ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 750 هزار تومان

سبوم چیست

سبوم چیست و چرا روی پوست جمع می شود؟

فهرست محتوا

سبوم چیست و چرا روی پوست جمع می شود؟ پاسخ به این سوال و سوالات مهم شما درباره سبوم در این مقاله.  ما در داروخانه آنلاین ویتامین ث افتخار آشنایی با شما را داریم. در این مقاله در تلاشیم به شما کمک کنیم قبل از خرید محصول مورد نیازتان با داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره محصول، بتوانید انتخابی درست و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید:

سبوم چیست؟

سبوم یک ماده چرب و موم مانند است که توسط غدد چربی بدن تولید میگردد و به عنوان یک پوشش دهنده روی پوست باعث رطوبت رسانی به پوست می شود و از آن محافظت می کند. همچنین این ماده اصلی ترین ماده در بدن است و چربی طبیعی بدن می باشد.

بنابراین باید پرسید سبوم دقیقا از چه چیزی تشکیل شده است. البته در مقاله نوشته شده در دانشگاه هاروارد گفته شده که سبوم یک مخلوط پیچیده از اسیدهای چرب و قندها و مواد مومی و سایر مواد شیمیایی طبیعی است که سدی محافظ را در برابر تبخیر آب بدن تشکیل میدهد.

سبوم حاوی تری گلیسیرید و منبع اسید های چرب به مقدار 57 درصد و استر های مومی 26 درصد و اسکوالن 12 درصد و کلسترول 4.5 درصد می باشد. اگر پوست شما بسیار چرب باشد بدن شما می تواند مقدار اضافی لیپیدها را که سبوم را تشکیل میدهد تولید کند. البته چربی  روی پوست ما از سبوم تشکیل شده است و حاوی عرق سلول های مرده پوست و ذرات ریز شناور بر روی پوست می باشد.

غدد چربی در کجای پوست واقع شده اند؟

غدد چربی کل بدن را پوشانده اند و اغلب در اطراف فولیکول های مو قرار دارند اما به طور مستقل نیز وجود دارند. پوست صورت  و سر شما بیشترین تعداد غدد را دارا می باشد البته ممکن است هر سانتی متر مربع از پوست شما شامل 900 عدد غده چربی باشد.

بخش های مربوط به ساق پا و سایر سطوح بدن معمولا غدد کمتری دارند و کف دست و کف پا جزء تنها مناطقی از پوست است که اصلا غده ای ندارند. هر غده چربی می تواند سبوم ترشح کند البته برای این که شما بتوانید روند مربوطه را درک کنید باید به بررسی مجاری غدد اشک و ترشح رطوبت از چشم را بررسی نمایید.

نکته: غدد چربی از مجاری اشک کوچکتر هستند اما به طور مشابه کار می کنند.

کار اصلی سبوم چیست؟

تولید سبوم یک فرآیند پیچیده است که دانشمندان آن را به طور کامل درک نمی کنند. محققان نیز از این امر آگاه هستند که عملکرد اصلی سبوم محافظت از پوست و مو است تا رطوبت را از دست ندهد. برخی دانشمندان نیز میگویند که سبوم ممکن است نفش ضد میکروبی و یا آنتی اکسیدانی نیز داشته باشد. البته ممکن است به ترشح فرومون ها نیز کمک کند.

رابطه سبوم و هورمون ها

آندروژنها به تنظیم تولید و ترشح سبوم کمک می کنند. آندروژنها بسیار فعال هستند و مانند تستوسترون توسط غدد کلیوی و تخمدان ها و یا بیضه ها ساخته می شوند. این غده ها توسط غده هیپوفیز عملکردشان تنظیم می شود و غده هیپوفیز نیز کنترل سیستم غدد درون ریز بدن را بر عهده دارد.

رابطه سبوم و هورمون ها

البته هر چه آندروژن بیشتر در بدن ترشح شود ممکن است بدن شما نیز سبوم بیشتری تولید کند. پروژسترون هورمون جنسی مخصوص زنان  است و مانند آندروژن نیست البته بر تولید سبوم تاثیر دارد. پروژسترون اثر آنزیمی 5 آلفا ردوکتاز را تضعیف می کند چون این آنزیم تولید سبوم را بیشتر می نماید.

البته از لحاظ تئوری سطح بالای استروژن باعث کاهش تولید سبوم می شود. اما به طور معمول این امر رخ نمیدهد و محققان نیز دریافته اند که وقتی سطح پروژسترون افزایش می یابد تولید سبوم در بدن نیز بالا می رود. البته برای این مورد باید تحقیقات بیشتری توسط دانشمندان صورت گیرد.

رابطه سن و سال و سبوم چیست؟

قبل از تولد ما از غدد چربی بهره مند هستیم. وقتی در رحم قرار داریم غدد چربی بدن ونزیکس کازئوزا تولید میکند که این پوشش سفید و خمیری تا زمان تولد از پوست شما محافظت میکند و پوستتان را مرطوب میکند. غدد چربی شما پس از تولد شروع به تولید سبوم می کند.

در سه تا شش ماه اول زندگی غدد بدن به اندازه بزرگسالان، سبوم تولید می کند. تولید سبوم تا زمانی که به بلوغ برسیم کند می شود. البته وقتی که به بلوغ برسیم تولید سبوم ممکن است تا 500 درصد افزایش یابد و نوجوانان پسر تمایل بیشتری به تولید سبوم دارند.

اغلب این کار منجر به ایجاد پوست چرب می شود و باعث بروز آکنه می شود. تولید سبوم نیز به احتمال زیاد در دوران بزرگسالی به اوج خود می رسد. در مردان بالغ سبوم کمی بیشتر از زنان بزرگسال تولید می شود و با افزایش سن تولید سبوم در همه افراد کاهش می یابد. این مورد باعث خشکی و ترک خوردگی پوست نیز می شود.

چه موارد دیگری بر تولید سبوم تاثیر می گذارند؟

دارو و مشکلات زمینه ای می توانید غدد چربی شما را کم و بیش فعال سازد و این مورد بر میزان سبوم شما تاثیر می گذارد.

1. افزایش تولید سبوم

دارو های هورمونی مانند تستوسترون و پروژسترون و فنوتیازین تولید سبوم را افزایش می دهند. البته بیماری پارکیسنون نیز باعث افزایش تولید سبوم می شود. در بسیاری از موارد  شرایط هیپوفیز  غدد آدرنال، تخمدان و بیضه می تواند باعث افزایش یا کاهش تولید سبوم شود.

2. کاهش تولید سبوم

برخی از قرص های ضد بارداری و ضد آندروژن و ایزو ترتیئوین به طور معمول تولید سبوم را کاهش میدهند. گرسنگی و سوء تغذیه می تواند با کاهش تولید سبوم در ارتباط باشد. همانطور که قبلاً گفته شد، شرایط هیپوفیز غدد آدرنال، تخمدان و بیضه می تواند باعث افزایش یا کاهش تولید سبوم شود.

3. چگونه تولید سبوم متعادل می شود

به طور معمول می توانید از کرم ها و صابون ها و سایر مواد موضعی برای سبوم استفاده نمایید. البته برخی از شواهد نشان میدهد که رژیم غذایی نیز بر میزان سبوم تاثیر گذار است. اگر نمی توانید محرک های خاص را شناسایی نمایید. ممکن است که مجبور باشید تغییراتی در رژیم غذاییتان ایجاد نمایید. البته در موارد بدتر پزشک نیز ممکن است داروهای هورمونی و یا مکمل هایی را برای به تعادل رساندن تولید سبوم تجویز نماید.

برای کاهش سبوم در پست و مو می توانید از محصولات زیر در داروخانه اینترنتی ویتامین ث بهره بگیرید:

اگر پوست یا موی چربی داشته باشیم  چگونه می توان تولید سبوم را کاهش دهیم

ممکن است شما در مورد استفاده از قرص های ضد بارداری با پزشک خود صحبت نمایید. چون ترکیب استروژن و پروژستین می تواند به کاهش تولید سبوم کمک نماید. البته در حال حاضر می توانید فقط از قرص پروژسترون و یا قرص ضد بارداری استفاده نمایید. باید در این مورد با پزشک خود صحبت نمایید. ممکن است پزشک قرصی متناسب با نیازتان برایتان تجویز نماید.

درصورتی که آکنه شدید داشته باشید ممکن است پزشک برایتان ایزوترتینویین تجویز نماید. این داروی خوراکی ممکن است تولید سبوم را تا 90 درصد کاهش دهد و برخی غذاها نیز با تولید بیش از حد چربی و آکنه در ارتباط هستند. شما می توانید از غذاهایی که سطح قند خون شما را مختل میکنند و یا چربی زیادی دارند جلوگیری نمایید.

لیست محصولات ضد جوش و ضد آکنه داروخانه اینترنتی ویتامین ث

اگر پوست و موی خشکی دارید چگونه میتوانید تولید سبوم در بدنتان را تقویت نمایید.

اگر این مسئله برایتان رخ داده است میتوانید از محصولاتی مانند شامپوها و لایه بردارها و مواد آرایش متناسب با بدنتان استفاده نمایید. البته بیشتر باید سراغ محصولات کم خطر بروید. هنگام دوش گرفتن می توانید به جای آب داغ از آب ولرم استفاده کنید. چون آب داغ چربی پوست و مویتان را از بین می برد.

باید از لوسیون های متناسب با بدنتان استفاده نمایید. مصرف و خوردن چربی های سالم مانند امگا3 می تواند در این امر کمک کننده باشد. اگر دوباره به کمبود سبوم مبتلا شدید باید به پزشک مراجعه نمایید و ممکن است پزشک تستوسترون را برایتان تجویز نماید.

سخن پایانی درباره سوال سبوم چیست؟

سبوم برای پوست سالم ضروری می باشد. تقریبا سطح کلی بدن را مرطوب و از آن محافظت می نماید بدن هرکس در این بخش متفاوت عمل می کند. ولی اگر پوستتان لک دارد و یا آکنه های شدید روی پوستتان است باید با پزشک مشورت نمایید. ممکن است کارهایی نیز باشد که در خانه بتوانید انجام دهید تا به تعادل تولید سبوم بدنتان کمک کند. همچنین پزشکان میتوانند از روش های درمانی بالینی برایتان استفاده نمایند.

همچنین شما می‌توانید انواع محصولات مراقبت از پوست را به صورت آنلاین از داروخانه آنلاین ویتامین ث خریداری و درب منزل تحویل بگیرید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0
    لیست محصولات
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه