ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

درمان جوش های هورمونی

درمان جوش های هورمونی با 3 روش سنتی و طبیعی

فهرست محتوا

درمان جوش های هورمونی چندان مشکل نیست. اولین راه درمان این عارضه به صورت طبیعی و سنتی است. قبل از هر گونه اقدام برای درمان شیمیایی این روشها را امتحان کنید.

ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:

برای درمان جوش های هورمونی قبل از هر چیز باید بدانیم آکنه هورمونی یا جوش هورمونی چیست؟

جوش هورمونی به چه معناست؟

جوش هورمونی آکنه ای است که به نوسانات هورمون ها مرتبط است. اگرچه آکنه هورمونی به طور معمول با نوسانات هورمونی در دوران بلوغ همراه است، اما می تواند بزرگسالان را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد. این نوع آکنه در بین زنان شایع است و ممکن است عواملی از جمله قاعدگی، یائسگی و غیره در این امر نقش داشته باشند.

تخمین زده شده است که 50 درصد از زنان 20 تا 29 ساله دارای آکنه هستند. آکنه حدود 25 درصد از زنان 40 تا 49 ساله را تحت تأثیر قرار می دهد. نظرات متخصصان در مورد آکنه هورمونی متفاوت است. اگرچه کلینیک مایو می گوید هورمون ها به طور کلی عاملی برای آکنه بزرگسالان نیستند، اما عدم تعادل هورمونی ممکن است در بزرگسالانی که دارای بیماری پزشکی هستند، به آکنه کمک کند.

در موارد دیگر، بزرگسالان مبتلا به آکنه ممکن است هیچ مسئله هورمونی “قابل اندازه گیری” نداشته باشند. این امر ممکن است تشخیص و درمان را به چالش بکشد. به خواندن این مطلب ادامه دهید تا بدانید آکنه هورمونی چگونه است، چه عواملی باعث ایجاد آن می شود و چطور می توانید جوش های پوستی را از بین ببرید.

جوش هورمونی به چه معناست؟

ویژگی های جوش های هورمونی چیست؟

  1. در دوران بلوغ، جوش های هورمونی اغلب در ناحیه T صورت ظاهر می شوند. این ناحیه شامل پیشانی، بینی و چانه شماست.
  2. آکنه هورمونی بزرگسالان به طور معمول در قسمت تحتانی صورت ایجاد می شود که شامل قسمت های زیر گونه و اطراف خط فک است.
  3. برای بعضی از افراد، آکنه های هورمونی به صورت جوش های سرسیاه، جوش های سر سفید و جوش های ریزی که به سر یا کیست می آیند، دیده می شود.
  4. کیست ها در زیر پوست ایجاد می شوند و روی سطح قرار نمی گیرند. این برجستگی ها اغلب به لمس حساس هستند.

اگر می خواهید از پاک کننده های بر پایه آب استفاده کنید پیشنهاد می کنیم که خواندن مقاله زیر را از دست ندهید:

علت ایجاد جوش های هورمونی

  • قاعدگی
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • یائسگی
  • افزایش سطح آندروژن
  • التهاب کلی پوست
  • تولید چربی (سبوم) در منافذ
  • مسدود شدن سلول های پوستی در فولیکول های مو
  • تولید باکتریهای آکنه ساز به نام پروپیونی باکتریوم آکنه

آیا آکنه یائسگی نوعی جوش های هورمونی است؟

بسیاری از زنان در 40 و 50 سالگی یائسگی را تجربه می کنند. این امر باعث کاهش طبیعی هورمون های تولید مثل و در نتیجه پایان قاعدگی می شود. برخی از زنان در دوران یائسگی دچار آکنه می شوند. این امر احتمالاً به دلیل کاهش سطح استروژن یا افزایش هورمون های آندروژن مانند تستوسترون است.

حتی اگر از درمان های جایگزین هورمون (HRT) برای کاهش علائم یائسگی خود استفاده کنند، ممکن است باز هم آکنه یائسگی را تجربه کنند. زیرا برخی درمان های جایگزین هورمون، برای جایگزینی استروژن و پروژسترون که بدن از دست می دهد، از پروژستین هورمونی استفاده می کنند. انطباق سیستم بدن با این هورمون می تواند باعث ایجاد جوش شود.

در بیشتر موارد، داروهای تجویزی می توانند آکنه یائسگی را برطرف کنند. شاید بعضی از خانم ها با استفاده از روش های درمان طبیعی موفق به این کار شوند. برای یافتن بهترین گزینه با توجه به شرایط خودتان، با پزشک متخصص مشورت کنید.

درمان جوش های هورمونی به روش سنتی

تا زمانی که آکنه هورمونی شما خفیف نباشد، محصولات بدون نسخه معمولاً موفقیت آمیز نیستند. زیرا آکنه هورمونی معمولاً به صورت برجستگی های کیستیک ظاهر می شود. این برجستگی ها در زیر پوست و خارج از دسترس اکثر داروهای موضعی شکل می گیرند. داروهای خوراکی می توانند از داخل بدن به تعادل هورمون ها و پاکسازی پوست کمک کنند. گزینه های رایج شامل داروهای ضد بارداری و داروهای ضد آندروژن است.

1. داروهای ضد بارداری

داروهای ضد بارداری که به طور خاص برای درمان آکنه استفاده می شوند حاوی اتیلن استرادیول همراه با یکی از موارد زیر هستند:

  • دروسپیرنون
  • نورژستیمیت
  • نوراتیندرون

این مواد با هم هورمون هایی را که می توانند در آکنه نقش داشته باشند هدف قرار می دهند و خصوصاً طی دوران اوج هورمون مانند زمان تخمک گذاری، می تواند مفید باشند. برای خانم هایی که سابقه لختگی خون، فشار خون بالا یا سرطان سینه دارند، داروهای ضد بارداری شاید انتخاب مناسبی نباشد. خانم هایی که سیگار می کشند هم نباید این داروها را مصرف کنند.

2. داروهای ضد آندروژن

داروهای ضد آندروژن با کاهش آندروژن هورمون مردانه عمل می کنند. هم مردان و هم زنان به مقار طبیعی این هورمون را دارند. اما آندروژن بیش از اندازه ممکن است با تداخل در فولیکول های مو که سلول های پوست را تنظیم می کنند و همین طور افزایش تولید چربی، در بروز آکنه نقش داشته باشد.

اگرچه اسپیرونولاکتون (آلدکتون) در درجه اول برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود، اما اثرات آنتی آندروژن دارد. به عبارت دیگر، می تواند مانع از تولید آندروژن بیشتر در بدن شود و سطح هورمون ها را ثابت کند.

3. رتینوئیدها

اگر آکنه هورمونی شما خفیف است، شاید بتوانید از رتینوئیدهای موضعی استفاده کنید. رتینوئیدها از ویتامین A گرفته می شوند. می توانید بسیاری از کرم ها، ژل ها و لوسیون های رتینوئید را بدون نسخه تهیه کنید، اما بهتر است برای یک ترکیب دارویی قوی تر به پزشک خود مراجعه کنید. یک داروی تجویزی اغلب موثرترین روش برای شفاف نگه داشتن پوست شما است. اگر یک رتینوئید موضعی را به برنامه خود اضافه کنید، باید هر روز از ضد آفتاب مناسب استفاده کنید. رتینوئیدها ممکن است خطر آفتاب سوختگی را افزایش دهند.

نحوه درمان جوش های هورمونی به روش طبیعی

در برخی موارد ممکن است از روش های درمانی گیاهی برای از بین بردن آکنه های هورمونی خفیف استفاده شود. درمان های طبیعی معمولاً عاری از عوارض جانبی هستند که بعضاً به دلیل گزینه های تجویزی ایجاد می شوند. اما ممکن است به همان اندازه موثر نباشند. تحقیقات کمی روی درمان‌های طبیعی انجام شده و در حال ‌حاضر هیچ درمان مؤثری، اثبات‌ نشده‌ است. با پزشک خود در مورد خطرات احتمالی صحبت کنید و اطمینان حاصل کنید که درمان مورد نظر با دارویی که مصرف می کنید تداخلی ندارد.

نحوه درمان جوش های هورمونی به روش طبیعی

1. روغن درخت چای

روغن درخت چای با کاهش التهاب موثر در ایجاد آکنه عمل می کند. مطالعه ای نشان می دهد که روغن درخت چای با غلظت 5% و با استفاده ی موضعی، در افرادی با آکنه خفیف تا متوسط، نشانه ها را کاهش می دهد. روغن درخت چای در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست مانند پاک کننده ها و تونرها وجود دارد. همچنین می توانید از روغن ضروری درخت چای به عنوان درمان موضعی استفاده کنید.

همیشه باید قبل از استفاده، روغن ضروری درخت چای را با یک روغن حامل رقیق کنید. روغن های حامل پرطرفدار عبارتند از روغن نارگیل، روغن جوجوبا و روغن زیتون است. قانون کلی این است که به هر یک تا دو قطره روغن اساسی حدود 12 قطره روغن حامل اضافه کنید.

قبل از استفاده از روغن ضروری درخت چای رقیق شده، باید آزمایش حساسیت پوستی انجام دهید. برای این کار روغن رقیق شده را به قسمت داخلی بازو بمالید. اگر ظرف 24 ساعت هیچ تحریک یا التهابی را تجربه نکردید، استفاده از آن در جاهای دیگر بی خطر است.

2. آلفا هیدروکسی اسید

آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA) اسیدهای گیاهی هستند که بیشتر از مرکبات گرفته می شوند. AHA می تواند به از بین بردن سلول های مرده پوست که منافذ پوست را مسدود می کنند، کمک کند. AHA می تواند در بهبود ظاهر زخم های آکنه کمک کند. AHA را می توان در بسیاری از ماسک ها و کرم های بدون نسخه یافت. همانند رتینوئیدها، AHA هم ممکن است باعث افزایش حساسیت پوست به آفتاب شود. هنگام استفاده از محصولات دارای AHA همیشه باید از ضد آفتاب استفاده کنید.

3. چای سبز

چای سبز به دلیل کاهش التهاب در بدن معروف است. برای رویکرد جامع تر، علاوه بر رعایت رژیم مراقبت از پوست موضعی، روزی چند فنجان چای سبز بنوشید. لوسیون ها و ژل های حاوی حداقل 2% عصاره چای سبز می توانند مفید واقع شوند.

درمان جوش های هورمونی از طریق رژیم های غذایی – بایدها و نبایدها

رابطه دقیق بین رژیم غذایی و آکنه های هورمونی کاملاً مشخص نیست. برخی از غذاها به ویژه غذاهای ضد التهابی می توانند در جلوگیری از آکنه کمک کنند. غذاهای گیاهی که آنتی اکسیدان های زیادی دارند، می توانند به کاهش التهاب کمک کرده و باعث شفافیت پوست شوند. اسیدهای چرب امگا 3 هم می توانند التهاب پوست را کاهش دهند. برخلاف باور عمومی، خوردن هله هوله و تنقلات به تنهایی باعث آکنه نمی شوند. اما مصرف بیش از حد بعضی از مواد غذایی ممکن است منجر به افزایش التهاب شود.

باید مصرف این مواد را محدود کنید:

  • شکر
  • محصولات لبنی
  • کربوهیدرات های تصفیه شده همچون نان سفید و ماکارونی
  • گوشت قرمز

برای پاکسازی و درمان جوش های هورمونی چه کار دیگری می توان انجام داد؟

برای پاکسازی آکنه هورمونی و از بین بردن آن، باید یک روال مناسب برای مراقبت از پوست ترتیب دهید. مثلاً:

  • روزانه صبح و شب صورت خود را بشویید.
  • از هیچ محصول ضد آکنه ای بیشتر از اندازه ی یک نخود استفاده نکنید. استفاده زیاد از این محصولات ممکن است منجر به خشکی و افزایش تحریک پوست شود.
  • هر روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
  • فقط از محصولات غیر دارویی استفاده کنید تا خطر مسدود شدن منافذ پوست را کاهش دهد.

پاکسازی و درمان جوش های هورمونی

کلام آخر درباره درمان جوش های هورمونی

اگرچه دوره و زمان ابتلا به جوش های هورمونی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما برخورد فعالانه می تواند در پیشگیری از شیوع بیشتر کمک کند. به طور معمول حدود 8 تا 10 هفته طول می کشد تا یک برنامه ی درمانی جدید آکنه کاملاً اثر بگذارد.

اگر آکنه شما همچنان ادامه دارد، با پزشک یا متخصص پوست در مورد یک برنامه درمانی طولانی مدت صحبت کنید. آنها می توانند در رژیم فعلی شما تجدید نظر کنند و برای به حداکثر رساندن نتایج، درمان های مختلفی را در کنار هم به کار گیرند.

داروخانه اینترنتی ویتامین ث در خدمت شماست تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه