز کننده استفاده می شود.

4. کلاتاسیون تراپی

در کلاتاسیون تراپی از کلسیم دی سدیم EDTA برای درمان سمیت فلزات مانند مسمومیت با سرب یا جیوه استفاده می شود. این ماده به فلز بیش از حد موجود در خون متصل می شود و سپس از طریق ادرار دفع می شود.

هر چند کلسیم دی سدیم EDTA فقط برای درمان مسمومیت با فلز مورد تأیید FDA است، اما برخی از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی جامع کلاتاسیون تراپی را به عنوان یک درمان جایگزین برای بیماری هایی مانند اوتیسم، بیماری های قلبی و آلزایمر پیشنهاد می کنند.

با این حال، تحقیقات کنونی از این امر پشتیبانی نمی کند و قبل از هرگونه نتیجه گیری در مورد کلاتاسیون تراپی و شرایط خاص سلامتی، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

مصرف کلسیم دی سدیم EDTA ارتباطی با سرطان ندارد

اگرچه تحقیقات در این باره محدود است، اما در حال حاضر هیچ داده علمی وجود ندارد که مصرف کلسیم دی سدیم EDTA را با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط کند. علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که در دستگاه های گوارشی در حیوانات و انسان ها بسیار ضعیف جذب می شود.

در مطالعه ای که بر روی عوامل کی لیت ساز از جمله کلسیم دی سدیم EDTA انجام شد، مشخص شد که دی سدیم کلسیم پتانسیل ایجاد سرطان ندارد. محققان حتی مشاهده کردند که این ماده سرطان زایی اکسید کروم را کاهش می دهد.

علاوه بر این، آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) اعلام کرده است که هیچ نگرانی برای افزایش خطر سرطان با مصرف EDTA وجود ندارد.

مصرف این ماده با نقایص مادرزادی مرتبط نیست

مطالعات متعدد اثرات احتمالی کلسیم دی سدیم EDTA بر تولید مثل و ارتباط آن با نقایص مادرزادی را ارزیابی کرده اند. در یک مطالعه موش صحرایی چهار نسل، دوز کلسیم دی سدیم EDTA تا 250 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز منجر به افزایش میزان نقایص باروری یا مادرزادی در هیچ یک از سه نسل فرزندان موش نشد.

علاوه بر این، در یک مطالعه دیگر مشخص شد تا زمانی که سطح روی کافی باشد، کلسیم دی سدیم EDTA در تولید مثل هیچ اثر منفی ندارد. در نهایت، بر اساس گزارش موارد قبلی، هیچ نقص مادرزادی نامطلوبی در ارتباط با زنانی که تحت درمان با کلاتاسیون کلسیم دی سدیم EDTA برای سمیت سرب قرار گرفته اند، مشاهده نشده است.

ممکن است در دوزهای بالا باعث مشکلات گوارشی شود

بر اساس تحقیقات فعلی، به نظر می رسد تنها اثر منفی بالقوه کلسیم دی سدیم EDTA به عنوان یک افزودنی غذایی ناراحتی گوارشی است. بسیاری از مطالعات روی موش ها نشان داده اند که دوزهای بالای این ماده خوراکی باعث دلپیچه های مکرر همراه با کاهش اشتها می شود.

با این حال، به نظر می رسد این عوارض جانبی تنها در صورت مصرف کلسیم دی سدیم EDTA در مقادیر زیاد ظاهر می شوند؛ مقادیری که دستیابی به آنها از طریق رژیم معمولی بسیار دشوار است. کلاماتاسیون تراپی به دوزهای بالاتری نیاز دارد، که ممکن است عوارض جانبی بیشتر و جدی تری ایجاد کند.

آیا مصرف آن بی خطر است؟

برای اکثر افراد، خوردن غذاهایی که حاوی کلسیم دی سدیم EDTA هستند بی خطر به نظر می رسد. در حالی که بسیاری از غذاهای بسته بندی حاوی این ماده نگهدارنده هستند، میزان جذب کلسیم دی سدیم EDTA خوراکی بسیار پایین است. در حقیقت، دستگاه گوارش بیش از 5 درصد جذب نمی کند.

علاوه بر این، برآورد شده که یک فرد معمولی فقط 0.23 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز مصرف می کند. اگرچه دوزهای زیاد با ناراحتی گوارشی همراه است، اما مقدار دریافتی از غذا به تنهایی آنقدر کم است که بعید است این عوارض جانبی را تجربه کنید.

داروخانه آنلاین ویتامین ث در خدمت شماست تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه