ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

دارو های ضد افسردگی

معرفی قوی ترین دارو های ضد افسردگی

فهرست محتوا

در جهان پر اضطراب امروزی و دغدغه های موجود برای انسان استرس، اضطراب و افسردگی در طیف های شدید تا ضعیف گریبانگیر افراد شده است. برای مدیریت افسردگی باید درمان های روانی و دارویی انجام پذیرد، که هر دو در کنار هم تکمیل کننده یک روند درمانی هستند. به همین منظور علم روانپزشکی با کمک داروسازی توانسته است داروهای متفاوتی برای انواع افسردگی و اختلالات روانی تولید کند تا این بیماری روحی را بتوان کنترل کرد. در این متن از داروخانه آنلاین ویتامین ث به طور جامع به معرفی انواع داروهای ضد افسردگی خواهیم پرداخت. برای اطلاع از اسامی و کاربردهای این داروها این متن را مطالعه کنید.

افسردگی چیست؟

افسردگی یک اختلال خلقی است که باعث غم و اندوه مداوم و از دست دادن علاقه می شود. افسردگی را اختلال افسردگی اساسی یا افسردگی بالینی نیز می نامند. احساسات، افکار و رفتار فرد مبتلا به این عارضه تحت تأثیر قرار می گیرد و ممکن است مشکلات روحی و جسمی مختلفی به دلیل آن ایجاد شود. ممکن است در انجام فعالیت های عادی روزانه با مشکل مواجه شده و گاهی اوقات ممکن است احساس کند که زندگی ارزش زندگی کردن را ندارد.

افسردگی فقط یک ضعف لحظه ای نیست و نمی توان آن را ساده انگاشت. افسردگی یک وضعیت پزشکی است که قابل درمان است و نیاز به درمان دارد. این روند درمانی در برخی موارد ممکن است طولانی شود و با دارو های ضد افسردگی صورت بگیرد. اکثر افراد مبتلا به افسردگی می توانند در نتیجه درمان مداوم با دارو، روان درمانی یا ترکیبی از این دو بهبود پیدا کنند. افسردگی معمولاً در 20 یا 30 سالگی شروع می شود، اما ممکن است در هر سنی رخ دهد. زنان بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا می شوند. تصور می شود که دلیل این امر این است که زنان بیشتر به دنبال درمان های پزشکی برای بهبود افسردگی خود هستند.

افسردگی چیست؟

نشانه های افسردگی چیست؟

افسردگی می تواند بارها در طول زندگی فرد رخ دهد. در طول هر دوره افسردگی، علائم مختلفی مشاهده می شود که موارد زیر نشانه های افسردگی را شرح می دهد:

  • احساس غم و اندوه، آسیب پذیری روحی، در لاک خود بودن یا ناامیدی بدون دلیل
  • گیر افتادن در سیکل سرزنش خود و دیگران ، ناامیدی از مشکلات گذشته
  • عدم تمرکز، عدم تصمیم گیری، عدم به خاطر سپردم اطلاعات
  • فقدان فکر، گفتگو یا استدلال
  • طغیان خشم، احساس تحریک پذیری یا توهم حتی در مورد مسائل جزئی
  • از دست دادن علاقه به فعالیت های معمولی مانند سرگرمی، ورزش یا رابطه جنسی
  • از دست دادن اشتها و کاهش وزن یا افزایش غذا خوردن و افزایش وزن کنترل نشده
  • بروز اضطراب یا بی قراری
  • دلایل نامشخص مشکلات فیزیکی مانند کمردرد یا سردرد
  • افکار وسواسی و خودکشی مکرر یا اقدام به خودکشی
  • مشکلات خواب، از جمله بی خوابی یا خواب آلودگی
  • خستگی و کمبود انرژی، سختی در انجام کوچیکترین کارها

چه روش‌هایی برای درمان افسردگی وجود دارد؟

برای درمان افسردگی چند روش کلی وجود دارد که متناسب با شدت افسردگی به کار گرفته می شود:

  • روان درمانی
  • استفاده از قرص ضد افسردگی
  • نورومدولاسیون
  • تغییر در سبک زندگی

انواع قرص های ضد افسردگی

به طور کلی در جهان داروسازی انواع بسیاری داروی ضد افسردگی تولید می شوند که ممکن است نام تجاری آنها باهم متفاوت باشد اما عملکرد آنها به 5 نوع مشخص تقسیم بندی می شود. اهمیت تقسیم بندی این داروها به تشخیص اختلال در فرد و ساز و کار آنها مربوط می شود. انواع داروهای ضد افسردگی را در ادامه بررسی می کنیم:

1.داروهای SSRI و SNRI

مهارکننده‌ های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) این بازجذب را مسدود می‌کنند و به سلول گیرنده کمک می‌کنند سروتونین بیشتری دریافت کنند. از آنجایی که سطوح پایین سروتونین به ایجاد افسردگی کمک می کند، SSRI ها با افزایش میزان سروتونین موجود در سلول گیرنده به اصلاح افسردگی کمک می کنند. SNRIها وظیفه افزایش سطح سروتونین و نوراپینفرین را برعهده دارند و باعث بهتر شدن خلق‌وخو خواهند شد. داروهایی که در این دسته قرار می گیرند: فلوکستین، فلووکسامین، سرترالین، سیتالوپرام، اسیتالوپرام، پاروکسیتین، ونلافاکسین، دولکستین و دسونلافاکسین هستند.

2.داروهای مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز

گروهی از داروهای ضد افسردگی که فعالیت آنزیم های مونوآمین اکسیداز را در نورون های پیش سیناپسی مهار می کنند، بنابراین میزان انتقال دهنده های عصبی مونوآمین (سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین) را در سیناپس افزایش می دهند. داروهایی که در این دسته قرار می گیرند: سلژیلین، ایزوکاروباکسیدید، سیپرومین، فنلزین هستند.

3. داروهای سروتونینرژیک

یک عامل سروتونرژیک یا سروتونرژیک هر ماده شیمیایی است که اثرات سروتونین را در بدن تغییر می دهد. که شامل آگونیست ها و آنتاگونیست های گیرنده سروتونین و مهارکننده های بازجذب سروتونین می شوند. داروهایی که در این دسته قرار می گیرند: میرتازاپین و میانسرین هستند.

4. داروهای TCA

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs) دسته ای از داروها هستند که عمدتاً به عنوان ضد افسردگی استفاده می شوند و برای مدیریت افسردگی مهم هستند. آنها داروهای خط دوم در کنار SSRI ها هستند. این داروهای به عنوان ضد درد نیز مورد استفاده قرار می گیرند. داروهایی که در این دسته قرار می گیرند: آمیتریپتیلین، دوکسپین، پروتریتیلین، کلومیپرامین، دزیپرامین، دوکسپین و تریپیرامین هستند.

5.داروهای آنتاگونیست‌ غیررقابتی

این داروهای متاخرترین نوع داروهای ضد افسردگی شناخته می شوند که مکمل دیگر داروهای افسردگی هستند و معمولا در اشکالی نظیر قطره و اسپری بینی مورد استفاده قرار می گیرند اما استفاده از آنها خیلی متداول نیست.

بهترین دارو برای درمان افسردگی کدام است؟

با توجه به لیست داروهای افسردگی بهترین آنها معمولا برای درمان انواع افسردگی شناخته می شوند. با توجه به انواع قرص‌های ضد افسردگی که مورد بررسی قرار دادیم در ادامه داروهای مهم افسردگی را معرفی می کنیم. بهترین داروهای ضد افسردگی در دسته بندی های زیر قرار می گیرند:

  • مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI)
  • مهارکننده های جذب مجدد سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI)
  • قرص افسردگی قوی سه حلقه ای (TCA)
  • ضد افسردگی چهار حلقه ای
  • مسدود کننده جذب مجدد دوپامین
  • آنتاگونیست گیرنده 5-HT1A
  • آنتاگونیست های گیرنده 5-HT2
  • آنتاگونیست گیرنده 5-HT3
  • مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI)
  • آنتاگونیست نورآدرنرژیک
بهترین دارو برای درمان افسردگی کدام است؟

1.سرترالین (زولوفت) Sertraline

سرترالین نوعی داروی ضد افسردگی است که در بزرگسالان و کودکان عمدتاً در افسردگی اساسی، اختلال وسواس فکری-اجباری، اختلال اضطراب عمومی و اجتماعی استفاده می شود. علاوه بر این، سرترالین در درمان انزال زودرس و ترک سیگار نیز استفاده می شود. هر قرص حاوی سرترالین HCl معادل 100 میلی گرم سرترالین به عنوان ماده فعال است. این دارو در بسته بندی 28 قرص روکش دار موجود است که متعلق به گروهی از داروها به نام مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) است که در برابر افسردگی یا رفتار وسواسی مورد استفاده قرار می گیرد.

2. فلوکستین (Prozac ، Sarafem)

فلوکستین متعلق به گروه داروهای ضد افسردگی است که به عنوان مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین شناخته می شوند. این دارو در درمان افسردگی، اختلال وسواس جبری و اختلالات پرخوری عصبی استفاده می شود. فلوکستین در سطح و شدت افسردگی و همچنین علائم همراه خستگی و از دست دادن افسردگی مؤثر است. این دارو یکی از پرمصرف ترین انواع داروهای ضد افسردگی است.

3. سیتالوپرام (Celexa)

این دارو برای درمان افسردگی و پیشگیری از عود  آن، اختلال هراس یا آگورافوبیا، و اختلال وسواس جبری (OCD) استفاده می شود. استفاده از سیتالوپرام بدون مشورت با پزشک ممنوع است. توصیه می شود که درمان را حداقل 6 ماه ادامه دهید. این دارو در اختلالات اضطرابی نباید در کودکان و نوجوانان (زیر 18 سال) استفاده شود. اثربخشی سیتالوپرام در اختلال اضطراب اجتماعی در بیماران مسن مطالعه نشده است و اثرات آن هنوز مشخص نیست.

4. هیدروکسی تریپتوفان

این دارو با افزایش تولید سروتونین در بدن اثرات درمانی مختلفی دارد. بنابراین 5-HTP با افزایش تولید ملاتونین در رفع اختلالات خواب و بهبود کیفیت خواب موثر است. از آنجایی که هیدروکسی تریپتوفان نقش مهمی در تولید سروتونین ایفا می کند، مکمل های غذایی حاوی 5-HTP به طور فزاینده ای محبوب هستند.

5. آلپروزولام (زاناکس)

آلپرازولام یک مشتق بنزودیازپین است که به عنوان ضد اضطراب و در اختلالات هراس استفاده می شود. در میاستنی گراویس، گلوکوم حاد با زاویه باریک منع مصرف دارد. این دارو در بسته های 30 عددی حاوی 0.5 میلی گرم آلپرازولام در هر قرص قابل تقسیم و در بسته های 50 عددی حاوی 1.0 میلی گرم آلپرازولام در هر قرص است. آلپروزولام پس از مصرف خوراکی به سرعت جذب می شود و در عرض 1-2 ساعت به بالاترین غلظت پلاسمایی خود می رسد.

6. لورازپام (آتیوان)

لورازپام در گروهی از داروها به نام بنزودیازپین ها قرار دارد و بر روی سیستم عصبی مرکزی اثر می گذارد، باعث کاهش اضطراب (اثر ضد اضطراب)، خواب نزدیک به خواب طبیعی (اثر خواب آور)، بهبود خلق و خو و کاهش شدت واکنش های عاطفی به استرس روانی (اثر آرام بخش) می شود. جذب لورازپام در صورت مصرف خوراکی به سرعت و تقریباً به طور کامل است. حداکثر غلظت پلاسمایی تقریباً 2 ساعت پس از مصرف به دست می آید.

7. کلردیازپوکسید (لیبریوم)

کلردیازپوکساید یک داروی آرام بخش و خواب آور از دسته داروهای بنزودیازپین ها است. برای درمان اضطراب، بی خوابی و علائم ترک الکل/مواد و افسردگی مصرف می شود. کلردیازپوکساید نیمه عمر متوسط تا طولانی دارد، اما متابولیت فعال آن نیمه عمر بسیار طولانی را دارا است. کلردیازپوکساید به دو دسته کوتاه اثر یا طولانی مدت طبقه بندی می شوند. همچنین بنزودیازپین های کوتاه اثر و متوسط برای درمان بی خوابی ترجیح داده می شوند. و بنزودیازپین های طولانی اثر در درمان اختلالات اضطرابی موثر هستند. تجویز بنزودیازپین های کوتاه اثر در دوزهای بالا ممکن است باعث فراموشی و انتروگراد شود.

انواع مکمل‌ها برای درمان افسردگی

در روند درمان افسردگی بسیاری از ویتامین ها موجب تسریع در بهبود افسردگی می شود. گاهی کمبود این ویتامین ها می تواند زمینه ساز افسردگی در افراد باشد.

  • مکمل ویتامین D
  • ویتامین های گروه B
  • بیوتین
  • ویتامین B1
  • ویتامین B12
  • ویتامین B6
  • مکمل های حاوی زینک

قرص ال تریپتوفان پلاس B6 و B3

قرص ال تریپتوفان یوروویتال (Eurho Vital L-Tryptophan Plus) می تواند به کمک تریپتوفان، ویتامین ب۳ و ویتامین ب۶ به کاهش استرس و اضطراب بدن کمک کرده و همچنین این سه ترکیب باعث بهبود خلق و خو به واسطه کاهش استرس شود. همچنین مکمل تریپتوفان پلاس یوروویتال می تواند به بهبود علائم افسردگی در بدن کمک کرده و آرامش را به بدن بازگرداند.

قویترین قرص برای افسردگی کدام است؟

قرص های ضد افسردگی را باید حتما متناسب با اختلال به وجود آمده و تشخیص پزشک پس از معاینات بالینی و پزشکی مصرف کنید. نباید از این داروها خودسرانه مصرف شود. هرچند این داروهایی که در ادامه گفته می شوند بدون تجویز پزشک در دسترس نخواهند بود اما باید احتیاط کنید. قرص ضد افسردگی قوی شامل موارد زیر است:

  • سرترالین (زولوفت)
  • فلوکستین (Prozac ، Sarafem)
  • سیتالوپرام (Celexa)

داروی ضد اضطراب سریع الاثر کدام است؟

این داروها با توجه به اثر بخشی آنها از دسته داروهای افسردگی فوری محسوب می شوند که می توان از آنها استفاده کرد.

  • کپسول هیدروکسی تریپتوفان
  • کپسول کالم انرژی نچرال ورلد
  • شربت سداسر سینا فرآور

جدیدترین داروی ضد افسردگی کدام ها هستند؟

  • فلوکسیتین
  • سیتالوپرام
  • سرترالین
  • پاروکستین
  • اسیتالوپرام

قرص ضد افسردگی بدون نسخه

قرص افسردگی بدون نسخه وجود ندارد و فروش آنها بدون نسخه در داروخانه ها پیگرد قانونی خواهد داشت. مشکلات روحی، نظیر اضطراب و افسردگی می تواند زیر شاخه های بسیاری داشته باشد برای نمونه ممکن است فرد دارای افسردگی ناشی از اضطراب و وسواس باشد که خود قادر به تشخیص آن نیست و پزشک پس از گفتگو با بیمار و معاینات بالینی می تواند تشخیص های جانبی افسردگی را داده و دارو تجویز کند. برای همین اگر شما شروع به مصرف یکی از چندین داروی اثر بخش در افسردگی کنید بنا به تشخیص اشتباه ممکن است دچار افسردگی بیشتر، کاهش انرژی، عوارض های سوء مصرف قرص و وابستگی شدید به دارو شوید.

موارد تجویز انواع قرص اعصاب و افسردگی

بیماری های روحی را نمی توان به طور دقیق طبقه بندی کرد گاهی آنها به تنهایی و گاهی با دیگر اختلالات روحی نمود بیرونی پیدا می کنند اما به طور کلی این داروها در زمینه افسردگی برای موارد زیر کاربرد دارند:

  • انواع افسردگی (depression)
  • افسردگی بالینی (Clinical depression)
  • اختلال افسردگی مداوم (Persistent depressive disorder)
  • اختلال تنظیم خلقی مخرب (Disruptive mood dysregulation disorder)
  • اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD)
  • اختلال افسردگی به دلیل بیماری

روان‌درمانی برای درمان افسردگی چگونه انجام می‌شود؟

با مراجعه به روان درمان، از بیمار سوالاتی پرسیده می شود که به روان درمان کمک می کند تا بهتر از وضعیت روحی بیمار اطلاع پیدا کند این سوالات؛ زندگی در دوران کودکی، ترس ها، شادی ها، دغدغه ها، شکست ها و مشکلات کنونی فرد را در بر می گیرد. پس از معاینات بالینی توسط روان درمان این تشخیص داده می شود که آیا فرد نیاز مراجعه به روانپزشک برای مصرف دارو دارد؟ به همین منظور روان درمانی برای پی بردن به اینکه فرد چه نیاز درمانی دارد بسیار حائز اهمیت است.

درمان افسردگی با روش شوک‌درمانی (ECT) چگونه است؟

سابق بر این نام این درمان شوک درمانی بود اما با تکنولوژی روز کمی روند کاری آن تغییر پیدا کرده است. تجویز این روش درمانی باید حتما توسط روانپزشک صورت بگیرد. این درمان به وسیله جریان الکتریکی به مغز شروع می شود و شوک های 70 تا 120 ولت توسط امواج الکتریکی انجام می شود. این شوک های الکتریکی عصب های مغزی را تحت تاثیر قرار داده و موجب بهبود اختلالات روانی می شود.

درمان افسردگی با تحریک مغناطیسی مغز (TMS) چگونه است؟

در طول هر جلسه درمانی تحریک مغناطیسی مغز به وسیله یک کویل مجهز به آهنربا روی پوست سر بیمار قرار می ‌گیرد. کویل آهنربایی، پالس‌های مغناطیسی را ارسال کرده و سلول‌ های عصبی مغز که در کنترل خلق ‌و‌ خو و افسردگی نقش دارند را تحریک می‌کند. در واقع تصور می‌شود که نواحی از مغز را فعال می‌کند که در طول افسردگی و غیره فعالیتشان کاهش یافته است. البته ازآنجایی‌که برای درمان افسردگی این روند شامل ارسال پالس ‌های مغناطیسی مکرر است از آن با عنوان TMS تکراری (Repetitive TMS) یا RTMS یاد می‌ شود.

درمان افسردگی با تحریک مغناطیسی مغز (TMS) چگونه است؟

برای انتخاب بهترین قرص ضد افسردگی چه کارهایی لازم است؟

همانطور که در این مطلب تاکید شد داروهای روان درمانی نظیر داروهای ضد افسردگی و قرص های ضد اضطراب باید تحت نظر پزشک برای شما تجویز شود. هیچ فردی به جز روانپزشک نمی تواند و مجاز نیست تا برای بیمار داروهای روان درمانی تجویز کند. به همین منظور باید هوشیار باشید تا در صورت دیدن نشانه های افسردگی و اضطراب و یا هرگونه مشکل روحی روانی ابتدا به روان درمان و سپس در صورت لزوم به روانپزشک مراجعه کنید.

عوارض انواع قرص اعصاب و افسردگی چیست؟

نظیر تمام داروهایی که برای هربیماری یا اختلال مورد استفاده قرار می گیرد، عوارض قرص های ضد افسردگی نیز می تواند بروز پیدا کند. برخی از این عوارض در ابتدای مصرف دارو شروع شده و پس از مدتی از بین می رود و برخی دیگر ممکن است ماندگار شود. در صورت مشاهده عوارض داروهای افسردگی در مدت طولانی باید به پزشک مراجعه کنید.

  • احساس بی قراری، لرزش یا اضطراب
  • احساس تهوع یا داشتن تهوع
  • سوء هاضمه و معده درد
  • اسهال یا یبوست
  • از دست دادن اشتها
  • سرگیجه
  • خوب نخوابیدن (بی خوابی) یا احساس خواب آلودگی شدید
  • سردرد
  • میل جنسی کم
  • مشکلات در رسیدن به ارگاسم در حین رابطه جنسی یا خودارضایی
  • در مردان، مشکلات ایجاد یا حفظ نعوظ (اختلال نعوظ)
  • خشکی دهان
  • تاری خفیف دید
  • مشکلات دفع ادرار
  • خواب آلودگی
  • سرگیجه
  • افزایش وزن
  • تعریق بیش از حد (به خصوص در شب)
  • مشکلات ریتم قلب، مانند تپش قلب قابل توجه یا ضربان قلب سریع

داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری مضر است؟

طبق تحقیقات علمی به اثبات رسیده زنان بارداری که در دوران بارداری از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند امکان دارد تا جنین آنها پس از تولد با عارضه اتیسم متولد شود. از طرفی عدم توجه به افسردگی در دوران بارداری می‌تواند عوارضی مانند زایمان زودرس، کاهش رشد جنین، تولد فرزند با وزن اندک و حتی مشکلات پس از زایمان را داشته باشد. بنابراین برای کنترل وضعیت افسردگی در دوران بارداری باید با پزشک مشورت کرده و اگر دارویی استفاده می کنید تحت نظر پزشک باشید.

نحوه مصرف داروهای ضد افسردگی چگونه است؟

نحوه مصرف داروهای ضد افسردگی به چگونگی تاثیر داروهای ضدافسردگی مربوط می شوند بنابراین لازم است برای پیروی از روش مصرف درست حتما دستور پزشک یا داروساز را به کار ببرید. مصرف داروهای ضد افسردگی معمولا روزانه صورت می گیرد و به مرور تاثیرات درمانی خود را نشان می دهد. گاهی لازم خواهد بود تا در طی مصرف تحت نظر پزشک باشید تا دوز مصرفی داروها را برای شما زیاد یا کم کند و یا حتی ممکن است داروی دیگری جایگزین داروی فعلی کند. به همین منظور در تمامی مراحل مصرف داروهای ضد افسردگی باید تحت نظر پزشک بوده و نحوه مصرف را طبق دستورات پزشکی رعایت کنید.

مدت زمان داروهای ضد افسردگی چقدر است؟

به طور کلی مدت زمانی که باید از داروهای ضد افسردگی استفاده شود به نوع اختلال روانی و افسردگی و همچنین نوع دارو بستگی دارد. برای مثال نمی توان مدت زمان مشخصی بین افرادی که دارای افسردگی های حاد هستند با زنانی که دچار افسردگی پس از زایمان می شوند در نظر گرفت، درمان هر کدام متفاوت و زمان مصرف هرکدام از داروها هم متمایز است. برای اثر بخشی بهتر داروها باید مصرف را تا شش ماه پس از بهبود هم ادامه داد تا به لحاظ نورونی و عصبی درمان به طور کلی صورت پذیرفته باشد.

شاید پزشک معالج نیاز باشد تا درمان شما را با کاهش دوز داروها ادامه دهد بنابراین خودسرانه مصرف داروها را قطع نکنید مدت زمان مصرف داروهای ضد افسردگی به روند بهبودی بیمار بستگی دارد.

داروهای ضدافسردگی چطور کار می‌کنند؟

داروهای ضد افسردگی با متعادل کردن مواد شیمیایی در مغز به نام انتقال دهنده‌های عصبی که بر خلق و خو و احساسات تأثیر می‌گذارند اثر بخشی خود را آغاز می کنند. به همین دلیل، داروهای ضد افسردگی می‌ توانند به بهبود خلق و خوی، تجربه خواب بهتر و افزایش اشتها و تمرکز کمک نمایند. زیرا تمامی این موارد به تعادل مواد شیمیایی در مغز مربوط می شود. در بسیاری از مواقع در طی ضربه های عاطفی، تروما، شوک های شدید ممکن است تعادل مواد شیمیایی در مغز برهم بخورد و تنها با درمان های دارویی قابل درمان خواهد بود.

داروهای ضدافسردگی چطور کار می‌کنند؟

قرص‌های ضد افسردگی چه اثری در زندگی می‌گذارد؟

اگر پزشک برای مشکل افسردگی کنونی شما داروی ضد افسردگی تجویز کرده است مصرف کردن آن خیلی ضروری است و نباید از مصرف آن چشم پوشی کنید. افراد افسرده در هر طیفی از این اختلال که باشند به طور معمول دارای یاس و نا امیدی و عدم حس ادامه دادن به زندگی هستند. مصرف این داروها می تواند این اختلال را کنترل و بهبودی را برای فرد به ارمغان داشته باشد. با مصرف دارو و ادامه دادن جلسات روان درمانی فرد می تواند کنترل افکار خود را به دست گرفته و به زندگی عادی بازگردد. همچنین این روند درمانی در تصمیم گیری بهتر و امیدواری فرد به زندگی بسیار موثر خواهند بود.

تغییرات سبک زندگی و درمان‌های خانگی برای درمان افسردگی

معمولا در طب سنتی درمان های خانگی بسیاری برای افسردگی وجود دارد. اما این درمان ها به عنوان طب مکمل است و کامل کننده روند درمانی است و نمی تواند جای روان درمانی و دارو درمانی را پر کند. از درمان های خانگی می توان به موارد زیر اشاده داشت:

  • مصرف گیاهان دارویی نظیر: زرشک، بهارنارنج، زعفران، اسطوخودوس و گل گاو زبان
  • انجام دادن مراقبه های ذهنی نظیر مدیتیشن
  • ورزش های روزانه نظیر دویدن، رقصیدن و ایروبیک
  • انجام دادن کارها طبق لیست کاری و احساس رضایت از خود
  • کمتر کردن مصرف شیرینی

درمان‌های مکمل برای بهبود افسردگی چیست؟

درمان های مکمل کامل کننده درمان های دارویی هستند که توسط پزشک تجویز می شوند که به شرح زیر هستند.

  • درمان با مکمل های ویتامین نظیر: ب کمپلکس، ویتامین B1، B3، B5، B6، B12 و ویتامین C
  • درمان افسردگی با طب سوزنی
  • درمان افسردگی با ورزش یوگا
  • درمان افسردگی با مطالعه توسعه فردی
  • درمان افسردگی با همیوپاتی

چه زمانی لازم است که فرد افسرده در بیمارستان روان‌پزشکی بستری شود؟

غالبا اختلال افسردگی با مراجعه به روانپزشک و روان درمان قابل کنترل است و در این مرحله با موفقیت درمان صورت می پذیرد، اما اگر این گونه درمان های اولیه کارساز نبوده و نتایج خوبی نداشته باشد نیاز خواهد بود تا فرد را در بیمارستان روانپزشکی بستری کرد تا تحت درمان های پزشکی باشد. دلایل بستری در بیمارستان روانپزشکی می تواند به موارد زیر مربوط باشد:

  • رعایت رژیم غذایی خاص زیر نظر متخصص
  • دور شدن از محیط پر تنش جامعه و خانواده تحت نظر پزشک
  • افکار خودکشی در فرد
  • نیاز به اصلاح رفتاری
  • دور شدن فرد افسرده از الکل و مواد مخدر
  • نیاز فرد به شوک درمانی با امواج الکترونیکی و مغناطیسی
  • درمان های دارویی سنگین تحت نظر کادر درمان

تاثیرات داروی ضد افسردگی و خودکشی

به طور کلی مصرف داروهای ضد افسردگی به فرد امید به زندگی را فراهم می کند و اولین گزینه این است که فرد افکار روانپریشی و خودکشی را رها کرده و به زندگی عادی باز می گردد اما در صورت مصرف بی رویه از این داروها و یا استفاده تمامی داروها در یک زمان واحد می تواند موجب خودکشی در افراد شود. به همین منظور لازم است اگر فردی افکار خودکشی دارد تحت نظر بیمارستان بوده تا به همه داروهای خود دسترسی نداشته باشد.

سوالات متداول

1.آیا قطع مصرف داروهای ضدافسردگی خطرناک است؟

بله، قطع ناگهانی مصرف داروهای ضدافسردگی می‌تواند خطرناک باشد. اگر تصمیم به قطع مصرف داروهای ضدافسردگی دارید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. این کار باید با در نظر گرفتن تمام جوانب و با حمایت روانپزشک انجام شود تا اطمینان حاصل شود که داروهایتان را زودهنگام قطع نکرده‌اید و خطر بازگشت افسردگی وجود ندارد. در مورد داروهای ضدافسردگی، توقف ناگهانی مصرف آن‌ها به‌جای اینکه طبق دستور پزشک به‌صورت تدریجی قطع شود، می‌تواند تبعات جدی داشته باشد. از جدی‌ترین تبعات این است که دچار علائم ترک دارو، مشکلاتی در سلامتی و در موارد خطرناک‌تر حتی مرگ خواهید شد.

2.آیا مصرف داروهای ضدافسردگی در بارداری مجاز است؟

خیر، مصرف داروهای ضد افسردگی دربارداری را باید تحت نظر پزشک مصرف کنید.

3.آیا مصرف داروهای ضدافسردگی خودکشی را افزایش می‌دهد؟

جواب این سوال هم بله و هم خیر است و خیلی بستگی دارد که فرد چه اندازه و دوز از داروهای افسردگی را مصرف می کند. اما خطر قطع داروهای ضد افسردگی بسیار بیشتر از مصرف آن است.

4.آیا داروهای ضد افسردگی اعتیادآور است؟

بله، مصرف داروهای ضد افسردگی می‌تواند خطر اعتیاد را افزایش دهد. این موضوع پیچیده و همواره مورد پژوهش است. برخی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف برخی داروهای ضد افسردگی با افزایش خطر اعتیاد در برخی بیماران افسرده همبستگی دارد.

5.آیا داروهای ضد افسردگی موثرند؟

بله، داروهای ضد افسردگی می‌توانند در درمان افسردگی مؤثر باشند. این داروها برای درمان اختلال افسردگی اساسی و بیماری‌هایی مانند افسرده‌خویی، اختلالات اضطرابی، اختلال وسواس فکری-عملی، اختلال خوردن، درد مزمن، دردهای نوروپاتیک، قاعدگی دردناک، خروپف، میگرن، اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی، اختلالات اعتیاد، وابستگی، و اختلال خواب به کار می‌روند.

کلام پایانی

اختلال افسردگی یکی از رایج ترین مشکلات بشر امروزی است اما طیف ابتلا هر فرد به آن با دیگری بسیار متمایز است. هر یک از داروهای ضد افسردگی ممکن است نتایج درمانی متفاوتی را برای هر فرد نشان دهد. برخی از افراد از داروهای ضدافسردگی استفاده  کرده و درمان نمی شوند در صورتی که فرد دیگری که از همان ضد افسردگی برای همان مشکل استفاده می کند، ممکن است از این دارو بهره مند شود. به همین دلیل، پزشک شما ممکن است در صورتی که دارو اثر بخش نباشد داروی ضد افسردگی مورد استفاده شما را با داروی دیگری جایگزین کند. پس لازم است که حتما مدام با پزشک خود در تماس باشید. با توجه به تاثیر مکمل های دارویی می توانید از سایت داروخانه دیدن کرده و با بررسی مکمل های کاهش استرس و بهبود خواب به روند درمانی خود بهبود ببخشید. همچنین در تمامی ساعات شبانه روز قادر خواهید بود خرید اینترنتی دارو از داروخانه ویتامین ث داشته باشید.

منبع

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه