ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

قرص آهن برای کودکان

قرص آهن برای کودکان – خطر کم خونی در کودکان

فهرست محتوا

کم خونی ناشی از فقر آهن، نوع رایج کم خونی است و همانطور که از نامش پیداست در اثر کمبود ماده معدنی آهن ایجاد می شود. شایع ترین علائم کمبود آهن، خستگی و ضعف شدید، رنگ پریدگی پوست، مشکل در تمرکز، سردرد و سرگیجه بوده که غالبا در کودکان و بزرگسالان امکان بروز آن وجود دارد. کمبود آهن در هر سنی می تواند خطرات بسیاری داشته باشد اما در کودکی می تواند مشکلاتی در خصوص رشد کودکان را به وجود آورد که در این متن از داروخانه آنلاین ویتامین ث درباره داروها و قرص آهن برای کودکان مطالبی را بررسی خواهیم کرد.

قرص آهن برای کودکان چیست؟

آهن یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است که به وسیله هموگلوبین اکسیژن را به بافت ها و اندام ها می رساند و میوگلوبین که در بافت ماهیچه ای وجود دارد با اتصال اکسیژن باعث تقویت عضلات می شود. همچنین یکی از اجزای معدنی مورد نیاز برای سنتز برخی هورمون ها و آنزیم ها است. قرص آهن برای کودکان به منظور کاهش عوارض های کم خونی و جبران ماده معدنی آهن در بدن مورد استفاده قرار می گیرد.

قرص آهن برای کودکان چیست؟

اطلاعات دارویی قطره آهن

  • مورد استفاده در کودکان بالای 6 ماه
  • به منظور جبران آهن در بدن
  • به منظور جبران اختلالات رشد در اثر کمبود آهن
  • به منظور مشکل در جذب آهن

اشکال دارویی آهن

مکمل آهن در اشکال دارویی زیر یافت می شود:

  • قرص
  • کپسول
  • قطره
  • شربت

چه کودکانی به قرص آهن نیاز دارند؟

کم خونی فقر آهن (IDA) کم خونی است که به دلیل کمبود آهن در بدن ایجاد می شود. آهن برای تولید هموگلوبین در بدن ضروری است. هموگلوبین پروتئین حامل اکسیژن خون است و در صورت کمبود آهن، هموگلوبین کافی در بدن تولید نمی شود. این امر ظرفیت حمل اکسیژن بدن را کاهش می دهد و باعث کم خونی می شود.

کم خونی فقر آهن در کودکان ممکن است به دلیل عدم دریافت آهن کافی یا به دلیل از دست دادن آهن در بدن رخ دهد. به عنوان مثال، دلایلی مانند از دست دادن بیش از حد خون در کودک، افزایش وزن سریع در طول رشد یا افزایش نیاز به آهن به دلیل رشد، ناتوانی کودک در دریافت مقادیر کافی آهن یا مشکل سلامتی که بر جذب آهن کودک تأثیر منفی می گذارد، ممکن است باعث کمبود آهن شود.

علائم کم خونی فقر آهن ممکن است در کودکان متفاوت باشد، اما به طور کلی شامل خستگی، ضعف، تنگی نفس، رنگ پریدگی پوست و چشم و زبان مایل به قرمز یا سفید است. کم خونی فقر آهن با آزمایش خون توسط پزشک قابل تشخیص است. درمان را می توان با مصرف مکمل های آهن و غذاهای حاوی آهن برای رفع نیاز آهن کودک به دست آورد. در ادامه خواهیم گفت که چه کودکانی به قرص آهن نیاز دارند؟

  • کودکانی که رژیم غذایی مغذی ندارند.
  • در صورتی که کودک به بیماری عفونی مزمن مبتلا باشد.
  • کودکی که مشکلات گوارشی شدید دارد.
  • نوزادانی که نارس هستند و با کمبود وزن متولد می شوند.
  • نوزادانی که از بدو تولد با کم خونی متولد می شوند.
  • کودکانی که در رژیم غذایی آنها شیر گاو پر مصرف است.
  • اگر کودک در معرض سرب باشد.
  • دختران در سن بلوغ

قطره آهن سیدرال گوچه جونیافارما

قطره آهن سیدرال گوچه جونیافارما ( Sideral Gocce ) مکمل غذایی است که برای رفع کمبود آهن لیپوزومال در نوزادان استفاده می شود. سیدرال گوچه مکملی است که علاوه بر تاثیر گذاری فوق العاده، فاقد هرگونه عوارض گوارشی است. در صورتی که نوزاد شما رشد کم، وزنی کمتر از حد نرمال، زرد بودن رنگ پوست ، بی اشتهایی، کم شدن تحرک، حس خستگی و یا اختلال در تمرکز دارد، نشان از کمبود آهن در بدن اوست که باید با مصرف مکمل نسبت به جبران آن اقدام کنید.

مقدار آهن مورد نیاز برای کودکان در سنین مختلف

آهن مورد نیاز کودکان در هر سنی متفاوت است که میزان مصرف قرص آهن برای کودکان را در جدول زیر ذکر کرده ایم.

گروه سنیمقدار توصیه شده آهن در روز
7 تا 12 ماهگی11 میلی گرم
1 تا 3 سالگی7 میلی گرم
4 تا 8 سالگی10 میلی گرم
9 تا 13 سالگی8 میلی گرم
14 تا 18 سالگیدختران 15 میلی گرم
14 تا 18 سالگیپسران 11 میلی گرم

 

اهمیت و نقش آهن در رشد کودک

آهن در بدن کودکان از بسیاری عملکردهای مهم پشتیبانی می کند. که به منظور جلوگیری از اختلال در این عملکردها باید میزان آهن خون کودک مدام بررسی شده و در صورت کمبود آن در بدن از مکمل قطره آهن استفاده کرد. کمبود آهن در بدن کودک می تواند مشکلاتی در خصوص رشد را پدید آورد.

کمبود آهن حتی می تواند نقص رشد در جنین و کودک تازه متولد شده را تشدید کند. به طوری که جنین اگر آهن کافی در بدن مادر دریافت نکرده باشد امکان بروز مشکلات ذهنی وجود خواهد داشت. به همین منظور پزشکان قبل از بارداری توصیه می کنند مادران از مکمل آهن استفاده کنند. کمبود آهن می تواند موجب کاهش تولید هورمون رشد در بدن کودک شده و رشد کودک با تاخیر روبرو شود و یا اندام های کودک در زمان مناسب رشد پیدا نکنند.

علائم فقر آهن و کم خونی در کودکان

علائم کم خونی فقر آهن در کودکان ممکن است به شرح زیر باشد:

خستگی و ضعف

کودکان مبتلا به کم خونی یا فقر آهن، ممکن است خسته و ضعیف باشند زیرا نمی توانند اکسیژن کافی کسب کنند. با کاهش آهن هموگلوبین کمتری تولید شده و انتقال اکسیژن در بدن با تاخیر و کندی روبرو می شود.

تنگی نفس

کودکان مبتلا به کم خونی فقر آهن ممکن است دچار تنگی نفس شوند زیرا نمی توانند اکسیژن کافی حمل کنند. گردش خون در کودکانی که کم خونی دارند کاهش پیدا کرده و در حین تنگی نفس ممکن است عرق سرد هم دیده شود.

رنگ پریدگی پوست و چشم و زبان

پوست و چشم کودکان مبتلا به کم خونی و فقر آهن ممکن است رنگ پریده به نظر برسد. دلیل این عارضه هم به کاهش هموگلوبین و گردش خون پایین مربوط می شود.

کند شدن روند رشد

کاهش آهن در بدن کودک می تواند بر روی ترشح هورمون های رشد و دریافت مواد مغذی تاثیر بگذارد به همین منظور یکی از نشانه های کمبود آهن در بدن کودک متوقف شدن رشد است.

نداشتن اشتها و کم غذا شدن

کمبود آهن به کم اشتهایی کودک منجر می شود. زیرا آنزیم های اشتها در اثر کم خونی دچار تداخل در ترشح شده و عدم گرسنگی در کودک پدیدار می شود. در واقع بی اشتهایی عوارض کم خونی است و با مصرف مکمل آهن در کنار مکمل اشتها آور کودکان به درمان آن کمک می شود.

علائم فقر آهن و کم خونی در کودکان

علائم کم خونی و فقر آهن در کودکان می تواند متفاوت باشد. حتی ممکن است با علائم سایر مشکلات سلامتی اشتباه گرفته شود. بنابراین اگر فکر می کنید فرزندتان ممکن است کم خونی یا فقر آهن داشته باشد، حتما با پزشک خود مشورت کرده و آزمایشات لازم را انجام دهید.

اهمیت مصرف قرص آهن در کودکان چیست؟

اطلاع از سلامتی کودک برخی فاکتورهای ظاهری بدن را در بر می گیرد که به سلامت عمومی آن مربوط می شود. کودک سالم اشتهای مناسب، رشد به موقع، سلامت روان، سیستم ایمنی قوی را داراست که فاکتورهای سلامت کودک محسوب می شوند. آهن یکی از مواد معدنی ضروری است که در کنار دیگر مواد معدنی و ویتامین ها سلامتی کودک را تضمین می کنند.

اهمیت وجود کافی آهن در بدن کودک سلامتی و شادابی روانی آن را رقم می زند به همین منظور باید در تغذیه روزانه کودک از مواد مغذی حاوی آهن و ویتامین ها استفاده کرد زیرا کمبود آهن بر روی رشد عضلانی و اسکلتی، رشد ذهنی و سیستم ایمنی کودک تاثیر شدید می گذارد.

بهترین زمان مصرف قرص آهن برای کودکان

بهترین زمان مصرف قرص آهن با معده خالی است اما اگر کودک با مشکلات گوارشی نظیر اسهال، یبوست، معده درد و دل درد روبرو شود باید حتما همراه با غذا مورد استفاده قرارگیرد. روش و مقدار مصرف قطره آهن برای کودکان (قطره آهن نوزادان) را باید با تجویز پزشک برای کودک در نظر بگیرید اما روزی یکبار در هنگام شب بهترین زمان مورد نظر و میزان در نظر گرفته شده استاندارد است.

انواع قرص آهن برای کودکان

مکمل آهن برای کودکان در انواع مختلفی تولید می شود که قطره آهن مایع و شربت بهترین شکل مکمل آهن برای کودکان است زیرا خوراندن آن به کودک و نوزاد راحت تر بوده و با مشکل مواجه نمی شود. در ادامه بهترین نوع مکمل آهن را ذکر می کنیم:

  • قطره فروس سولفات : کاربرد قطره آهن (قطره فروس سولفات) به منظور کاهش مشکلات رشد و تقویتی در کودکان با اختلال کمبود آهن است. نام تجاری قطره آهن (قطره فروس سولفات) امی ویتال است.
  • قطره آهن فروزومال: کاربرد این قطره آهن خوراکی به منظور رفع کمبود آهن است و با نام تجاری قطره سیمرغ شناخته می شود.

قطره آهن لیپوزوفر کودک

قطره لیپوزوفر ساخت شرکت بنیاد سلامت کسری است. هر میلی لیتر این قطره حاوی ماده فعال :7 میلی گرم آهن به فرم لیپوزومال می باشد که به عنوان مکمل غذایی حاوی آهن برای تامین نیاز روزانه آهن نوزادان و کودکان و پیشگیری از فقر آهن و آنمی ناشی از فقر آهن در کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت قطره آهن لیپوزوفر کودکان مناسب بوده و برای همه قابل تهیه است.

راه های درمان کمبود آهن در بدن کودک چیست؟

ابتدا برای اطلاع از کمبود آهن در بدن کودک باید کودک توسط پزشک معاینه شده و آزمایش خون صورت بگیرد. پس از اینکه متوجه کمبود آهن در بدن کودک شدید پزشک برای جبران این کمبود توصیه خواهد کرد که از مولتی ویتامین های کودکان در کنار قرص آهن جویدنی، مکمل‌های پاستیلی آهن یا بهترین قرص آهن برای کودکان استفاده شود.

علاوه بر درمان های دارویی باید در رژیم غذایی کودک از مواد غذایی حاوی آهن نظیر گوشت، تخم مرغ، حبوبات و سبزیجات استفاده کرد. لازم است برای رشد بهتر کودک بخشی از روز را زیر نور آفتاب فعالیت داشته باشد.

عوارض مصرف قرص آهن در کودکان

شایع ترین عوارض قرص های آهن در کودکان علائم گوارشی دارد که می توان برای کاهش این عارضه متداول آن را همراه با غذا به کودک خوراند. به یاد داشته باشید که برای جبران کمبود آهن در نوزادان و کودکان نباید بیش از نیاز و دوز مصرف روزانه به آنها مکمل آهن بخورانید زیرا می تواند عوارض زیر را به همراه داشته باشد.

  • دل درد شدید
  • حالت تهوع
  • مدفوع سیاه
  • رفلاکس معده
  • یبوست
  • اسهال
  • مدفوع سیاه رنگ

تداخلات دارویی قطره آهن چیست؟

با توجه به فواید و عوارض قرص آهن برای کودکان که در این متن بررسی کردیم قسمت مهم از نکات مصرفی این مکمل پر فایده دقت به تداخلات دارویی قطره آهن برای کودکان است. مکمل آهن را با داروهای زیر نباید مصرف کرد.

  • داروهای ضد اسید معده
  • داروهای پوکی استخوان
  • داروهای تیروئید
  • آنتی‌بیوتیک‌ها

موارد منع مصرف قطره آهن (قطره فروس سولفات)

قبل از مصرف مکمل آهن باید کاتالوگ داخل بسته بندی دارو را به خوبی مطالعه و از موارد منع مصرف آن مطلع شوید. موارد زیر کودکانی هستند که نمی توانند مکمل آهن مصرف کنند.

  • کودکانی که مشکل دفع آهن دارند.
  • کودکانی که به تالاسمی مبتلا هستند.
  • کودکانی که از داروهای ضد انعقاد استفاده کرده باشند.
  • اگر کودک از مکمل یا داروی گیاهی خاصی استفاده کرده باشد.
موارد منع مصرف قطره آهن (قطره فروس سولفات)
سوالات متداول

1.آیا مصرف قطره آهن با شیر مضر است؟

بله؛ شیر، لبنیات و حتی مکمل های حاوی کلسیم موجب کاهش و تداخل در جذب آهن می شوند. اگر کودک شیرخواره دارید قطره آهن را با فاصله از زمان خوردن شیر به او بخورانید تا تداخل تغذیه ای رخ ندهد.

2.آیا قطره آهن از چهار ماهگی به کودک خورانده می شود؟

قطره آهن بعد از شش ماهگی به کودک خورانده می شود. تنها در برخی نوزادان که دچار اختلال در جذب آهن باشند با دوز خیلی پایین و تشخیص متخصص می توان در چهار ماهگی از قطره آهن استفاده کرد.

3.چطور جذب قرص و قطره آهن را در کودک افزایش دهیم؟

برای اینکه کودک جذب بهتری از مکمل های آهن داشته باشد باید 2 ساعت قبل از غذا مکمل را مصرف کرده و حتی برای تسهیل جذب همراه با قرص آهن از ویتامین C و یا آب پرتقال استفاده شود.

4.آیا قطره آهن موجب سیاهی دندان در کودک می شود؟

قطره آهن موجب سیاهی و ایجاد لکه های سیاه روی دندان کودک می شود. تنها در صورتی این اتفاق رخ می دهد که قطره یا شربت آهن با دندان ها تماس پیدا کند.

کلام پایانی

خطر کم خونی ناشی از کمبود آهن در کودکان بسیار جدی است و باید به آن دقت داشته باشید و به موقع درمان آغاز شود. در صورتی که در رفع کمبود آهن در بدن کودک کوتاهی رخ دهد موجب تضعیف سیستم ایمنی و اختلال رشد فیزیکی و ذهنی خواهد شد. به علائم کمبود آهن در کودک دقت کرده و در صورتی که علائم را مشاهده کردید برای رفع مشکل به پزشک مراجعه کنید. همچنین می توانید با مراجعه به سایت داروخانه مکمل افزایش قد و رشد استخوان کودکان را بررسی کرده و خرید اینترنتی دارو از داروخانه ویتامین ث داشته باشید.

منبع

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه