ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

تنبلی تخمدان و دیابت

خطر ابتلا به دیابت در تخمدان پلی کیستیک چقدر است؟

فهرست محتوا

تخمدان پلی کیستیک یکی از عارضه هایی است که به ناباروری زنان منجر می شود. به تخمدان پلی کیستیک در اصطلاح تنبلی تخمدان نیز گفته می شود که نشان دهنده بی کیفیت بودن تخمک گذاری و نا کارآمدی به موقع آن است. طبق مشاهدات علمی اثبات شده، اکثر زنانی که به تخمدان پلی کیستیک دچار هستند به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند و به همین علت یکی از داروهای کاهش عوارض تخمدان پلی کیستیک داروی کاهنده قند و انسولین خون است.

بسیاری از زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک ارتباط بین تنبلی تخمدان و دیابت را نمی دانند و به علت عدم آگاهی دچار عوارض این سندرم می شوند. به علت درجه اهمیت این موضوع در سلامت جنسی و جسمی زنان، در این متن از وبلاگ داروخانه آنلاین ویتامین ث به مبحث تخمدان پلی کیستیک و دیابت می پردازیم.

ارتباط بین تنبلی تخمدان و دیابت

مقاومت در برابر انسولین در سندرم تخمدان پلی کیستیک مانند دیابت ایجاد می شود و از هر دو بیمار مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، یک نفر مبتلا به دیابت است. سندرم تخمدان پلی کیستیک که با علائمی نظیر بی نظمی در قاعدگی و افزایش رشد موی زائد ظاهر می شود، شایع ترین اختلال هورمونی در زنان در سنین باروری است. تقریباً 50 درصد زنانی که با ناتوانی در باردار شدن به مراکز مختلف ناباروری مراجعه کرده اند، مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بوده اند، این عارضه به دلیل ایجاد اختلال در تخمک گذاری از بارداری جلوگیری می کند.

رشد ناکافی تخمک و عدم تخمک گذاری بر شکل گیری بارداری تاثیر منفی می گذارد. هورمون موثر برای تخمک گذاری در زنان پروژسترون است اما در تخمدان پلی کیستیک تنها، هورمون استروژن بیشتر تولید می شود و یک هورمون غالب به شمار می آید. علت بروز تخمدان پلی کیستیک همچنان مبهم است و نمی توان به طور قطعی گفت که چرا این عارضه رخ می دهد اما، ژنتیک یکی از فاکتورهای اصلی است که می توان این سندرم را به آن تعمیم داد.

در افراد دارای سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاومت به انسولین افزایش میابد یعنی بدن برای سوزاندن قند خون انسولین بیشتری تولید میکند و مازاد این هورمون در بدن منجر به دیابت می شود. انسولین بیش از حد در بدن می تواند سبب اختلال در عملکرد تخمدان ها و هورمون های مترشحه از هیپوفیز شده و بی نظمی قاعدگی و عدم تخمک گذاری رخ می دهد از این رو زنان مبتلا به این عارضه باید داروهای کاهنده قند خون مصرف کنند.

ارتباط بین تنبلی تخمدان و دیابت

درمان مقاومت به انسولین در تخمدان پلی کیستیک

همانقدر که عدم درمان تخمدان پلی کیستیک می تواند عوارض بسیاری را برای بانوان به وجود آورد که مهم ترین آن دیابت نوع 2، ناباروری و فشار خون است، به همان میزان کنترل و درمان این عارضه به راحتی صورت می پذیرد. البته متناسب با بدن هر فرد درمان های دارویی متفاوت خواهند بود اما در هر صورت برخی فاکتورهای ثابت و مشترک وجود دارند که در درمان تخمدان پلی کیستیک باید به کار گرفته شوند. افراد مبتلا به دیابت و تخمدان پلی کیستیک باید موارد زیر را رعایت کنند.

معاینات پزشکی

در تشخیص پزشکی برای بررسی و تشخیص تخمدان پلی کیستیک فاکتورهای قند خون و انسولین نیز بررسی می شوند و معمولا در کنار درمان های هورمونی متناسب با شدت این سندرم، داروهای کاهنده قند خون از نوع آهسته رهش تجویز می شود. این داروها به صورت قرص مصرف شده و تدریجی در بدن رها می شود. یعنی بدن از داروهای کاهنده خون به یکباره استفاده نکرده و تا نوبت دیگری که دارو مصرف شود هنوز اثرات دارو پابرجاست. دلیل این است که بدن و مقاومت به انسولین آهسته و مدام کاهش پیدا کند. بدون بررسی و معاینات پزشکی استفاده از این دارها میسر نخواهد بود.

رعایت رژیم غذایی بدون قند

برای درمان کیست تخمدان و قند خون باید رژیم غذایی مناسب داشت. افراد مبتلا به دیابت و تخمدان پلی کیستیک نباید مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی خود مصرف کنند:

  • فست فودها
  • سوسیس، کالباس و گوشت های فرآوری شده
  • روغن های گیاهی جامد و چربی های ترانس
  • کربوهیدرات های مضر و ساده نظیر شیرینی، نوشیدنی های قندی، آرد سفید
  • کنسروها

ورزش و تحرک روزانه

مقاومت به انسولین در تخمدان پلی کیستیک موجب کاهش متابولیسم گلوکز و چربی می شود، از این رو باید به بدن برای افزایش متابولیسم کمک کرد. برای اینکار باید روزانه ضربان قلب را بالا برد زیرا فعالیت بدنی در کنترل قند خون موثر است.

درمان مقاومت به انسولین در تخمدان پلی کیستیک

تخمدان پلی کیستیک و دیابت در بارداری

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بدون در نظر گرفتن اضافه وزن، مستعد ابتلا به دیابت بارداری (دیابتی که در بارداری ایجاد می شود) هستند. سطح انسولین به طور قابل توجهی در سه ماهه دوم و سوم بارداری به عنوان یک بخش طبیعی از بارداری افزایش می یابد. اکثر زنان مبتلا به PCOS ذاتا سطح انسولین بالایی در خون دارند.

اگر به خوبی مدیریت نشود، دیابت سندرم تخمدان پلی کیستیک می تواند مشکل ساز باشد و سلامت مادر و کودک را به خطر بیاندازد. با این حال، رژیم غذایی و ورزش اقدامات موثری در کنترل دیابت بارداری هستند. همه زنان از نظر مقاومت به انسولین در تخمدان پلی کیستیک از طریق آزمایش خون منظم در هفته های 24 تا 28 برای بررسی سطح قند تحت نظر قرار می گیرند.

از آنجایی که دیابت سندرم تخمدان پلی کیستیک می تواند به دلیل مقاومت به انسولین منجر به افزایش قند خون شود، زنان مبتلا به PCOS از قبل و در مراحل اولیه بارداری برای دیابت بارداری غربالگری می شوند. دو روش مختلف برای غربالگری دیابت بارداری وجود دارد:

  • تست چالش گلوکز
  • تست تحمل گلوکز

 هر دو روش مستلزم نوشیدن محلول قندی هستند، اگرچه مقدار آن بسته به آزمایشی که پزشک استفاده می کند متفاوت است. آزمایش چالش گلوکز به خونگیری یک ساعت پس از نوشیدن محلول نیاز دارد. لازم نیست قبل از این آزمایش ناشتا باشید. با این حال، این آزمایش به تنهایی برای تشخیص دیابت بارداری کافی نیست.

اگر آزمایش غیر طبیعی باشد، باید آزمایش تحمل گلوکز انجام دهید. در طول آزمایش تحمل گلوکز، شما دوباره محلول قندی را می‌نوشید (اگرچه باید مقدار بیشتری از آن بنوشید)، با چهار خون‌گیری، یکی قبل از نوشیدن محلول، و یک الی دو ساعت پس از اتمام آن، قبل از انجام این آزمایش باید ناشتا باشید. اگر هر یک از این آزمایش ها سطح گلوکز خون غیرطبیعی را نشان دهد، نشان دهنده دیابت بارداری است.

علائم مقاومت به انسولین در تخمدان پلی کیستیک

چاقی و عدم کاهش وزن نشان دهنده مقاومت به انسولین در تخمدان پلی کیستیک است. افراد با این عارضه دیر تر از افراد دیگر وزن کم می کنند و زودتر هم چاق می شوند. از این رو کاهش وزن و نگهداشتن وزن در محدوده سالم و نرمال برای افرادی که دارای تخمدان پلی کیستیک هستند واجب است.

یکی دیگر از علائم مقاومت به انسولین در تخمدان پلی کیستیک، تنبلی تخمدان و پریود نشدن است که دلیل آن نامتوازن بودن هورمون های هیپوفیز متاثر از انسولین هستند. افراد دارای تنبلی تخمدان باید با مصرف دارو و مکمل های موثر همه علائم را کاهش داده و کنترل کنند.

مکمل های موثر در تنبلی تخمدان و دیابت

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشتر از باقی زنان مستعد ابتلا به دیابت، ناباروری و یائسگی زودرس هستند و مهمتر از همه عوارض این سندرم می تواند موجب افسردگی، کاهش انرژی و نامنظمی در قاعدگی باشد. در ادامه برخی مکمل های کامل کننده درمان تخمدان پلی کیستیک و کاهش ابتلا به دیابت را معرفی می کنیم.

کپسول پریمنتا نوتراکس

در این مکمل از گیاه پنج انگشت و نخل اره ای استفاده شده است که مانع از افسردگی، اضطراب، سر درد و سینه درد، نامنظمی در قاعدگی و کاهش علائم تنبلی تخمدان می شود. کپسول پریمنتا نوتراکس انتخابی مناسب برای نظم بخشیدن به سیکل نامنظم قاعدگی است.

با استفاده از این دارو می توان علائم قبل از قاعدگی و یائسگی در بانوان را کاهش داد. با مصرف این مکمل در کنار ورزش و رژیم غذایی مناسب و داروهای پزشکی می توان به کنترل PMS و سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک کرد.

کپسول ویتامین E 400 واحد یوروویتال

ویتامین E در کنار کاربردهای متداول و عمومی که دارد به کاهش درد و علائم سندرم پیش از قاعدگی (اضطراب ، افسردگی و پراشتهایی)، تقویت قدرت باروری در آقایان و خانم ها، کمک به کاهش درد های دوره ای پستان و تقویت سطح سیستم ایمنی بدن کمک می کند. از این رو در رژیم غذایی خود می توانید از کپسول ویتامین E یوروویتال استفاده کنید. این ویتامین سطح التهابات ناشی از تخمدان پلی کیستیک را کم می کند.

کلام پایانی

دیابت و ناباروری بزرگترین عارضه های جدی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک است. رابطه تخمدان پلی کیستیک و دیابت را جدی گرفته و تحت درمان قرار بگیرید. اگر تا به امروز نمی دانستید که چرا افراد دارای تخمدان پلی کیستیک از داروهای کاهنده قند خون استفاده می کنند، در این متن شرح دادیم که علت مصرف این داروها جلوگیری از عوارض این سندرم است.

اگر نشانه های تخمدان پلی کیستیک یعنی افزایش موی زائد، نامنظمی در قاعدگی و افزایش وزن را مشاهده می کنید برای تشخیص مشکل به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرید. همانقدر که عدم درمان در تخمدان پلی کیستیک می تواند منجر به دیابت و ناباروری شود، کنترل و درمان آن نیز بسیار راحت خواهد بود.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه