ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

عوارض قرص اورژانسی

عوارض قرص اورژانسی چیست؟

فهرست محتوا

بیشتر زنان در سنین باروی اگر رابطه محافظت شده جنسی نداشته باشند امکان دارد که برای جلوگیری از بارداری های ناخواسته مجبور باشند از قرص اورژانسی استفاده کنند. همانطور که از نام این دارو پیداست در مواقع خیلی اورژانسی برای جلوگیری از بارداری های ناخواسته مورد استفاده قرار می گیرد. برای جلوگیری از بارداری باید یا از قرص های بارداری، کاندوم و آی یو دی استفاده کرد یا در صورتی که از این موارد استفاده نشود و احتمال بارداری وجود داشته باشد باید از قرص اورژانسی کمک گرفت. این متن از داروخانه آنلاین ویتامین ث به عوارض قرص اورژانسی اختصاص دارد. با بررسی این موضوع می خواهیم بدانیم که لوونورژسترول قرص اورژانسی چیست؟ و مصرف این دارو چه اندازه می تواند برای بدن زنان مضر و خطرزا باشد.

قرص اورژانسی چیست؟

قرص اورژانسی دارویی است که پس از رابطه جنسی که محافظت نشده باشد برای جلوگیری از بارداری مورد استفاده قرار می گیرد. قرص اورژانسی یک روش پیشگیری از بارداری اورژانسی بسیار ایمن است که متداولا بدون نسخه پزشک می توان آن را تهیه و مصرف نمود. ترکیبات این قرص حاوی پروژسترون بالا است که از بارداری جلوگیری می کند. این قرص با توجه به نام آن، تنها در موارد اورژانسی باید مورد استفاده قرار گیرد و مصرف متداول آن به عنوان روش جلوگیری از بارداری برای بانوان مضر و دارای عوارض های شدید است.

به همین منظور تا حد امکان باید از روابط محافظت شده استفاده کرد تا نیاز به مصرف این دارو پیدا نکنید. قرص اورژانسی از لقاح اسپرم و تخمک جلوگیری می کند، پس این دارو تا زمانی اثر بخش است که لقاحی صورت نگرفته باشد و اگر باروری اتفاق افتاده باشد مصرف این دارو باعث سقط جنین و یا برطرف شدن باروری نمی شود و بی فایده خواهد بود به همین منظور این دارو تنها 24 الی 48 ساعت پس از رابطه جنسی می تواند موثر واقع شود.

قرص اورژانسی چیست؟

قرص پرینامکس دیورینگ پرگننسی یوروویتال

قرص پرینامکس دیورینگ پرگننسی یوروویتال (Eurho Vital PrenaMax During Pregnancy) یک مکمل ویژه دوران بارداری است که این کپسول تامین کننده انواع مواد معدنی، ویتامین‌ها و اسیدهای چرب مورد نیاز در دوران بارداری است. این مکمل از محصولات بارداری و شیردهی توسط شرکت یوروویتال آلمان تولید شده است. رشد و سلامت جنین به سلامت و وضعیت تغذیه مادر قبل از بارداری و در دوران بارداری بستگی زیادی دارد.

رژیم غذایی مادر باردار باید از نظر کمیت و کیفیت حاوی تمام مواد غذایی لازم برای مادر و جنین باشد، چرا که کمبود این مواد در دوران بارداری، جنین را در معرض بیماری ها و مشکلات رشد و تکامل قرار می دهد. یک رژیم غذایی مناسب و کامل شامل انواع ویتامین ها، مواد معدنی و سایر ریز مغذی ها می باشد.

عوارض قرص اورژانسی چیست؟

مصرف قرص اورژانسی یک روش متداول برای جلوگیری از بارداری نیست، همانطور که از نام آن پیداست تنها باید برای مواقع کاملا اورژانسی مورد استفاده قرار بگیرد، شایع ترین عارضه این قرص، نامنظمی قاعدگی، خونریزی ناگهانی، تهوع، استفراغ، حساس شدن سینه ها و دردهای شکمی است. مصرف این دارو می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

☑ پریود نامنظم

با مصرف قرص اورژانسی احتمال این وجود دارد که قاعدگی شما نامنظم شود. دلیل اصلی این اتفاق هم این است که به طور طبیعی 7 روز پریود شما پس از مصرف این دارو دچار تاخیر خواهد شد، بنابراین جای نگرانی نیست.

☑ حالت تهوع یا استفراغ

به علت حجم پروژسترون داخل این قرص امکان دارد پس از مصرف آن دچار حالت تهوع شوید که کاملا طبیعی است، سعی کنید تحرک نداشته باشید تا حالت تهوع رفع شود.

  • اگر پس از مصرف قرص اورژانسی تا قبل از 2 ساعت استفراغ کردید باید قرص را دوباره مصرف کنید.

☑ خونریزی شدید

مصرف قرص اورژانسی می تواند شما را دچار پریودهای شدید با خونریزی های پیشرفته کند. در صورتی که پس از یک هفته خونریزی قطع نشد بهتر خواهد بود به پزشک مراجعه کنید. برای جبران خون از دست رفته در دوران قاعدگی می توانید از مکمل آهن و کم خونی استفاده کنید.

☑ سردرد و سرگیجه

بروز سردرد و سرگیجه از عوارض بارز قرص های اورژانسی است؛ در واقع، متداول ترین عوارض قرص اورژانسی با سردرد و سرگیجه بروز پیدا می کند که به دلیل ورود هورمون اضافی به بدن است که قرار خواهد بود از بارداری فرد جلوگیری کند.

☑ خستگی و بی حالی

کاهش انرژی و خستگی نیز یکی دیگر از عوارض قرص اورژانسی است که فرد تمایل به خوابیدن و بی تحرکی خواهد داشت. بهتر است اگر بدن شما نیاز به استراحت دارد، حتما استراحت کنید.

☑ حساسیت و درد سینه ها

حساسیت سینه ها یعنی دردناک شدن، احساس خارش، درد نوک سینه، بزرگ شدن و التهاب آن که پس از دو هفته از مصرف قرص اورژانسی برطرف خواهد شد و از عوارض این دارو به حساب می آید. دلیل بروز این عارضه هم نوسانات هورمونی برای عدم صورت گرفتن لقاح است.

☑ درد و گرفتگی زیر شکم

ممکن است پس از مصرف قرص اورژانسی طی چند روز آینده احساس کرامپ در زیر شکم و نواحی مثانه و رحم داشته باشید، این اتفاق طبیعی است که دردهای گاه و بی گاه پیش از قاعدگی را تجربه کنید. زیرا برای جلوگیری از بارداری باید قاعدگی صورت بگیرد و این نشان دهنده فعالیت های رحم و تخمدان برای بروز پریود است.

☑ لکه بینی

تا دو الی سه روز پس از مصرف قرص اورژانسی امکان دارد شاهد لکه بینی باشید تا دوره قاعدگی شما اتفاق بیوفتند. برای همین همیشه باید با خود پد بهداشتی به همراه داشته باشید.

لکه بینی

☑ نوسانات خلقی و PMS شدید (سندروم پیش از قاعدگی)

اغلب بانوان با مصرف قرص اورژانسی نوسانات خلقی نظیر غم، اندوه، افسردگی و اضطراب را تجربه می کنند یا ممکن است تمامی علائم سندروم پیش قاعدگی تشدید شده و با شدت بیشتری بروز پیدا کند به همین دلیل پرخاشگری و عدم تعادل عصبی را شاهد خواهید بود.

☑ مشکلات پوستی

بروز آکنه و یا منافذ باز و حتی رویش موهای زائد نیز می تواند از عوارض قرص های اورژانسی باشد. این عارضه به علت عدم تعادل هورمونی اتفاق می افتد.

نحوه عملکرد و اثرگذاری قرص اورژانسی در بدن

قرص های اورژانسی با ترکیبات هورمونی و پروژسترونی که دارند از لقاح تخمک جلوگیری می کنند. به ورود اسپرم به تخمک لقاح می گویند و قرص اورژانسی از این اتفاق جلوگیری به عمل می آورد. در واقع با عدم تخمک گذاری و نبود تخمک، اسپرم نمی تواند وارد آن شده و بارداری به وجود نمی آید. ضمن اینکه یکی از مهم ترین اثر گذاری این قرص تداخل در مخاط رحمی است که رسیدن اسپرم به تخمک را کار سختی کرده و حرکت آن را مختل یا کند می کند.

عوارض قرص اورژانسی تا چند روز ادامه دارد؟

عوارض جانبی قرص اورژانسی مانند حالت تهوع، خونریزی ناگهانی، درد شکم، سرگیجه، ضعف، سردرد و حساسیت پستان ممکن است 3 الی 7 روز پس از مصرف قرص رخ دهد. بی نظمی قاعدگی اما ممکن است یک ماه یا چند ماه مداوم نیز رخ دهد.

نحوه استفاده قرص اورژانسی چیست؟

قرص های اورژانسی نحوه مصرف گوناگونی دارند که بسته به نوع آن ها متفاوت است. اما معمولا تا 72 ساعت پس از رابطه جنسی محافظت نشده باید مصرف گردد. بعضی از این قرص ها در یک دوز و برخی در دوز عرضه می شوند. انواع دو دوز آن با فاصله 12 ساعت از یکدیگر می تواند مصرف شود. به یاد داشته باشید حتما قرص را با آب فراوان مصرف کنید. برای اینکه پس از مصرف داروی اورژانسی دچار حالت تهوع نشوید نیم ساعت پس از استفاده از آن باید قرص ضد تهوع مصرف کنید و در صورتی که فورا دچار خونریزی شدید، باید به پزشک مراجعه شود. برای طریقه مصرف قرص اورژانسی لوونورژسترول و اطلاع از روش مصرف آن از دکتر داروساز اطلاعات دارویی آن را جویا شوید.

بهترین زمان مصرف قرص اورژانسی چیست؟

همانطور که از نام این دارو پیداست باید قرص را اورژانسی و بدون تعلل مصرف کنید. یعنی در طی 24،47 یا 72 ساعت پس از رابطه محافظت نشده که اطمینان دارید امکان بارداری وجود دارد باید این دارو را مصرف نمایید. زمانی بیشتر از این مدت، کارکردی نخواهد داشت و مصرف آن بی فایده خواهد بود.

از کجا بفهمیم قرص اورژانسی اثر کرده است؟

بهتر است آرامش خود را حفظ کرده و منتظر قاعدگی باشید. معمولا دوره قاعدگی با مصرف قرص اورژانسی یا زودتر از موعد یا دیر تر اتفاق خواهد افتاد که جای نگرانی نیست. واکنش بدن افراد با یکدیگر متفاوت است. اگر پس از گذشت 3 هفته پس از مصرف قرص اورژانسی پریود نشدید و اگر برای شما سوال پیش آمده است که از کجا بفهمیم قرص اورژانسی اثر کرده است؟ باید از تست های بارداری استفاده کنید تا از اثربخشی این دارو مطمئن شوید. تست های بارداری خانگی نظیر بیبی چک قابل تهیه هستند اما ایمن ترین روش آزمایش خون خواهد بود.

در چه صورت قرص اورژانسی اثر نمیکند؟

در صورتی که پس از گذشت زمان طلایی مصرف یعنی بیش از 72 ساعت از رابطه جنسی محافظت نشده گذشته باشد مصرف قرص اورژانسی عملا بی تاثیر خواهد بود. برای اطمینان از بارداری باید با پزشک مشورت کرده و تست بارداری دهید. قرص اورژانسی در صورتی که صحیح مصرف شود و بهترین زمان مصرف را رعایت کرده باشید معمولا اثر می کند مگر زمان گفته شده را رعایت نکرده باشید؛ اما، موارد زیر هم موثر خواهند بود:

  • داشتن وزن بدنی بالای 72 کیلوگرم
  • استفاده برخی داروها مثل آنتی اکسیدان ها و آنتی بیوتیک ها
  • داشتن سابقه بیماری های گوارشی و جذب
  • داشتن مشکلات کبدی

موارد منع مصرف قرص اورژانسی چیست؟

مصرف قرص اورژانسی برای برخی افراد دارای منع مصرف است. اگر در شرایط زیر قرار دارید از مصرف قرص های اورژانسی خودداری کنید:

  • در بارداری
  • خونریزی های غیر عادی واژینال
  • مشکلات عروقی
  • اختلالات کبدی
  • پورفیری
  • در صورت ابتلا به سرطان پستان
  • در صورت داشتن سرطان دستگاه تناسلی

بدترین عوارض قرص اورژانسی با تداخل دارویی

قرص اورژانسی هم نظیر سایر داروها تداخلات دارویی دارد. برای اینکه از عوارض قرص اورژانسی جلوگیری کنید بهتر خواهد بود تا از تداخلات دارویی آن نیز مطلع شوید. لازم به ذکر است که تداخلات دارویی هم می توانند سبب بروز عوارض فیزیکی و یا حتی مختل کردن عملکرد قرص نیز شوند. در ادامه تداخلات دارویی قرص لوونورژسترول را ذکر می کنیم:

جایگزین قرص اورژانسی چیست؟

بهتر است حتما از قرص اورژانسی استفاده کنید اما اگر این دارو در دسترس شما نبود، می توانید از قرص های ضدبارداری LD یا HD استفاده کنید. طریقه مصرف هم بیش از دو دوز در هر نوبت خواهد بود. اما این روش خیلی توصیه نمی شود زیرا می تواند عوارض شدیدی داشته باشد.

جایگزین قرص اورژانسی چیست؟

موارد احتیاط لوونورژسترول: قرص اورژانسی در شیردهی

اگر به تازگی زایمان کرده اید و تصور می کنید که امکان بارداری شما کم است باید بگوییم که این تصور غلط است و امکان بارداری برای شما بلافاصله بعد از زایمان و در زمان شیردهی امکان پذیر خواهد بود. به همین دلیل باید از روش های پیشگیری از بارداری استفاده کنید. اگر در زمان شیردهی مجبور به استفاده از قرص اورژانسی شدید از شیردهی به نوزاد بپرهیزید.

اثرات قرص اورژانسی و موارد مصرف آن

باید بدانید قرص اورژانسی اگر در زمان مناسب یعنی تا 24 ساعت پس از رابطه جنسی مصرف شود تا 95 درصد ثمر بخش است. هرچقدر از زمان مصرف طلایی این دارو بگذرد یعنی در 48 ساعت پس از رابطه جنسی تاثر آن به 85 درصد و در 72 ساعت به 58 درصد کاهش پیدا می کند. برای همین لازم است قرص را بلافاصله پس از احتمال به بارداری مصرف کنید.

از عوارض قرص اورژانسی بر رحم چیست؟

امکان دارد رحم فرد پس از مصرف قرص اورژانسی با توجه به تغییرات هورمونی دچار عوارضی شود که به شرح زیر است:

  • کرامپ
  • درد زیر شکم
  • سوزش و خارش واژن
  • کمر درد
  • عفونت های مثانه و واژن

عوارض قرص اورژانسی بر پریود چیست؟

اگر از دسته بانوانی هستید که قاعدگی عای منظم دارید با مصرف قرص اورژانسی این امکان وجو دارد که زمان منظم پریود شما تحت تاثیر قرص اورژانسی دچار اختلال شود. این اتفاق به این دلیل بروز پیدا می کند که زمان دقیق تخمک گذاری شما دچار مشکل می شود و تا بدن بتواند به روال عادی خود باز گردد چندماه این رویه ادامه خواهد داشت. همچنین امکان دارد پریودهای شما دردناک و با خونریزی بالا و یا خون ریزی خیلی کم رخ دهد که باید به پزشک مراجعه کنید. در قاعدگی های شدید حتما از مولتی ویتامین مخصوص بانوان استفاده شود.

سوالات متداول

1.بدترین عوارض قرص اورژانسی چیست؟

معمولا بدترین عوارض قرص اورژانسی تهوع، استفراغ، سرگیجه، پریود درناک و همچنین خونریزی های شدید قاعدگی است.

2.چه مواقعی باید از قرص اورژانسی ضد بارداری استفاده کنیم؟

قرص اورژانسی را باید بلافاصله پس از رابطه جنسی محافظت نشده ای که احتمال بروز بارداری دارد مصرف کنید:

  • پس از 24 ساعت
  • پس از 48 ساعت
  • پس از 72 ساعت

3.چه زمانی دچار عوارض قرص اورژانسی می شویم؟

معمولا پس از مصرف قرص اورژانسی 3 الی 7 روز پس از مصرف عوارض بروز پیدا می کنند. در صورتی که تداخل دارویی این قرص را هم رعایت نکنید موجب بروز عوارض خواهد بود.

4.آیا قرص اورژانسی باعث سقط جنین می شود؟

خیر؛ قرص اورژانسی تنها موجب جلوگیری از بارداری می شود و بر روی سقط جنین موثر نخواهد بود.

5. چگونه عوارض قرص اورژانسی را از بین ببریم؟

برای کاهش عوارض قرص اورژانسی باید آب فراوان بنوشید، مصرف سبزیجات را بالا ببرید و خواب و استراحت کافی داشته باشید. در اینصورت می توانید عوارض قرص اورژانسی را از بین ببرید.

کلام پایانی

مصرف صحیح قرص اورژانسی تا 95 درصد از بروز بارداری ناخواسته جلوگیری می کند. اما به کاربردن متداول این دارو می تواند عوارض شدیدی بر قدرت باروی زنان داشته باشد. این دارو تنها برای زمان های خیلی حساس مورد استفاده قرار می گیرد و همیشه نباید به کار برده شود؛ زیرا، سیکل تخمک گذاری شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در بی نظمی های قاعدگی و پس از مصرف قرص اورژانسی، می توانید با مراجعه به سایت داروخانه از محصولات تقویت میل و عملکرد جنسی بانوان کسب اطلاعات کرده و خرید اینترنتی دارو از داروخانه ویتامین ث را تجربه کنید.

منبع

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه