ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ورزش برای کاهش درد پریود

فواید ورزش در دوران قاعدگی برای کاهش درد پریود

فهرست محتوا

برای داشتن بدنی سالم لازم است یک سبک زندگی بر پایه تحرکات فیزیکی داشته باشیم. وقتی این فعالیت های روزمره مدام و روتین انجام شود حکم فعالیت های ورزشی را دارد. اغلب زنان در دوران پریود یا قاعدگی خود را از ورزش کردن منع می کرده، زیرا فکر می کنند که ورزش در دوران پریود درد آن‌ها را افزایش می دهد. اما ما اینبار در این متن از داروخانه آنلاین ویتامین ث می خواهیم به مبحث ورزش و قاعدگی بپردازیم. اینکه آیا ورزش برای کاهش درد پریود می تواند سودمند باشد؟

دلایل ایجاد پریود دردناک چیست؟

درد پریود زمانی رخ می دهد که ماهیچه های دیواره رحم دچار کرامپ می شوند. در دوران پریود، رحم به طور منظم منقبض می شود تا خونریزی راحت تری داشته باشید. در طول انقباضات رحم، جریان خون و اکسیژن به رحم کاهش پیدا می کند، بنابراین ممکن است دردهایی با طیف خفیف تا شدید را حس کنید. پس با توجه به اینکه علت بروز درد در این دوران با کاهش اکسیژن در اطراف رحم و مسدود شدن عروق خونی است باید راهکارهایی که موجب تسهیل این اختلالات می شوند را بررسی کنیم.

فواید ورزش در دوران قاعدگی

قاعدگی به عنوان یک چرخه طبیعی شناخته می شود که زنان هر ماه آن را تجربه می کنند. برای بسیاری از زنان، این دوره، می تواند مترادف با درد، خستگی و تنش باشد. تغییرات روانی، گرفتگی عضلات و خستگی در دوران قاعدگی ممکن است زنان را از ورزش کردن باز دارد. علاوه بر این، عصبی بودن ناشی از تغییرات هورمونی، نوسانات خلقی و میل بیش از حد به غذا خوردن نیز ممکن است تمایل زنان را به بی تحرکی افزایش دهد.

با این حال، ورزش در دوران قاعدگی می تواند اثر تسکین دهنده ای بر این روند دشوار و علائم ناخواسته داشته باشد. به گفته بسیاری از کارشناسان، ورزش در این دوران یکی از بهترین راه ها برای مقابله با مشکلات مربوط به قاعدگی است. کارشناسان بیان می کنند که ورزش انقباضات رحم را کاهش می دهد و به گذراندن دوره های قاعدگی سخت کمک می کند. با این حال، نوع و شدت تمرینی که باید در این چرخه خاص انجام شود مهم است. از فواید مشهود و به اثبات رسیده ورزش در قاعدگی می تواند به موارد زیر اشاره داشت:

1.کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS)

تنش پیش از قاعدگی، یا سندرم پیش از قاعدگی، یا به طور ساده PMS، نامی است که موجب طیف وسیعی از علائم و نشانه‌ها در دوران قبل از قاعدگی تجربه می ‌شود، مانند نوسانات خلقی، حساسیت سینه‌ها، تمایل به بیشتر خوردن غذا، خستگی، تحریک‌پذیری و افسردگی. ورزش می تواند با تنظیم هورمون ها به کاهش علائم PMS کمک کننده باشد. دقت کنید که میزان بروز این علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اگر علائم PMS شما طوری است که باعث اختلال در زندگی روزمره می شود باید بتوانید آن را با ورزش و تغذیه و مراجعه به پزشک و همچنن مصرف مولتی ویتامین مخصوص بانوان کنترل کنید.

2.بالابردن آندروفین در بدن

آندروفین به عنوان هورمون شادی شناخته می شود و نام هورمونی است که موجب بروز حس شادی و خوشبختی در فرد خواهد شد. ورزش موجب ترشح هورمون آندروفین شده و همین موضوع موجب می شود در دوران قاعدگی فرد حس بهتری را تجربه کند. هورمون آندروفین همچنین می تواند مشابه با یک مسکن عمل کرده و از درد قاعدگی جلوگیری کند.

3.تنظیم جریان خون

تنظیم منظم جریان خون در بدن نه تنها موجب کاهش دردهای درد سینه، نفخ و کرامپ رحمی می شود. بلکه حس شادابی و کاهش درد را به همراه دارد. از طرفی با تنظیم جریان و فشار خون در این دوران با ورزش می توان به بهتر عمل کردن مغز، بهبود خلق، کاهش خستگی و ضعف نیز کمک کرد. جریان خون منظم از ترشح هورمون های التهاب زا کاسته و حس بهتری از دوران پریود را از خود به جای می گذارد.

4.خلق‌وخو بهتر

یکی از عارضه های کاملا طبیعی و مشهود دوران پریود یا قاعدگی نوسانات خلقی زنان از جمله: احساس خشم، غم، اندوه، افسردگی و… است. با کاهش میزان استروژن پس از تخمک ‌گذاری و در دوران پریود شاهد این نوسانات خلقی خواهید بود. بنابراین؛ طبیعی است که ورزش کردن با آزاد شدن هورمون های اندورفین‌ و دوپامین موجب احساس بهتر و شادی در زنان در طی این دوران پرفشار شود.

5.کنترل دوره های دردناک

به نظر می رسد در دوره های دردناک پریود آخرین چیزی که به ذهن فرد می رسد این است که ورزش کند؛ اما، اگر بتوانید ورزش را در روتین زندگی خود بگنجانید تا حد زیادی با دردهای شدید دوران پریود می توانید مبارزه کرده باشد و سیکل قاعدگی راحت تری را برای خود رقم بزنید. ورزش در دوران پریود می تواند از بروز درد شکم، کمر، حالت تهوع، سر درد، پرخوری عصبی، افسردگی و استخوان درد جلوگیری کند. مصرف قرص منیزیم در کنار ورزش از گرفتگی عضلات به شدت می کاهد.

کپسول نرم ژلاتینی ومیناویت اسپورت ویواتیون

کپسول نرم ژلاتینی ومیناویت اسپورت ویواتیون (Veminavit Sport Vivation) محصولی نوآورانه است که طیف گسترده ای از مزایای سلامتی و عملکرد را در اختیار ورزشکاران قرار می دهد. برای بهبود قدرت عضلانی، استقامت و عملکرد فیزیکی کلی طراحی شده است. علاوه بر این، حاوی مواد طبیعی است که به کاهش التهاب و درد مفاصل کمک می کند. همچنین به بهبود گردش خون و تامین مواد مغذی ضروری برای بهبودی مطلوب پس از فعالیت‌های سنگین کمک کننده است. با استفاده از سافت ژل ومیناویت اسپرت ویواتیون، ورزشکاران می توانند در حالی که از مزایای بهبود عملکرد بدنی لذت می برند، در بهترین فرم باقی بمانند. با مصرف این مکمل ویتامینی همچنین می توانید توان بدنی خود را برای ورزش در دوران قاعدگی افزایش دهید.

آیا ورزش در دوران قاعدگی اثر منفی دارد؟

ورزش در دوران قاعدگی و ادامه دادن ورزش منظم، فواید زیادی به همراه دارد. با این حال، ورزش های شدید باعث ایجاد برخی مشکلات قاعدگی مانند تاخیر در قاعدگی یا نامنظمی قاعدگی می شود. تصور می شود که این وضعیت به دلیل افزایش سطح کورتیزول در چرخه قاعدگی همراه با ورزش ایجاد می شود. علاوه بر همه اینها، استروژن معروف به هورمون زنانه که در این دوره ترشح خواهد شد، به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود به کاهش آسیب عضلانی در ورزش کمک می کند. علاوه بر این، برخی از عوامل مهم برای ورزش، مانند تغییرات ضربان قلب، تحت تأثیر مراحل قاعدگی زنان قرار نمی گیرند.

قبل از تصمیم گیری برای ورزش در دوران قاعدگی، مهم است که چرخه قاعدگی خود را بشناسید. دوره های قاعدگی از مراحل مختلفی تشکیل شده است. هورمون ها در بدن زن در دوره های مختلف و در سطوح مختلف در طول یک سیکل ترشح می شوند. اولین پریود که به عنوان فاز فولیکولی شناخته می شود، از روز شروع خونریزی تا روز تخمک گذاری طول می کشد. دوره ای به نام فاز لوتئال از روز تخمک گذاری شروع می شود و تا روز اول خونریزی ادامه می یابد.

می توان با انجام ورزش های هماهنگ با چرخه قاعدگی، فعالیت مناسب با شرایط فیزیکی داشت. به عنوان مثال، می توانید هنگام ورزش در روز اول پریود، ورزش های سبک و پیاده روی را انتخاب کنید و در هفته دوم سیکل، روی ورزش های پرفشارتر تمرکز کنید. اگر در طول قاعدگی احساس ضعف می کنید، می توانید پس از استراحت در 2 تا 3 روز اول به ورزش ادامه دهید.

بهترین ورزش در قاعدگی چیست؟

اگر می خواهید در دوران قاعدگی خود ورزش کنید، می توانید بر روی انواع تمرینات زیر تمرکز داشته باشید. در اینجا چند نوع تمرین وجود دارد که می توانید در طول قاعدگی با خیال راحت انجام دهید:

1.ورزش یوگا

با افزایش مواد شیمیایی به نام پروستاگلاندین که در اثر انقباضات رحمی ایجاد می شود، درد نیز افزایش می یابد. یکی از بهترین ورزش‌ها در دوران پریود یوگا است. یوگا اجازه افزایش این مواد شیمیایی یعنی پروستاگلاندین را نمی دهد. به خصوص برخی از حرکات یوگا می تواند یکی از مهم ترین داروهای ما در برابر درد در این دوران باشد. یوگا با افزایش گردش خون در بدن به شما کمک می کند تا دردی را که در طول دوره قاعدگی خود تجربه می کنید کاهش دهید. در این دوره، حرکاتی مانند حالت زاویه ای یا حالت کبوتر به شما کمک می کند تا ناحیه لگن خود را آرام کنید. بهترین حرکات یوگا برای کاهش درد پریود نظیر موارد زیر است:

  • حرکت پروانه نشسته
  • حرکت رساندن سر به زانو نشسته
  • حرکت خم به جلو
  • حرکت پل
  • چایلد پوز (کودک خوابیده)
  • حرکت چرخش ستون فقرات نشسته
  • حرکت سجده کامل و نیمه
  • حرکت کبری

2.ورزش پیلاتس

پیلاتس متشکل از حرکات کششی مختلف بوده و یکی از انواع ورزش هایی است که به کشش عضلات و افزایش گردش خون در بدن کمک می کند. علاوه براین با تمرکز بر روی حرکات موجب آرامش روان و فیزیک در دوران پریود می شود. حرکات کششی موجب ترشح هورمون های شادی در بدن می شود. مشخص شده است که علائم دیسمنوره کمتر در زنانی که به طور منظم ورزش پیلاتس می کنند، رخ می دهد. با پیلاتس به دلیل افزایش سطح اندورفین، دیسمنوره کاهش می یابد و مشخص است که بافت های اپیتلیال رحم بر این اساس تحت تأثیر قرار می گیرند.

3.ورزش کاردیو یا هوازی

ورزش هایی که تمرکز بر تحرک و بالا بردن ضربات قلبی دارند را ورزش های هوازی یا کاردیو نام گذاری کرده اند. فعالیت هایی نظیر دوچرخه سواری، دویدن و پیاده روی به افزایش جریان خون در بدن شما کمک می کند. در طول دوره قاعدگی، می توانید به جای تمرینات با شدت بالا، روی تمرینات کاردیو و سبک تمرکز کنید. علاوه بر همه اینها، پیاده روی، ایروبیک، رقصیدن و تمرینات تنفسی در دوران قاعدگی به کاهش تنش و احساس انرژی بیشتر کمک می کند.

چه ورزش‌هایی در دوران قاعدگی مناسب نیست؟

همانطور که در مطالب قبلی گفته شد با انجام تمرینات سبک ورزشی می توانید هورمون های بدن را تنظیم کرده، به سطح گردش خون کمک و به ترشح هورمون شادی یاری برسانید، اما چند نکته اخطاری در رابطه با ورزش های ممنوع در دوران قاعدگی وجود دارد که باید بدانید. درست است که ورزش کردن خوب است اما در دوران پریود با بدن خود مهربان باشید و از ورزش های تنش زا برای بدن اجتناب کنید.

1.ورزش با مدت زمان طولانی

برای شما در دوران پریود ورزش هایی با مدت زمان 35 الی 45 دقیقه کافی است چیزی بیشتر از این زمان می تواند روی انرژی فیزیکی و افزایش التهاب تاثیر بگذارد و همچنین موجب بدن درد و بی حالی و حالت تهوع شود. ورزش های طولانی نظیر فوتبال، بسکتبال و والیبال یا بدنسازی شدید می تواند درد شما را در دوران پریود بیشتر کند.

2.پاور یوگا

از فواید حرکات یوگا برای کاهش درد پریود گفتیم اما یوگا طیف گسترده ای از حرکات را از سبک تا شدید در بر می گیرد. پاور یوگا شاخه های سخت این ورزش است که شامل حرکات وارونه می شود و یکی از ورزش های ممنوع در دوران پریودی است. یوگا و فواید ورزش در دوران قاعدگی انکار ناپذیر است اما قبل از شروع تمرینات یوگا مربی ورزش خود را از پریود بودن خود مطلع کنید و از حرکات وارونه بپرهیزید.

  • هیچ دلیل علمی ثابت شده ای مبتنی بر اینکه حرکات وارونه یوگا می تواند برای زنان در دوران پریود خطرناک باشد وجود ندارد تنها بر حسب تجارب همه زنان در این دوران دیده شده است که بهتر است از انجام این حرکات در دوران قاعدگی اجتناب شود.

3.ورزش بدنسازی سنگین

یکی از ورزش های محبوب خانم ها بدنسازی است زیرا موجب فرم دهی بدن می شود. اگه از آن دسته بانوانی هستید که ورزش های سنگین بدنسازی انجام می دهید در حدی که شکم و کمر شما را درگیر می کند باید در دوران قاعدگی از آن پرهیز کنید زیرا موجب گرفتگی عضلات لگن و شکم و افزایش التهاب در این نواحی می شود. یکی از ورزش‌هایی که باید در دوران قاعدگی از آن‌ها اجتناب کنید! همین بدنسازی پیشرفته و سنگین است. ورزش بدنسازی در دوران قاعدگی با انجام حرکات معمول و سبک مشکلی را ایجاد نمی کند اما از حرکات شدید و سنگین باید اجتناب شود.

کاهش سریع درد پریود در روز اول با ورزش کگل

به نظر می رسد پرداختن به این موضوع که برای کاهش درد پریود چه کنیم؟ و یا روز اول دوران قاعدگی که انقدر سخت و دردناک است چطور می شود از درودها جلوگیری کرد بسیار جذاب باشد. برای همین می خواهیم برای کاهش سریع درد پریود در روز اول و به طور کلی در دوران پریود به ورزش کگل بپردازیم.

ورزش کگل به عنوان “تمرینات کف لگن” نیز شناخته می شود. تمرینات کگل برای زنان و مردان برای تقویت عضلات کف لگن و جلوگیری از برخی اختلالات توصیه می شود. تمرینات کگل اغلب نه تنها توسط زنان بلکه توسط مردان نیز انجام می شود. در مردان؛ در حالی که به کنترل جریان ادرار کمک می کند، در برابر انزال زودرس، اختلال نعوظ و بیماری پروستات نیز بسیار مفید است. در زنان، ماهیچه های ضعیف شده به دلیل بارداری، زایمان، ضعف رحم، مثانه، روده ها و افزایش سن را تقویت می کند. با توجه به شناخت ورزش کگل حال این سوال پیش می آید که ورزش کگل چه کمکی به درد پریود می کند؟

با تقویت عضلات کف لگن یعنی رحم، مثانه، روده و راست روده توسط ورزش کگل، درد پریود کم می شود. این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که وقتی عضلات این نواحی قوی هستند دیگر نوسانات عضلانی رحم موجب مسدود شدن عروق خونی و کاهش اکسیژن به رحم و دیواره آن نمی شود و در نتیجه می تواند برای کنترل درد پریود ثمر بخش باشد. با توجه به مزایای ورزش در دوران قاعدگی تمرینات کگل را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

ورزش کردن شدت خونریزی را کمتر خواهد کرد؟

با کاهش استروژن در طول ورزش کردن و کاهش توده چربی بدن امکان این وجود دارد که از خونریزی های شدید غیر معمول، با انجام ورزش های روزانه و روتین کاسته شود. اما دلیل علمی وجود ندارد که ورزش کردن می تواند خونریزی قاعدگی را به طور کلی قطع کند. اگر خونریزی شدید دارید ورزش منظم به بهبود و کاهش آن کمک می کند و اگر نگران قطع شدن خونریزی پریود هستید باید بگوییم که این اتفاق نادر است مگر در شرایطی که ورزش های خیلی سنگین و طولانی مدت انجام داده باشید.

آیا ورزش در پریودی به کاهش بعضی از علائم کمک می‌کند؟

از علائم دوران پریود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حساسیت سینه ها
  • کرامپ عضلات رحم و بدن
  • سر درد
  • کمر درد
  • استخوان درد
  • حالت تهوع
  • بی حالی
  • نفخ
  • نوسان خلقی

ورزش کردن شدت تمامی این علائم را کاهش می دهد و موجب می شود دوران قاعدگی راحت تری را سپری کنید.

ماساژ برای کاهش درد پریودی

ماساژ یکی از موارد درمانی است که می تواند به گردش خون بهتر، گرمای نواحی کرامپ شده و شل شدن عضلات کمک کند. یکی از مهمترین دستاوردهای ماساژ در دوران پریود همین گردش خون بهتر و اکسیژن رسانی به اندام هایی نظیر رحم و لگن است.

برای ماساژ مخصوص دوران پریود بهتر است، شکم و زیر شکم را با حرکات دایره ای با کف دست و نوک انگشتان ماساژ دهید. همچنین می توانید با حوله داغ قبل از شروع ماساژ به شل شدن عضلات نیز کمک کنید.

روش های کاهش سریع درد پریود خانگی

به طور معمول اگر دردهای غیر عادی و طاقت فرسا نداشته باشید می توانید با به کار گرفتن روش های زیر با درمان های خانگی کاهش سریع درد پریود را تجربه کنید. چند روش کار آمد را در ادامه ذکر می کنیم:

  • استفاده از کیسه آب گرم بر روی شکم، مثانه، کمر و باسن
  • مصرف مسکن‌های دوران قاعدگی
  • دوش آب گرم
  • استفاده از دمنوش های قاعدگی نظیر: آویشن، بابونه، زنجبیل، اسطوخودوس
  • مصرف مکمل گل مغربی
  • ماساژ شکم با روغن سیاهدانه و یا کنجد
  • مصرف آب زیاد
  • کاهش مصرف قند و کربوهیدرات
  • کاهش مصرف کافئین

نحوه خوابیدن برای کاهش درد قاعدگی

به طور کلی بدن، در دوران پریود شما را راهنمایی می کند که در چه حالتی احساس بهتری دارد و آرام تر به خواب می رود. اما بهتر است در هنگام خواب در دوران پریود موارد زیر را رعایت کنید:

  1. اگر به پیشت می خوابید بالشتکی کوچک زیر هر دو زانو قرار دهید تا از بروز و ایجاد گودی کمر جلوگیری شود.
  2. اگر به پهلو می خوابید کمی زانوهای خود را جمع کرده و به عضلات میانی بدن استراحت دهید، همچنین برای کاهش تنش در طول زمان خواب یک پالشتک بغل کنید با بین پاها بگذارید.
  3. سعی کنید به شکم نخوابید زیرا کشش عضلات طولانی مدت شکم و نواحی میانی بدن در خواب، می تواند درد را تشدید کند.
  4. هنگام به خواب رفتن عضلات خود را منقبض نکنید.

ورزش در دوران قاعدگی در طب سنتی

اگر از دسته افرادی هستید که روش های درمانی طب سنتی را دنبال می کنید و نگران هستید که شاید ورزش کردن در طب سنتی دارای ایراد و ضرر باشد، باید بگوییم که خیر؛ محققان در حیطه طب سنتی با فعالیت در این دوران موافق هستند. یکی از پیشنهادات طب سنتی برای ورزش در دوران پریود این است که قبل از پیاده روی سبک یا دویدن، شکم خود را با روغن سیاهدانه یا کنجد ماساژ داده و با یک کمر بند نخی ببندید. در این فرایند هم از فواید روغن های گیاهی برای تسکین درد قاعدگی استفاده می شود و هم این نواحی گرم شده و از کرامپ رحمی جلوگیری می شود و هم با پیاده روی هورمون شادی بهتر ترشح خواهد شد.

کلام پایانی

فواید ورزش بسیار است، همانطور که فواید داشتن یک زندگی سالم می تواند بدن شما را در مقابل بسیاری از دردهای و مشکلات جسمی پشتیبانی کند، یک ورزش سبک و روزانه همراه با خواب کافی هم می تواند دردهای دوران قاعدگی شما را کاهش داده و به بهبودی آن کمک کند. به یاد داشته باشید که ورزش کردن را برای سلامتی، تنظیم هورمون ها، بهتر کارکردن تخمدان و همچنین تناسب اندام، جلوگیری از چربی انباشته شده در بدن و کنترل قند روزانه انجام دهید. در کنار ورزش کردن می توانید از مکمل های قاعدگی برای کاهش درد استفاده کنید. همچنین با بررسی محصولات داروخانه می توانید خرید آنلاین دارو از داروخانه ویتامین ث داشته باشید.

منبع

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه