ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

کمبود روی چه تاثیری بر بدن دارد؟

فهرست محتوا

کمبود روی ، موضوع مورد بحث در این مقاله است. در مطلب پیش رو تلاش کردیم تا شما به پاسخ پرسش های اساسی در رابطه با روی و کمبود این ماده در بدن برسید.

ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:

روی یک ماده معدنی ضروری است که بدن برای مبارزه با عفونت و ساخت سلول های جدید به آن نیاز دارد. این ماده نقش مهمی در ترمیم زخم ها و تکثیر DNA (نقشه ژنتیکی سلول ها) ایفا می کند.

اگر مقدار روی مصرفی شما کافی نباشد ممکن است دچار عوارضی از جمله ریزش مو، افت هوشیاری و ضعف حس چشایی و بویایی شوید. کمبود روی به ندرت رخ می دهد؛ اما هنوز کسانی هستند که به این اختلال دچار می شوند.

علائم کمبود روی

بدن شما برای انجام فعالیت های ایمنی و تولید سلول های جدید به روی نیاز دارد. باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. با این حال، می دانیم که روی برای رشد، تکامل جنسی و تولیدمثل ضروری است.

هنگام کمبود روی بدن نمی تواند سلول های جدید و سالم تولید کند. در نتیجه علائمی مانند موارد زیر ایجاد می گردند:

•کاهش وزن بدون دلیل؛
•طول کشیدن فرایند ترمیم زخم؛
•افت هوشیاری؛
•ضعف حس بویایی و چشایی؛
•اسهال؛
•کاهش اشتها؛
•ضایعات پوستی.

خلاصه

روی یک ماده ضروری برای رشد و تکامل جنسی می باشد. کمبود این ماده معدنی ممکن است عوارض جسمی مختلفی دربر داشته باشد.

عوامل خطرآفرین

اگر هنگام بارداری مبتلا به کمبود روی شوید ممکن است مواد مغذی موردنیاز جنین تأمین نشوند. اگر می خواهید باردار شوید امکان دارد کمبود روی مشکل ساز باشد. به طور کلی، کمبود روی خطر ناباروری مردان را افزایش می دهد.

از جمله کسانی که بیشتر در معرض ابتلا به کمبود روی قرار دارند، می توان به نوزادان شیرخوار و افراد سالمند اشاره کرد. خانم های باردار به روی بیشتری نیاز دارند؛ زیرا جنین درحال رشد برای تکامل و نمو به این ماده معدنی احتیاج دارد. افرادی که الکل مصرف می کنند نیز در خطر کمبود روی هستند. طبق تحقیقات، مصرف الکل جذب روی را با اختلال مواجه می کند.

خلاصه

خانم های باردار بایستی در حین (و بعد) از بارداری حتماً روی کافی مصرف نمایند تا فرزند آنها رشد و نمو مناسبی داشته باشد.

تشخیص کمبود روی

روی به مقدار اندک در همه سلول های بدن پراکنده می باشد. در نتیجه با یک آزمایش خون ساده می توان کمبود روی را تشخیص داد.اگر مشکوک به کمبود روی باشید، بایستی برای تشخیص دقیق آزمایش پلاسما بدهید. برای تشخیص این اختلال از آزمایش ادرار و آنالیز تار موی سر هم استفاده می شود.

بعضی اوقات، کمبود زینک در اثر وجود اختلالات دیگر روی می دهد. مثلاً برخی بیماری ها باعث نقص در فرایند جذب روی می شوند. کمبود روی موجب کمبود مس هم می شود. پزشک می تواند درباره این اختلالات برای شما توضیح بدهد. به علاوه ممکن است آزمایش های اضافه ای انجام شود تا دلیل کمبود روی بدن مشخص گردد.

خلاصه

برای تشخیص کمبود روی از آزمایش خون، ادرار یا آنالیز مو استفاده می شود. برخی اختلالات موجب کمبود روی می شوند؛ بنابراین ممکن است پزشک برای تشخیص دلیل اصلی کمبود آزمایش های دیگری نیز تجویز نماید.

درمان کمبود روی

تغییرات غذایی

برای درمان کمبود زینک ، ابتدا بایستی تغذیه خود را تغییر دهید. در ابتدای امر باید مواد غذایی زیر را بیشتر مصرف کنید:

•انواع گوشت قرمز؛
•گوشت طیور؛
•حبوبات؛
•جوانه گندم؛
•برنج وحشی؛
•غذای دریایی.

اگر گیاهخوار باشید تأمین روی موردنیاز از غذاهای مصرفی اندکی دشوارتر خواهد بود. می توانید با مصرف انواع لوبیا، دانه کاج، نخود و بادام، روی موردنیاز خود را به دست بیاورید.

سازمان کشاورزی لیست کاملی از مواد غذایی سرشار از روی ارائه می دهد. اگر این مواد غذایی را به برنامه تغذیه خود اضافه کنید، می توانید از بروز کمبود پیشگیری نمایید.

مکمل

می توانید به کمک انواع مکمل، کمبود روی را جبران نمایید. روی در بسیاری از مکمل های ویتامینی گنجانده می شود. البته در برخی داروهای سرماخوردگی نیز روی وجود دارد، اما اگر بیمار نیستید نباید سرخود داروی سرماخوردگی استفاده کنید.

می توانید مکمل هایی که فقط حاوی روی هستند نیز خریداری نمایید.
اگر می خواهید برای تقویت سلامتی خود و افزایش سطح روی مکمل مصرف کنید، حتما احتیاط نمایید. روی با برخی پادتن ها، داروهای آرتریت و مدر تداخل ایجاد می کند.

خلاصه

بهترین راه برای درمان کمبود روی، استفاده از مواد غذایی سرشار از این ماده معدنی می باشد. البته مکمل های روی نیز موجود هستند اما از آنجا که احتمال دارد با داروهای دیگر تداخل داشته باشند، در مصرف آنها حتماً احتیاط نمایید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در اکثر موارد، کمبود روی اختلال جدی ایجاد نمی کند. البته اگر باردار هستید یا نوزاد شیر می دهید، حتماً در صورت مشاهده علائم کمبود به پزشک مراجعه نمایید. روی برای سلامت جنین بسیار ضروری است.

اگر می دانید که مبتلا به کمبود هستید، یا به مدت چندین روز اسهال داشته باشید حتماً برای درمان اقدام کنید. روده ها برای مقابله با بیماری و عفونت به روی نیاز دارند و بدون این ماده معدنی ممکن است دچار مشکلات جدی تر شوند.

اگر علائم زیر را داشتید حتماً به مراکز درمانی مراجعه کنید:

•سرگیجه یا تهوع؛
•سردرد ناگهانی که بهبود نمی یابد؛
•ضعف و غش.

خلاصه

کمبود روی در اکثر موارد جدی نیست. البته اگر احتمال می دهید که دچار کمبود هستید (به خصوص اگر باردارید) حتماً به پزشک مراجعه نمایید.

سخن آخر

مردم سراسر جهان به کمبود روی دچار می شوند. البته با تغییر عادات تغذیه ای و استفاده از مکمل می توان این اختلال را درمان نمود. افراد مبتلا به کمبود روی می توانند با استفاده از منابع سرشار از روی و تغذیه متعادل، سلامت خود را حفظ نمایند.

داروخانه آنلاین ویتامین ث در خدمت شماست تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه