ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

هیپرکلسمی: عوارض سطح کلسیم بالا در بدن

فهرست محتوا

هیپرکلسمی چیست؟ این بیماری به چه صورت در بدن ظاهر خواهد شد؟ راه های تشخصیص و درمان هیپرکلسمی به چه صورت است؟ در این مقاله به سوالات شما پاسخ داده ایم.

ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:

به بالا بودن غلظت بیش از حد کلسیم در خون هیپرکلسمی گفته می شود. کلسیم برای عملکرد طبیعی اندام ها، سلول ها، ماهیچه ها، اعصاب، انعقاد خون و سلامت استخوان ها ضروری است.

با این حال، مقدار زیاد آن می تواند مشکلاتی ایجاد کند. هیپرکلسمی باعث می شود بدن نتواند عملکردهای طبیعی خود را انجام دهد. سطوح بسیار بالای کلسیم ممکن است بسیار خطرناک باشد.

علائم هیپرکلسمی

در صورت داشتن هیپرکلسمی خفیف ممکن است علائم قابل توجهی نداشته باشید. اگر مورد جدی تری دارید، معمولاً علائم و نشانه هایی خواهید داشت که بر قسمت های مختلف بدن تأثیر می گذارد.

علائم عمومی:

  • سردرد
  • خستگی

علائم مربوط به کلیه ها:

  • تشنگی زیاد
  • ادرار زیاد
  • درد بین کمر و بالای شکم در یک طرف به دلیل سنگ کلیه

علائم مربوط به شکم:

  • حالت تهوع
  • درد شکم
  • کاهش اشتها
  • یبوست
  • استفراغ

قلب

کلسیم بالا می تواند بر سیستم الکتریکی قلب تأثیر بگذارد و باعث ایجاد ریتم غیرطبیعی قلب شود.

ماهیچه ها

سطوح کلسیم می تواند بر ماهیچه ها تأثیر بگذارد و باعث لرزش، گرفتگی و ضعف شود.

استخوان ها

سطوح بالای کلسیم می تواند بر استخوان ها تأثیر بگذارد، که این تأثیر منجر به موارد زیر می شود:

  • استخوان درد
  • پوکی استخوان
  • شکستگی ناشی از بیماری

علائم عصبی

هیپرکلسمی همچنین می تواند علائم عصبی مانند افسردگی، از دست دادن حافظه و تحریک پذیری را ایجاد کند. موارد شدید می تواند باعث گیجی و کما شود.

در صورت ابتلا به سرطان و مشاهده علائم هیپرکلسمی، فوراً به پزشک مراجعه کنید. ممکن است سرطان باعث افزایش سطح کلسیم شود. وقتی این اتفاق می افتد، فوریت پزشکی ضروری است.

دلیل بروز هیپرکلسمی

بدن از تعامل بین کلسیم، ویتامین D و هورمون پاراتیروئید (PTH) برای تنظیم سطح کلسیم استفاده می کند.

هورمون پاراتیروئید به بدن کمک می کند تا میزان کلسیم وارد شده به خون از روده ها، کلیه ها و استخوان ها را کنترل کند. به طور معمول، این هورمون با کاهش سطح کلسیم در خون افزایش یافته و با افزایش سطح کلسیم کاهش می یابد.

هنگامی که سطح کلسیم بیش از حد بالا می رود، بدن می تواند از غده تیروئید کلسی تونین تولید کند. وقتی به هیپرکلسمی مبتلا هستید، کلسیم اضافی در جریان خون وجود دارد و بدن نمی تواند سطح کلسیم را به طور معمول تنظیم کند.

دلایل مختلفی برای این بیماری وجود دارد:

هیپرپاراتیروئیدیسم

غدد پاراتیروئید چهار غده کوچک هستند که در پشت غده تیروئید در گردن قرار دارند. آنها تولید هورمون پاراتیروئید را کنترل می کنند، که به نوبه خود کلسیم خون را تنظیم می کند.

هیپرپاراتیروئیدیسم زمانی اتفاق می افتد که یک یا چند غده پاراتیروئید بیش از حد فعال شده و هورمون پاراتیروئید زیادی آزاد می کند. این امر باعث ایجاد عدم تعادل کلسیم می شود که بدن نمی تواند به تنهایی آن را اصلاح کند. این دلیل اصلی هیپرکلسمی است، به ویژه در زنان بالای 50 سال.

بیماری های ریوی و سرطان ها

بیماری های گرانولوماتوز، مانند سل و سارکوئیدوز، بیماری های ریوی هستند که می توانند باعث افزایش سطح ویتامین D شوند. این امر منجر به جذب بیشتر کلسیم و در نتیجه باعث افزایش سطح کلسیم در خون می شود.

برخی از سرطان ها، به ویژه سرطان ریه، سرطان سینه و سرطان خون، می توانند خطر ابتلا به هیپرکلسمی را افزایش دهند.

عوارض جانبی داروها

برخی از داروها، به ویژه دیورتیک ها، می توانند هیپرکلسمی ایجاد کنند. آنها این کار را با ایجاد دیورز مایع شدید (که از دست دادن آب بدن است) و دفع ناکافی کلسیم انجام می دهند. این امر منجر به غلظت بیش از حد کلسیم در خون می شود.

داروهای دیگر مانند لیتیوم باعث ترشح PTH بیشتر می شوند.

مکمل های غذایی و داروهای بدون نسخه

مصرف بیش از حد ویتامین D یا کلسیم به شکل مکمل می تواند سطح کلسیم را بالا ببرد. استفاده بیش از حد از کلسیم کربنات، که در آنتی اسیدهای رایج مانند تامس و رولادیس یافت می شود، همچنین می تواند منجر به افزایش سطح کلسیم شود.

دوزهای بالای این محصولات بدون نسخه سومین علت شایع هیپرکلسمی در جهان است.

کم آبی بدن

کم آبی بدن معمولاً منجر به موارد خفیف هیپرکلسمی می شود. کم آبی باعث افزایش سطح کلسیم به دلیل مقدار کم مایعات در خون می شود. با این حال، شدت آن تا حد زیادی به عملکرد کلیه بستگی دارد.

در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه، اثرات کم آبی بیشتر است.

نحوه تشخیص هیپرکلسمی

پزشک می تواند از آزمایش خون برای بررسی سطح کلسیم در خون استفاده کند. آزمایشات ادراری که کلسیم، پروتئین و سایر مواد را اندازه گیری می کند نیز می تواند مفید باشد.

اگر پزشک سطح کلسیم بالایی پیدا کند، آزمایشات بیشتری را برای پی بردن به علت بیماری تجویز می کند. آزمایش خون و ادرار می تواند به پزشک در تشخیص هایپرپاراتیروئیدیسم و ​​سایر بیماری ها کمک کند.

آزمایشاتی که می تواند به پزشک شما اجازه دهد تا شواهدی از سرطان یا سایر بیماری هایی که می توانند باعث هیپرکلسمی شوند را بررسی کند، که شامل موارد زیر است:

  • اشعه ایکس قفسه سینه، که می تواند سرطان ریه را نشان دهد
  • ماموگرافی، که به تشخیص سرطان سینه کمک می کند
  • سی تی اسکن، که تصویر دقیق تری از بدن را نشان می دهد
  • اسکن MRI، که تصاویری دقیق از اندام ها و سایر ساختارهای بدن را نشان می دهد
  • آزمایش های تراکم معدنی استخوان DEXA، که استحکام استخوان را ارزیابی می کند

گزینه های درمانی هیپرکلسمی

گزینه های درمان هیپرکلسمی بستگی به شدت بیماری و علت زمینه ای دارد.

موارد خفیف

در صورت داشتن یک مورد خفیف هیپرکلسمی، بسته به علت، ممکن است نیاز به درمان فوری نداشته باشید. با این حال، باید آن را کنترل کنید. یافتن علت زمینه ای مهم است.

تأثیری که سطح کلسیم بالا بر بدن می گذارد نه تنها به میزان کلسیم موجود، بلکه به سرعت افزایش آن مربوط می شود. بنابراین، باید به توصیه های پزشک خود پایبند باشید.

حتی افزایش خفیف سطح کلسیم می تواند به مرور منجر به سنگ کلیه و آسیب کلیه شود.

موارد متوسط ​​تا شدید

اگر هیپرکلسمی متوسط ​​تا شدید دارید، به احتمال زیاد به بستری در بیمارستان نیاز داشته باشید. هدف از درمان در بیمارستان این است که سطح کلسیم به حالت عادی برگردد. هدف درمان در بیمارستان همچنین جلوگیری از آسیب به استخوان ها و کلیه ها است. گزینه های درمانی رایج شامل موارد زیر است:

  • کلسی تونین هورمونی است که در غده تیروئید تولید می شود. روند پوکی استخوان را کاهش می دهد.
  • مایعات داخل وریدی بدن را هیدراته کرده و سطح کلسیم را در خون کاهش می دهد.
  • کورتیکواستروئیدها داروهای ضد التهابی هستند. آنها در درمان بیش از حد ویتامین D مفید هستند.
  • داروهای دیورتیک حلقه می توانند به کلیه ها کمک کنند تا مایعات را از بدن خارج کرده و کلسیم اضافی را از بین ببرند، به ویژه اگر نارسایی قلبی دارید.
  • بیس فسفونات های داخل وریدی با تنظیم کلسیم استخوان، سطح کلسیم خون را کاهش می دهد.
  • در صورت آسیب کلیه ها می توانید دیالیز انجام دهید تا خون از کلسیم اضافی و مواد زائد خلاص شود. معمولاً این کار در صورتی انجام می شود که سایر روش های درمانی مؤثر نباشند.

هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه

بسته به سن، عملکرد کلیه و اثرات استخوانی، ممکن است برای برداشتن غدد پاراتیروئید غیر طبیعی به جراحی نیاز داشته باشید. این روش اکثر موارد هیپرکلسمی ناشی از هایپرپاراتیروئیدیسم را درمان می کند.

اگر نمی خواهید جراحی انجام دهید، پزشک ممکن است دارویی به نام سیناکالست (سنسیپار) را توصیه کند. این دارو باعث کاهش سطح کلسیم با کاهش تولید PTH می شود. اگر پوکی استخوان دارید، ممکن است پزشک از شما بخواهد بیس فسفونات ها را مصرف کنید تا خطر شکستگی کاهش یابد.

سرطان

در صورت ابتلا به سرطان، پزشک گزینه های درمانی را با شما در میان می گذارد تا به شما در تعیین بهترین روش های درمان هیپرکلسمی کمک کند.

ممکن است بتوانید علائم را از طریق مایعات داخل وریدی و داروهایی مانند بیس فسفونات ها تسکین دهید. این روش ممکن است برای شما آسان تر باشد که با درمان های سرطان خود مقابله کنید.

داروی سیناکلست همچنین می تواند برای درمان سطح بالای کلسیم به دلیل سرطان پاراتیروئید استفاده شود. تحقیقات نشان می دهد که ممکن است به دلیل سرطان های دیگر در درمان هیپرکلسمی نیز نقش داشته باشد.

عوارض ناشی از هیپرکلسمی

هیپرکلسمی می تواند باعث مشکلات کلیوی مانند سنگ کلیه و نارسایی کلیه شود. سایر عوارض شامل ضربان قلب نامنظم و پوکی استخوان است. هیپرکلسمی همچنین می تواند باعث گیجی یا زوال عقل شود زیرا کلسیم به عملکرد صحیح سیستم عصبی کمک می کند. در موارد جدی می تواند منجر به کما شود.

پیشگیری بلند مدت

پیشگیری بلند مدت بستگی به علت و شدت بیماری شما دارد. پزشک می تواند بهترین درمان را برای شما تعیین کند. به طور مرتب با پزشک خود مشورت کنید تا از این موضوع مطلع شوید و سؤالات خود را مطرح کنید. اطمینان حاصل کنید که هرگونه آزمایش پیگیری و مراجعات توصیه شده را دنبال کنید.

می توانید با انتخاب شیوه زندگی سالم، وظیفه خود را برای محافظت از کلیه ها و استخوان های خود در برابر آسیب ناشی از هیپرکلسمی انجام دهید. مطمئن شوید که مقدار زیادی آب می نوشید. با این کار بدن شما هیدراته می شود، سطح کلسیم خون پایین می آید و خطر ابتلا به سنگ کلیه کاهش می یابد.

از آنجا که سیگار کشیدن می تواند باعث از بین رفتن استخوان شود، باید در اسرع وقت آن را ترک کنید. سیگار کشیدن همچنین باعث بروز بیماری های زیادی می شود. ترک سیگار می تواند به سلامت شما کمک کند. ترکیبی از تمرینات بدنی و تمرینات قدرتی می تواند استخوان های شما را قوی و سالم نگه دارد. ابتدا با پزشک خود مشورت کنید تا بدانید چه نوع تمریناتی برای شما بی خطر است.

این امر به ویژه در صورتی که سرطانی داشته باشید که بر استخوان های شما تأثیر می گذارد بسیار مهم است. اطمینان حاصل کنید که دستورالعمل های مربوط به دوز مکمل ها و داروهای بدون نسخه را برای کاهش خطر مصرف بیش از حد ویتامین D و کلسیم دنبال کنید.

داروخانه آنلاین ویتامین ث در خدمت شماست تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه