ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

پاکسازی صورت برای پوست خشک

روش های صحیح پاکسازی صورت برای پوست خشک

فهرست محتوا

پوست خشک نوعی از پوست است که بیشتر در معرض آسیب است زیرا خشکی و حساس بودن آن باعث می شود تا برای استفاده از هر محصول آرایشی و یا بهداشتی و حتی روش های نگهداری از پوست دقت فراوان داشته باشیم. پاکسازی پوست صورت برای انواع پوست ها نیاز است اما برای پوست خشک از مراقبت های ویژه تری برخوردار است که مبحث این متن در داروخانه آنلاین ویتامین ث پرداختن به پاکسازی صورت برای پوست خشک است و می خواهیم روش های صحیح آن را از نظر بگذرانیم.

ساختار پوست خشک چگونه است؟

برای اینکه در ادامه این مقاله به درستی متوجه باشیم در مورد چه نوع پوستی در حال مطالعه هستیم، می خواهیم تا ساختار پوست خشک را بررسی کنیم. به طور کلی پوست انسان از 3 لایه اپیدرم، درم و هیپودرم تشکیل شده است. اپیدرم بیرونی ترین لایه پوست است که عواملی نظیر خشکی یا چربی بیش از حد و یا حساسیت ها در این لایه بروز پیدا می کند. وظیفه اپیدرم محافظت خارجی از بدن در برابر عوامل بیماری زا و آلودگی ها است.

بنابراین طبیعی است که بیشتر از هر بخشی از پوست در معرض آسیب باشد. اپیدرم علاوه بر مکانیسم محافظتی نقش ساخت سلول های جدید برای پوست و رنگ بخشی را نیز به عهده دارد. در زیر لایه اپیدرم یک لایه با نام درم وجود دارد که فولیکول های مو، غدد ترشح سبوم(نوعی مرطوب کننده طبیعی پوست)، کلاژن سازی در آن وجود دارد. پس خشکی و یا چربی بیش از حد پوست به غده های سبوم پوست در لایه درم مربوط می شود که بر روی اپیدرم نیز تاثیر می گذارد.

ساختار پوست خشک چگونه است؟

حال که باساختار پوست به زبان ساده آشنا شدیم، وقت آن است که بدانیم چرا پوست بعضی افراد خشک است؟ خشکی پوست صورت به عوامل های متعددی بستگی دارد:

  • ترشح کم سبوم پوست
  • مشکلات هورمونی
  • کمبود آب در بدن و پوست
  • آسیب های پوستی
  • آفتاب سوختگی
  • قارچ پوست
  • بیماری های پوستی
  • ژنتیک

در این بین شایع ترین دلایل خشکی پوست عوامل ژنتیکی، ترشح کم سبوم پوست و مشکلات هورمونی است.

نشانه های داشتن پوست خشک

داشتن پوست خشک با برخی علائم همراه است که این علائم برای افرادی که پوست خشک دارند آشناست، البته این علائم می تواند برای پوست های حساس نیز وجود داشته باشد.

  • احساس کشیدگی در پوست پس از شستشو
  • زبری پوست
  • پوسته پوسته شدن
  • احساس سوزش و خارش
  • بروز التهاب و قرمزی
  • ترک خوردن لب ها
  • ترک پوستی
  • تحریک پذیری بیش از حد

با توجه به اینکه معمولا از خفیف تا شدید، پوست خشک با این علائم همراه است پس پاکسازی، شستشو و نگهداری از آن باید با دقت بالا صورت بگیرد در غیر اینصورت پوست دچار آسیب دیدگی می شود.

انواع روش های پاکسازی پوست

روش های متعددی برای پاکسازی پوست صورت وجود دارد که در ادامه برای شناخت به بررسی آنها می پردازیم.

پاکسازی روزانه صورت

وقتی بحث از پاکسازی صورت به میان می آید اولین فکری که به ذهن می رسد لایه برداری های عمیق و کارهای زمان بر است اما به عنوان کسی که تصمیم دارید در این حیطه اطلاعات کسب کنید، باید بدانید که اصلی ترین پاکسازی صورت اهمیت به روتین شستشوی روزانه پوست است. پاکسازی روزانه پوست به 3 مرحله تقسیم می شود:

  • استفاده از میسلار واترها
  • شوینده های شستشوی صورت
  • استفاده از تونر

این یک روتین پاکسازی روزانه پوست است که هر فردی برای داشتن پوستی سالم، تمیز و شاداب باید از آن پیروی کند.

پاکسازی روزانه صورت

پاکسازی هفتگی پوست

اما به طور کلی، تنها پاکسازی روزانه پوست برای داشتن پوستی سالم کافی نیست و نیاز است تا به طور هفتگی یعنی 1 الی 2 بار در هفته متناسب با نوع پوست خود از روش های زیر برای پاکسازی پوست استفاده کنیم:

  • ماسک های لایه بردار
  • اسکراب ها
  • بخور صورت
  • استفاده از وسیله های لایه بردار

اهمیت استفاده از روش پاکسازی هفتگی پوست از بین بردن سلول های مرده و فرصت دادن به پوست برای سلول سازی جدید است. زمانی که پوست فعالیت سلول سازی خود را حفظ کند همیشه شاداب و جوان به نظر می رسد.

بهترین روش پاکسازی صورت برای پوست خشک

حال که هم پوست خشک را شناختیم و هم دانستیم که منظور از پاکسازی پوست صورت چیست، زمان آن رسیده تا پاکسازی صورت برای پوست خشک را بررسی کنیم و با آن آشنا شویم.

پاکسازی روزانه پوست خشک

با توجه به اینکه در روز از لوازم آرایشی و ضد آفتاب ها استفاده می شود و علاوه بر اینها آلودگی های محیطی هم بر روی پوست می نشینند، مهم است تا 1 الی 2 بار در روز پوست خود را شسته و پاکسازی کنیم. برای پوست های خشک مرحله پاکسازی اولیه پوست از آرایش و آلودگی ها، می تواند به کمک میسلار واتر های مخصوص پوست خشک و یا شیر پاکن های کرمی صورت بگیرد تا پوست دچار حساسیت نشود. دقت کنید که باید حتما پنبه را خیلی آرام و ملایم روی پوست بکشید. سپس با یک شونده ملایم که ساختار آن برای پوست خشک تا حساس تنظیم شده صورت خود را با آب ولرم بشویید. پس از آن برای حفظ رطوبت و بستر سازی و تنظیم PH پوست باید از تونرها استفاده کنید.

پاکسازی عمیق پوست خشک

وقتی از پوست خشک حرف می زنیم طیف بسیاری از شدید تا خفیف را شامل می شود. به طور کلی برای اینکه پوست در ساخت سلول های جدید فعال باشد و دچار بیماری های پوستی نشود، لازم است به طور هفتگی پوست را با اسکراب ها یا ماسک های لایه بردار پاکسازی کنیم. پاکسازی صورت برای پوست خشک در هفته 1 بار است اما اگر پوستی خیلی حساس دارید می توانید هر 10 روز یکبار این کار را انجام دهید و اگر پوست شما دچار آسیب است پاکسازی پوست صورت به طور هفتگی هم برای شما توصیه نمی شود.

پاکسازی صورت برای پوست خشک دارای مراحلی است که اگر آن را رعایت کنید دچار آسیب و مشکل نخواهید شد که در ادامه آن ها را شرح می دهیم:

روش اول:

  1. پوست صورت خود را از مواد آرایشی و آلودگی ها پاک کنید. این کار را به وسیله پاک کننده هایی چون میسلار واتر یا شیر پاک کن انجام دهید. سپس با آب ولرم صورت خود را مرطوب کرده و اجازه دهید پوست نرم شود.
  2. بخور صورت را آماده کنید، (یا با دستگاه بخور یا یک ظرف مملو از آب داغ) و صورت خود را مقابل آن قرار دهید. فاصله صورت خود را با ظرف یا دستگاه حفظ کنید تا دچار سوختگی نشود. می توانید مقداری عصاره گیاهی نیز به آن اضافی کنید که موجب آرامش پوست می شود.
  3. به کمک انگشتان، به آرامی پوست صورت را ماساژ دهید و ضربه های آرام انگشتی به آن بزنید تا سموم و ناخالصی ها از منافذ خارج شوند.
  4. پس از 10 دقیقه بخور صورت و ماساژ حالا پوست را با یک حوله کاملا تمیز و شسته شده پاک کرده و یک ماسک خانگی یا محصولی آماده برای پوست خشک را مورد استفاده قرار دهید. و پس از گذشت 15 دقیقه ماسک را شسته و روتین رطوبت رسانی پوست را شروع کنید.

روش دوم:

  1. پوست صورت خود را از محصولات آرایشی و آلودگی ها تمیز کنید.
  2. یک اسکراب کرمی برای پوست خشک را روی پوست قرار داده و به آرامی ماساژ دهید.
  3. پس از 5 دقیقه پوست را آبکشی کنید.
  4. از آبرسان برای مرطوب کردن پوست استفاده کنید.

بایدها و نباید های پاکسازی برای پوست خشک

  • افراد دارای پوست خشک نباید از کرم های لایه بردار قوی استفاده کنند زیرا موجب تحریک پذیری در اپیدرم پوست می شود.
  • از صابون های قلیایی استفاده نشود.
  • از اسکراب پوست خشک و حساس استفاده شود.
  • پس از پاکسازی روزانه یا هفتگی باید فورا از مرطوب کننده استفاده شود.
  • از محصولات غیر استاندارد دوری شود و محصولات مراقبت پوست را از داروخانه ها تهیه کنید.
  • همه روش های پاکسازی پوست را باهم انجام ندهید. برای هیچ نوع پوستی توصیه نمی گردد.
  • افراد دارای پوست خشک پس از پاکسازی از سرم ویتامین ث استفاده نکنند زیرا موجب تحریک در پوست می شود.
  • پاکسازی پوست را در مواقعی انجام دهید که پس از آن استراحت می کنید و از خانه خارج نمی شوید.
  • پس از پاکسازی برای پوست خشک نباید از مواد آرایشی و ضد آفتاب ها استفاده شود، تنها آبرسان و مرطوب کننده ها و سرم های مغذی مجاز است.

بایدها و نباید های پاکسازی برای پوست خشک

اهمیت رطوبت رسانی در پاکسازی برای پوست خشک

چیزی که شرایط را برای داشتن یک پوست خشک فراهم می کند کمبود رطوبت در پوست است. پوست صورت به وسیله ترشح سبوم پوستی، به صورت موضعی و نوشین آب رطوبت کسب می کند. پس افراد با پوست خشک و حساس باید به مقدار کافی در روز آب بنوشند و از آبرسان های قوی پوستی استفاده کنند ومهم تر از همه از محصولات مراقبتی مخصوص پوست های خشک استفاده شود تا PH آن تنظیم شده و غدد سبوم به درستی رطوبت مورد نیاز را ترشح کنند.

پس برای داشتن پوستی سالم با نوع پوستی خشک لازم است به عنصر رطوبت دقت کنیم و بیشتر از سایر انوع پوستی باید از آبرسان ها و مرطوب کننده ها کمک بگیریم. تا پوست احساس خشکی، زبری و سوزش نکند. در روتین پاکسازی صورت برای پوست خشک بهتر است تا از محصولات آبرسان استفاده کنید. برای نمونه می توانید از اسکراب های کرمی پوست خشک استفاده کنید و یا از شوینده هایی که پوست را هیدراته می کنند و سپس یک کرم یا سرم مرطوب کنند و آبرسان را برای پوست خود در نظر داشته باشید.

روش های خانگی پاکسازی صورت برای پوست خشک

علاوه بر اینکه می توانید برخی محصولات تنظیم شده برای پوست خشک را تهیه کنید و برای پاکسازی روزانه و یا هفتگی از آنها کمک بگیرید، برخی روش های خانگی هم هستند که ایمن بوده و به پاکسازی و رطوبت رسانی پوست شما کمک می کنند. در ادامه می خواهیم برخی از این روش ها را شرح بدهیم.

اسکراب های خانگی برای پوست خشک

پاکسازی صورت برای پوست خشک می تواند به وسیله اسکراب های خانگی انجام شود.

  • اسکراب آرد برنج و شیر: ترکیب شیر و آرد برنج یک لایه بردار ملایم و دارای چربی و رطوبت است و از پوست محافظت می کند.
  • اسکراب شکر، روغن زیتون و لیمو: ترکیب شکر، آب لیموی تازه و روغن زیتون می تواند یک اسکراب موثر و رطوبت رسان باشد.
  • اسکراب قهوه و روغن نارگیل: مخلوط روغن نارگیل و پودر قهوه یک لایه بردار رطوبت رسان و پاک کننده عمیق است.

از این مواد طبیعی برای ساخت اسکراب های خانگی در پاکسازی برای پوست خشک استفاده کنید. مواد را 3 تا 4 دقیقه روی پوست به آرامی ماساژ داده سپس آبکشی کنید و در ادامه از مرطوب کننده استفاده شود.

لوسیون های طبیعی برای رطوبت رسانی و پاکسازی

برخی از روغن های طبیعی به علت کم چرب بودن و مقادیر بالای آب می توانند خاصیت رطوبت رسانی داشته باشند. می توانید پس از پاکسازی پوست صورت به جای آبرسان های آماده از یکی از موارد زیر استفاده کنید که پس از پاکسازی صورت برای پوست خشک استفاده می شوند.

  • روغن جوانه گندم
  • روغن جوجوبا
  • روغن نارگیل
  • روغن آووکادو

لوسیون های طبیعی برای رطوبت رسانی و پاکسازی

برای استفاده از این روغن های طبیعی برای پوست خشک باید چند قطره از آن را استفاده کنید. محیط پوست خود را خیلی چرب نکنید. چون شرایط برای بروز جوش و آکنه مساعد خواهد شد.

کلام پایانی

پاکسازی یکی از ارکان مهم در مراقبت از پوست است که به صورت روزانه و یا هفتگی انجام می پذیرد. در تمامی این انواع روش های پاکسازی، مهم است تا اهمیت رطوبت رسانی پوست را بدانید و هیچ گاه پوست خود را در معرض خشکی قرار ندهید. داشتن یک رطوبت رسان و یا آبرسان قوی برای افراد با پوست خشک از هرچیزی در روتین پوستی مهم تر است. پس در انتخاب یک رطوبت رسان مرغوب دقت کافی را داشته باشید. پاکسازی صورت برای پوست خشک در حالتی لذت بخش است که آن را دچار آسیب نکند. بنابرای نکات ذکر شده را جدی بگیرید تا پوستی سالم و شاداب داشته باشید.

اگر این مطلب برای‌تان مفید بود، پیشنهاد می‌کنیم مطلب روش صحیح بخور صورت و پاکسازی صورت را هم مطالعه کنید. همچنین شما می‌توانید انواع محصولات مراقبت از پوست صورت را به صورت آنلاین از داروخانه آنلاین ویتامین ث خریداری و درب منزل تحویل بگیرید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه